Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΜΟΝΟ ΣΤΟ THEBEST.GR: Σύνδεση του 58χρονου που συνελήφθη στην Πάτρα με την κλοπή στο Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας ερευνά η Αστυνομία!

ΜΟΝΟ ΣΤΟ THEBEST.GR:  Σύνδεση του 58χρον...

Που στρέφονται οι έρευνες

Αποκάλυψη βόμβα από το thebest.gr. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση του thebest.gr αργά το μεσημέρι οι αστυνομικές αρχές της Πάτρας ερευνούν με πολλή μεγάλη προσοχή την σύλληψη του 58χρονου αρχαιοκάπηλου στην Οβρυά καθώς είναι πιθανόν να συνδέεται με την μεγάλη κλοπή στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, στις 17 Φεβρουαρίου, η οποία είχε προκαλέσει σάλο στην παγκόσμια κοινή γνώμη και παραίτηση του τότε Υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου.

Το thebest.gr αποκαλύπτει, επίσης, ότι η Αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο ο 58χρονος Βορειοπηρειώτης να είχε διασυνδέσεις με συλλέκτες, του εσωτερικού ή του εξωτερικού, στους οποίους κατέληγαν τα αρχαία αντικείμενα.

Στην κατοχή του 58χρονου εντοπίστηκαν 37 αρχαία αντικείμενα, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ανήκουν στην κλασική περίοδο. Μεταξύ των αντικειμένων υπάρχει και ένα ιδιαίτερα ογκώδες τμήμα που θα μεταφερθεί με τη συνδρομή της Αστυνομίας σε ειδικό χώρο για να εξεταστεί από αρχαιολόγο. O 58χρονος αιφνιδιάστηκε από την έφοδο των αστυνομικών στο σπίτι του.  Οι εξηγήσεις που έδωσε ως προς τον τρόπο απόκτησης των αντικειμένων, δεν ήταν πειστικές. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι τα εντόπισε τυχαία στον βυθό της θάλασσας, κάνοντας υποβρύχιο ψάρεμα.

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Οι δυο άντρες που εισέβαλαν στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας φορούσαν στολές παραλλαγής. Μπήκαν στο μουσείο στις 7.30 το πρωί, στις 17 Φεβρουαρίου, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων την φύλακα, η οποία είναι υπάλληλος του υπουργείο Πολιτισμού, την έδεσαν - σύμφωνα με τις πληροφορίες των εισαγγελικών αρχών - σε ένα από τα αγάλματα και την φίμωσαν.

Σε σπαστά ελληνικά άρχισαν να της ζητούν να τους δείξει που υπάρχει «στεφάνι χρυσό» και τα γραμματόσημα. Η υπάλληλος επέμεινε ότι δεν υπάρχουν τέτοιου είδους αντικείμενα στο Μουσείο και τότε οι ληστές άρχισαν να σπάνε τις προθήκες που βρίσκονταν γύρω τους και να αρπάζουν ό,τι έβρισκαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα περισσότερα από τα 68 αντικείμενα που αφαιρέθηκαν ήταν χάλκινα και πήλινα, ενώ φαίνεται ότι ανάμεσα στ' άλλα οι δράστες πήραν και ένα χρυσό.

Η φύλακας κατάφερε να λυθεί λίγο μετά τις 7.50 και τότε ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τότε  ανακοίνωση του Αρχηγείου της Αστυνομίας «άμεσα κινητοποιήθηκαν οι τοπικές και γειτονικές Υπηρεσίες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, ενώ ενεργοποιήθηκαν κλιμάκια εξειδικευμένων Αξιωματικών και προσωπικού της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και συνεργεία εξερευνητών και επιστημόνων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις