Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιατροί ΙΚΑ Πάτρας: Να σταματήσει το αίσχος με τα τηλεφωνικά ραντεβού του ΕΟΠΥΥ

Γιατροί ΙΚΑ Πάτρας:  Να σταματήσει το αί...

Καταγγελίες και από το Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Πληθαίνουν οι φωνές για την λειτουργία των τηλεφωνικών γραμμών, που ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρείες, για τον ορισμό ραντεβού  ασθενών με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Χθες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κατήγγειλε τον τρόπο λειτουργίας των ιδιωτικών εταιρειών τηλεφωνικών κλήσεων, ενώ εξ αρχής οι γιατροί του ΙΚΑ κατήγγειλαν την κατάργηση των γραμματειών για τον ορισμό ραντεβού μέσω τηλεφωνικών γραμμών , που επιβαρύνουν οικονομικά τους ασθενείς.

Την ίδια ώρα έχουν καταγγελθεί περιπτώσεις και στο thebest.gr για τον τρόπο λειτουργίας τους, υποχρεώνοντας τους ασφαλισμένους να καλούν ξεχωριστά για κάθε ραντεβού.

"Πρέπει να σταματήσει αυτό το αίσχος με τα τηλεφωνικά ραντεβού, που επιβαρύνουν τους ασφαλισμένους με το κόστος κάθε κλήσης κι επιπρόσθετα, καλώντας τους να τηλεφωνούν ξανά και ξανά όταν θέλουν πάνω από ένα ραντεβού. Από την άλλη είναι απαράδεκτο να είναι κλειστές οι γραμματείες του ΕΟΠΥΥ και να μη μπορεί ο κόσμος να εξυπηρετηθεί δωρεάν

Πρέπει ο Υπουργός να επαναφέρει το προηγούμενο σύστημα", αναφέρει στο thebest.gr o Πρόεδρος των Γιατρών ΙΚΑ Πάτρας και Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου

Η καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Ελ. Παπαγεωργόπουλο.

ΘΕΜΑ: ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΚΛΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Κύριε Πρόεδρε,

Συνημμένα στην παρούσα σας αποστέλλουμε σοβαρότατη καταγγελία ιατρού μέλους μας συμβεβλημένης με τον Οργανισμό σας, σύμφωνα με την οποία ενώ, όπως προκύπτει από τη συνημμένη κατάσταση ραντεβού, σήμερα είχε μόνο 5 ραντεβού, οι υπεύθυνοι μίας εκ των ιδιωτικών εταιρειών για ραντεβού, για άγνωστους και διερευνητέους λόγους, της έκλειναν ραντεβού για τις 13-12-2012!! Της εγγράφου αυτής καταγγελίας έχουν προηγηθεί προφορικές καταγγελίες ιατρών μελών μας.

Ο ΙΣΑ ήδη από τις 5 Αυγούστου 2012 είχε εκφράσει την αντίθεση του στο νέο σύστημα καταχώρισης των ραντεβού των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, η οποία γίνεται με τεράστια οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων. Στις δυναμικές παρεμβάσεις μας βρήκαμε αρωγό τη δική σας πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της κατάργησης των 5ψήφιων αριθμών κλήσεων και επαναφορά στο παλαιότερο σύστημα.

Από την επισυναπτόμενη καταγγελία, η οποία κοινοποιήθηκε και σε σας, έχουμε πλέον την πεποίθηση ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο η υπέρμετρη και αδικαιολόγητη οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων και η απαράδεκτη εμφάνιση των εταιρειών αυτών στα ΜΜΕ στην προσπάθειά τους για προσέλκυση πελατείας, αλλά κυρίως η αδυναμία τους να ανταποκριθούν στο έργο που τους έχει ανατεθεί.

Ο ΙΣΑ ζητά πλέον, ενόψει των παραπάνω, την άμεση επαναφορά στα παλαιότερα δεδομένα με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του έλληνα ασφαλισμένου και την προάσπιση του κύρους του ΕΟΠΥΥ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                              ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις