Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Θ. Νταβλούρος: Διπλή μείωση στις συντάξεις των αποστράτων

Θ. Νταβλούρος: Διπλή μείωση στις συντάξε...

Το θέμα φέρνει στη Βουλη ο βουλευτής Αχαίας της ΝΔ

Το μείζον θέμα της διπλής μείωσης στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, είναι το θέμα ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Θανάσης Νταβλούρος, προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής Αμύνης, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας & Αιγαίου. Ειδικότερα ο κ. Νταβλούρος αναφέρει:

«Η εφαρμογή του νέου ειδικού μισθολογίου, για τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με αναδρομικές περικοπές από τον Αύγουστο του 2012, είχε ως φυσική συνέπεια, σημαντική μείωση και στις αντίστοιχες συντάξεις, οι οποίες διαμορφώνονται βάσει των βασικών μισθών. Οι μειώσεις αυτές είναι της
τάξης του 15 έως 20%.

Επιπλέον, τα απόστρατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας εντάσσονται και στην κατηγορία των λοιπών συνταξιούχων, οι συντάξεις των οποίων θα υποστούν μειώσεις από 5% έως και 20% από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Την ίδια στιγμή τα Μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων τους συνεχώς μειώνονται.

Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα σημαντική μείωση του εισοδήματος των εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας».

Καταλήγοντας ερωτά αν «τα αρμόδια υπουργεία προτίθενται να προβούν σε άμεσες και συγκεκριμένες ενέργειες, προκειμένου να αρθεί η αδικία σε βάρος των ανωτέρω συμπολιτών μας και ποιες θα είναι αυτές».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις