Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων απαντά στα δημοσιεύματα

Πάτρα: Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων απαντά ...

Καθήκον όλων των Μελών είναι η με συνέπεια και υπευθυνότητα έγκαιρη και σωστή τήρηση των προβλεπομένων

Με αφορμή δημοσιεύματα στον τύπο που σχολιάζουν διοικητικές ενέργειες της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Αχαΐας, η Διοίκηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι δια των εντεταλμένων διοικητικών οργάνων της είναι η μόνη υπεύθυνη κατά νόμο έναντι των Αρχών και της κοινωνίας για την τήρηση των προβλεπομένων στον Οργανισμό και τους Κανονισμούς του Σ.Ε.Π. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Γνώμονας των αποφάσεων της Διοικήσεως είναι η εφαρμογή της Προσκοπικής Μεθόδου Αγωγής, στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος 440/1976, ώστε να επιτυγχάνεται ο σκοπός λειτουργίας της Προσκοπικής Κίνησης στην Ελλάδα, ήτοι η συμβολή στη διαπαιδαγώγηση των νέων και η προσφορά κοινωνικού έργου.

Καθήκον όλων των Μελών του ΣΕΠ και ιδιαίτερα των Ενηλίκων Στελεχών του, των Βαθμοφόρων, είναι η με συνέπεια και υπευθυνότητα έγκαιρη και σωστή τήρηση των προβλεπομένων.

Η αμέλεια ή ολιγωρία που μπορεί να δημιουργήσει είτε θέματα δυσλειτουργίας και ασφάλειας είτε θέματα νομικής ευθύνης, τα οποία διασφαλίζονται και με την καταβολή της ετήσιας συνδρομής μέλους, ιδιαίτερα για τα ανήλικα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης πρέπει με κάθε τρόπο να αποφεύγεται.

Για το σκοπό αυτό τα Ενήλικα Στελέχη έχουν διαρκή ενημέρωση, εκπαιδεύονται στα καθήκοντά τους και αναλαμβάνουν την ευθύνη να τηρούν τα προβλεπόμενα απαρέγκλιτα.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις