Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέσσερις νεκρές χελώνες καρέτα - καρέτα ξέβρασε η θάλασσα στην Πρέβεζα- Η μία έφερε χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο!

Τέσσερις νεκρές χελώνες καρέτα - καρέτα ...

Χθες το απόγευμα

Τέσσερις νεκρές θαλάσσιες χελώνες καρέτα - καρέτα, εκ των οποίων η μία έφερε σημάδια τραυματισμού, ήταν το θλιβερό θέαμα που αντίκρισαν οι κάτοικοι της περιοχής του Πνευματικού Φάρου και του Παντοκράτορα στην Πρέβεζα, χθες το απόγευμα.

Ο Δήμος της Πρέβεζας ειδοποιήθηκε για την περισυλλογή και την ταφή τους.

Οι νεκρές θαλάσσιες χελώνες στον Αμβρακικό Κόλπο, αλλά και στα παράλια του Ιονίου, είναι ένα συχνό φαινόμενο. Ο Δημήτρης Μπαρέλος, περιβαλλοντολόγος, συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Αμβρακικού αναφέρει σχετικά στο ΑΠΕ: "Ο Αμβρακικός είναι μια περιοχή σημαντική στη Μεσόγειο, όπου οι χελώνες καρέτα - καρέτα βρίσκουν τροφή. Αυτό, γιατί τα νερά είναι πιο ζεστά και πλούσια σε όστρακα και ψάρια, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους".

Όπως σημειώνει ο κ. Μπαρέλος, εκτός από τους φυσικούς θανάτους των χελώνων, δυστυχώς, πολλές φορές υπάρχουν είτε ατυχήματα, γιατί μπλέχτηκαν σε δίχτυα, είτε σκόπιμες θανατώσεις.

Συγκεκριμένα, όπως λέει, έχουν βρεθεί τρεις χελώνες με πολλαπλά κτυπήματα στο κεφάλι με αιχμηρό αντικείμενο, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι ίδιοι οι ψαράδες περιθάλπουν και ενημερώνουν τον Φορέα για τραυματισμένες χελώνες. "Προσπαθούμε, λοιπόν, μέσω ενός Ευρωπαϊκού Προγράμματος, του ProAct Natura 2000, να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε ότι δεν είναι οι χελώνες ανταγωνιστές των ψαράδων η άλλων που τις συναντούν και τις κακομεταχειρίζονται" καταλήγει ο κ. Μπαρέλος.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμεναρχείου Πρέβεζας, έχουν εντοπιστεί από τις αρχές του χρόνου ακόμη 8 νεκρές χελώνες στον Αμβρακικό και τις ακτές του Ιονίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις