Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η Ηλεία είναι ένας Τόπος Ευλογημένος

Η Ηλεία είναι  ένας Τόπος Ευλογημένος

Του Φώτη Αλεξόπουλου

Η Ηλεία είναι ένας πανέμορφος και γεμάτος ιστορικά μνημεία τόπος.

Ένας Τόπος Ευλογημένος.

Δυστυχώς όμως, αναπτυξιακά, ποτέ δεν κέρδισε με την επιχειρηματική της παρουσία, το κομμάτι της «πίτας» του επιχειρείν που τις αναλογεί, στην Ελληνική επικράτεια.

Πάντα ήταν ο «φτωχός συγγενής» της Ελληνικής Ανάπτυξης.

Ο Ελληνικός τουρισμός, πάρα τα μεγάλα βήματα που έκανε κατά τα τελευταία έτη σε πολλά μέρη της πατρίδος μας ,ποτέ δεν ήταν μέσα στα σχέδια, των Ηλείων Πολιτικών  Παραγόντων. Η σχέση μετρήσεων των στοιχειών  της ανάπτυξης μας, με άλλα μέρη της πατρίδος μας, ήταν πάντα απογοητευτική.

Παρόλο που δεν είχαν να προσφέρουν κάτι αξιόλογο, σε σχέση με την Ηλεία, ήταν μεγάλη η διάφορα μας και τα βήματα προόδου που  ανάπτυξαν οφείλονται αφενός μεν, στην διαφήμιση, αλλά και αφετέρου στο μεράκι κάποιων Τοπικών παραγόντων που αναδείξαν τον τόπο τους. Σήμερα είναι σε θέση να απολαμβάνουν μια καλή θέση στον οικονομικό χάρτη της Ελλάδος και η ΗΛΕΙΑ ακόμη να περιμένει ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Ποια θα ήταν τα βήματα που σήμερα η ΗΛΕΙΑ έστω και αργά θα μπορούσε  να κάνει ώστε να λύσει μερικά από τα προβλήματα της;

Ένα από τα σοβαρά προβλήματα θεωρώ ότι είναι το  «μεταναστευτικό», με την μεγάλη ανεργία που κτυπά ειδικά τους πτυχιούχους νέους.

Πρέπει πάση θυσία να κρατηθεί το ανθρώπινο δυναμικό των νέων επιστημόνων στον τόπο μας.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ –ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Δημιουργία μιας Πανηλειακής Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, είναι η σωστή βάση για την επαγγελματική κατάρτιση, ενός ποσοστού Ηλείων νέων, που με την δυναμική  και τις γνώσεις ,που θα του παρέχει η εκπαίδευση, θα δώσουν μια νέα ώθηση στο κομμάτι της Εστίασης και Τουριστικής ψυχαγωγίας.

Επίσης, με ειδικά μαθήματα από μικρή Ηλικία, οι Ηλείοι μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα μπορούσαν να ενημερώνονται και να επισκέπτονται, τα αρχαία μνημεία, του αρχαίου πολιτισμού μας, ώστε αύριο να είναι «έτοιμοι» να αναδειχτούν ως οι καλύτεροι ξεναγοί της Ηλειακής Ιστορίας, της Ηλειακής Κληρονομιάς.

Ένα ακόμα αξιοπρόσεκτο σημείο ανάπτυξης είναι ο Αγροτουρισμός, δηλαδή, η παραγωγή προϊόντων μέσα στην Ενδοχώρα και η κατανάλωση από τους «επισκέπτες καταναλωτές» στην παραλιακή ζώνη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα  αποτελέσματα αν εφαρμοστεί με σωστό προγραμματισμό, θα είναι θεαματικά με δημιουργία χιλιάδων   θέσεων εργασίας.

Η Δημιουργία Παραλιακού οδικού άξονα καθώς και η ρύθμιση των οικιστικών και χωροταξικών συνθηκών θα πρέπει να γίνει άμεσα.

Τα Προγράμματα ΕΣΠΑ σε συνδυασμό με Προγράμματα Εθνικής Αποκέντρωσης είναι από τα πρώτα ζητήματα Ημερησίας διάταξης των Πολιτικών Παραγόντων του Νομού μας. Και θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι προς την κατεύθυνση αυτήν. Έχουμε ένα σοβαρό αριθμό ανθρώπινου δυναμικού, διάσπαρτο στα αστικά κέντρα της Ελλάδος, που πάση θυσία θα πρέπει να το φέρουμε στην Προσπάθεια συμμετοχής της στήριξης της Ηλειακής Περιφέρειας.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ- ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η Δημιουργία μια ισχυρής βιομηχανικής ζώνης είναι επιβεβλημένη, και θα πρέπει να περιλαμβάνει τα ήδη διασκορπισμένα Εργοστάσια και Βιοτεχνίες του νομού μας σε μια πιο σωστά συγκροτημένη Ζώνη – Πάρκου με σκοπό τον περιβαλλοντολογικό σεβασμό αλλά και την ισχυροποίηση της Βιομηχανίας και του Επιχειρείν.

Θα μπορούσε εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος να δημιουργηθεί ένα ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ, το οποίο να συνεδριάζει κάθε μήνα, με μέλη, θεσμικούς φορείς, διοικητικούς  Παράγοντες, παραγωγικές τάξεις, και με θέμα την διαβούλευση, στην προώθηση θεμάτων της Ηλείας σε  Ευρωπαϊκό αλλά και Εθνικό επίπεδο...

Τέλος, θα πρέπει να στηρίξουμε την ΗΛΕΙΑΚΗ επιχείρηση , με νέα προγράμματα ΕΣΠΑ, καθώς και να δημιουργήσουμε νέες Ευέλικτες Επιχειρήσεις που αντικείμενο να έχουν  τον  τομέα της Τυποποίησης και Μεταποίησης, με απώτερο σκοπό την δημιουργία Ισχυρών πιστοποιημένων «οικογενειακών» μονάδων...

Ο Φώτης Αλεξόπουλος είναι Πολιτευτής Νομού Ηλείας

· Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής Αττικής

· Μέλος του Δ.Σ ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος

· Υπάλληλος Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ΑΘΗΝΩΝ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις