Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιωάννινα: Έστελναν τα κλοπιμαία να πουληθούν στην Αλβανία

Ιωάννινα: Έστελναν τα κλοπιμαία να πουλη...

Εξαρθρώθηκε η σπείρα

Ένας έκλεβε, δυο φύλαγαν τα κλοπιμαία  και άλλοι δυο αναλάμβαναν  την αποστολή τους στην Αλβανία, όπου τα πωλούσαν! Αυτοί ήταν οι ρόλοι των μελών της σπείρας που εξαρθρώθηκε στην περιοχή Ελεούσα Ιωαννίνων, όταν ο φυσικός αυτουργός των διαρρήξεων συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να παραδίδει τη λεία του σε δυο από τους συνεργούς του.

Ο 36χρονος Αλβανός εντοπίστηκε τη στιγμή που έβγαζε από το αυτοκίνητό του έναν κλεμμένο εξωλέμβιο κινητήρα και τον φόρτωνε σε αυτό δυο ομογενών ηλικίας 49 και 59 χρόνων οι οποίοι θα τον προωθούσαν στη γειτονική χώρα. Στην Ασφάλεια Ιωαννίνων όπου οδηγήθηκαν, αποκαλύφθηκε ότι αυτές οι συναλλαγές γίνονταν συστηματικά και έτσι φυγαδεύονταν στη γειτονική χώρα τα κλοπιμαία που έκρυβε στο σπίτι του ένα φιλικό του ζευγάρι.

Η 40χρονη ομοεθνής του και ο 40χρονος Έλληνας με τον οποίο συζεί, είχαν αναλάβει τη φύλαξη των κλεμμένων αντικειμένων στο σπίτι τους στην Ελεούσα. Εκεί και στα αυτοκίνητά τους βρέθηκαν δύο εξωλέμβιοι κινητήρες που είχαν κλαπεί από βάρκες στην Αμφιθέα Ιωαννίνων, ένας δορυφορικός αποκωδικοποιητής, ένα δορυφορικό πιάτο, μία συσκευή βίντεο, τέσσερα ραδιοκασετόφωνα, διάφορα κλειδιά αυτοκινήτων, κοσμήματα και χρυσαφικά.

Τα μέλη της σπείρας είχαν ακόμη στην κατοχή τους ένα πολεμικό μαχαίρι επιβίωσης, ένα στιλέτο, έναν κόφτη και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία, αλλά και ένα περίστροφο replica, ένα πτυσσόμενο γκλομπ, μία ξιφολόγχη, μια ταυτότητα για την οποία είχε δηλωθεί απώλεια στην Ασφάλεια Πρέβεζας, ένα τσιγαριλίκι, 423 ευρώ, 4.600 λεκ Αλβανίας και δέκα κινητά.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η προέλευση των κλοπιμαίων και να εξιχνιαστεί πλήρως η δράση της σπείρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις