Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σαμαράς: Οφείλουμε να συνεχίσουμε το έργο του Κ. Καραμανλή

Σαμαράς: Οφείλουμε να συνεχίσουμε το έργ...

Ο πρωθυπουργός άφησε συχνά αιχμές προς τους επικριτές του Κωνσταντίνου Καραμανλή, κατά το παρελθόν αλλά και σήμερα

Στη «μεγάλη παρακαταθήκη» που άφησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και στην ευθύνη των σημερινών πολιτικών δυνάμεων να συνεχίσουν το έργο του αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στην εκδήλωση «Κωνσταντίνος Καραμανλής: Τότε και Τώρα». «Δεν οφείλουμε μόνο σεβασμό στον Καραμανλή, οφείλουμε να γίνουμε συνεχιστές του έργου του, να κατανοήσουμε την κληρονομιά που μας άφησε και να την πάμε πιο πέρα», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας τις «μεγάλες υπερβάσεις» που πέτυχε ο ιδρυτής της ΝΔ.

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν προσπάθησε να το παίξει ψευτοπροοδευτικός. Ήταν πολύ πιο μπροστά από την εποχή του», σημείωσε, προσθέτοντας ότι ήταν εκείνος που κατάλαβε πρώτος ότι η θέση της Ελλάδας ήταν στην Ευρώπη, όταν μάλιστα, όπως είπε, άλλοι «κραύγαζαν στους δρόμους συνθήματα που δεν πρέπει σήμερα να επαναλάβουμε».

Αφήνοντας συχνά αιχμές προς τους επικριτές του Κωνσταντίνου Καραμανλή, κατά το παρελθόν αλλά και σήμερα, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τον Καραμανλή «μεγάλο ηγέτη», που «αγκάλιασε», όπως παρατήρησε, ακόμη κι εκείνους που υπονόμευαν το έργο του. «Ο Καραμανλής «αγκάλιασε όλες τις παρατάξεις που σέβονταν τη δημοκρατία αλλά δεν υποτάχθηκε στην ιδεοληψία τους, στηλίτευε τα σφάλματά τους», παρατήρησε, συμπληρώνοντας με νόημα:

«Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον τιμούν σήμερα οι κάποτε αντίπαλοί του. Στα λόγια τουλάχιστον. Γιατί το έργο του - φοβάμαι πολλές φορές - εξακολουθούν να μη το καταλαβαίνουν».

Σημείωσε ακόμη ότι ευθύνη των νικητών είναι να ενώνουν τη χώρα και ότι δημοκρατία δεν σημαίνει να αποφεύγεις τις διαφωνίες με τους αντιπάλους σου, αλλά να λύνεις τα προβλήματα με επιχειρήματα και όχι με τη βία.

«Όταν προσπαθούμε να μείνουμε στην Ευρώπη και το καταφέρνουμε, όταν προσπαθούμε να επαναφέρουμε την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης διδασκόμαστε από την κληρονομιά του Καραμανλή. Όταν τολμάμε μεταρρυθμίσεις ως χθες αδιανόητες τιμούμε τις παρακαταθήκες του. Όταν αποκαθιστούμε το νόμο και καταπολεμάμε την ανομία συνεχίζουμε την κληρονομιά του και υπηρετούμε την δημοκρατία», συνέχισε.

«Ο Καραμανλής δεν χαρίστηκε σε κανέναν. Ήξερε να πολεμά αλλά και να ενώνει, να επιμένει και να υπομένει. Γι’ αυτό κέρδισε και μαζί του κέρδισε και η Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις