Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ήχησαν οι νέες καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων

Ήχησαν οι νέες καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων

Χιλιάδες πιστοί συνέρρευσαν για να τις ακούσουν

Μια νέα, πιο μελωδική «φωνή», ήχησε από την Παναγία των Παρισίων, το Μεγάλο Σάββατο για τους Ρωμαιοκαθολικούς, αφότου εννέα ολοκαίνουργιες καμπάνες αντικατέστησαν τις παλαιότερες οι οποίες…στόναραν. Ο περίφημος μητροπολιτικός ναός, που φέτος γιορτάζει τα 850 του χρόνια, απέκτησε, νέες καμπάνες έπειτα από δύο αιώνες και χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τον καινούριο ήχο, ο οποίος χάρη στην συμβολή της τεχνολογίας είναι πιο καθαρός και ακούγεται ακόμα πιο μακριά από τις προηγούμενες καμπάνες.


Ο πρόεδρος του χυτηρίου Πολ Μπεργκαμό με την ομάδα του που ανέλαβε τον σχεδιασμό και την κατασκευή τους, χρειάστηκε σχεδόν ένα χρόνο για να ολοκληρώσει το έργο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την Λιλιάν Μπετανκούρ της εταιρίας L’Oréal.

 

Στο σύνολό τους οι εννέα καμπάνες ζυγίζουν 23 τόνους, και έχουν ονόματα, με τη μεγαλύτερη να ονομάζεται Μαρία και οι υπόλοιπες που την πλαισιώνουν είναι οι Ζαν Μαρί, Μορίς, Μπενουά-Ζοζέφ –η οποία ονομάστηκε προς τιμή του Πάπα Βενέδικτου- Στίβεν, Μαρσέλ, Ντενίς, Αν-Ζενεβιέβ και Γκαμπριέλ.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Παρισιού Καρδινάλιος Αντρέ Βαν Τρουά μιλώντας στους πιστούς πριν ηχήσουν οι νέες καμπάνες, είπε: «έχω την τιμή να παρουσιάσω "hic et nunc " (εδώ και τώρα) τις νέες καμπάνες του καθεδρικού της Παναγίας των Παρισίων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις