Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δείτε τον βρετανό αθλητή που δεν μπορεί να... παχύνει

Δείτε τον βρετανό αθλητή που δεν μπορεί ...

Πρόκειται για κορυφαίο αθλητή των Παραολυμπιακών Αγώνων

Όταν γεννήθηκε, πριν από 23 χρόνια, ο Τομ Στάνιφορντ δεν διέφερε σε τίποτε από άλλα παιδιά της ηλικίας του. Όμως κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας, ο Τομ έχασε όλο το λίπος του από το πρόσωπο και τα πόδια του και έκτοτε... δεν το ξαναπήρε πίσω.

Σήμερα ο Τομ είναι κορυφαίους αθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων. Ωστόσο, η εικόνα του σοκάρει αφού είναι υπερβολικά αδύνατος, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει όλα αυτά τα χρόνια για να πάρει κιλά.

Τελικά, έπειτα από δεκάδες εξετάσεις και ατελείωτες ώρες στα νοσοκομεία, ο Στάνιφορντ κατάφερε να μάθει από τι πάσχει. Οι γιατροί διέγνωσαν στον 23χρονο αθλητή το σύνδρομο MDP,  μία σπάνια μεταβολική διαταραχή η οποία εντοπίζεται σε μόλις οκτώ ανθρώπους στον κόσμο.

Ο Τομ πάσχει από διαβήτη τύπου 2 αλλά το σώμα του «πιστεύει» πως είναι παχύσαρκο και δεν  μπορεί να αποθηκεύσει λίπος και να πάρει βάρος, παρά το ότι τρώει μεγάλα, παχυντικά γεύματα.

Μάλιστα, αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας όπως ότι ο σκελετός του δεν έχει καμία προστασία και κινδυνεύει να σπάσει από μία απλή πτώση.

Πάντως, παρά τα προβλήματά του ο Τομ παραμένει αισιόδοξος και έχει στόχο να συμμετάσχει στους παραολυμπιακούς αγώνες του 2016 στη Βραζιλία...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις