Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στα χνάρια της Ελλάδας η Ρουμανία - Εισφορά αλληλεγγύης στους υψηλόμισθους

Στα χνάρια της Ελλάδας η Ρουμανία - Εισφ...

10% για μισθούς πάνω από 1.000 ευρώ

Την προώθηση φόρου αλληλεγγύης 10% που θα πληρώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι με μισθό άνω των 1.000 ευρώ επιθυμεί ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας και επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Βίκτορ Πόντα.

Ωστόσο, την επιθυμία του κ. Πόντα δεν συμμερίζεται το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (ο δεύτερος εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό), ο ηγέτης του οποίου Κριν Αντονέσκου δήλωσε ότι το κόμμα είναι αντίθετο σε αυτή την πρόταση και κάθε άλλη πρόταση που "κρύβει" την επιβολή νέων φορολογικών συντελεστών ή την αύξηση των υφιστάμενων. Ο φόρος αλληλεγγύης που προωθεί ο κ. Πόντα δεν θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό, δήλωσε ο κ. Αντονέσκου, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Πόντα παρουσίασε στοιχεία για την πορεία των οικονομικών μεγεθών της Ρουμανίας το α' τρίμηνο του 2013, στη διάρκεια του οποίου, όπως είπε, καταγράφηκε αύξηση των εξαγωγών κατά 8% και το χαμηλότερο έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της τελευταίας δεκαετίας, περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ. Εξάλλου, πρόσθεσε, η Ρουμανία κατάφερε να πετύχει τον στόχο του ελλείμματος του προϋπολογισμού, όπως έχει συμφωνήσει με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις