Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έκλεισαν τις γραμματείες ραντεβού γιατρών του ΕΟΠΥΥ !!

Έκλεισαν τις γραμματείες ραντεβού γιατρώ...

Μόνο τηλεφωνικά μπορούν να προγραμματίσουν ραντεβού

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι πήγαν απο τις 7:30 το πρωί στις γραμματείες των κατα τόπους υποκαταστημάτων (μεταξύ των οποίων και στα Χανιά) για να κλείσουν ραντεβού με γιατρό καθώς οι γραμματείες ήταν κλειστές !!!

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο ΕΟΠΠΥ, την προηγούμενη Παρασκευή γνωστοποίησε στους υπαλλήλους ότι οι γραμματείες αναστέλλουν την λειτουργία τους, χωρίς όμως να εκδόσει κάποια σχετική ανακοίνωση.

Έτσι οι ασφαλισμένοι με απογοήτευση και οργή πληροφορούντο ότι  δεν θα μπορούν να προγραμματίσουν κανένα ραντεβού με φυσική παρουσία παρά μόνο τηλεφωνικά… με την ανάλογη φυσικά χρέωση, αφού από αρχές Αυγούστου ήδη το γνωστό 184 καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε με τρία διαφορετικά νούμερα… και πιο «τσουχτερό κόστος», μιας και πλέον οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα καλούν στους σχετικούς αριθμούς προκειμένου να κλείνουν τα τηλεφωνικά ραντεβού τους στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

Αντί όμως για χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση (0,03€), όπως ίσχυε μέχρι πρότινος, το κλείσιμο του ραντεβού αυξήθηκε σε 0,99€ ανά κλήση για το 14884 και 1,08€ για το 14900 όταν η κλήση γίνεται από σταθερό τηλέφωνο. Ενώ όταν η κλήση για ραντεβού με ιατρό πραγματοποιηθεί από κινητό, θα κοστίζει ακόμη πιο ακριβά, 1,18€ ανά λεπτό, 40 φορές δηλαδή μεγαλύτερο κόστος.

Όμως απο την απίστευτη αυτή ενέργεια του ΕΟΠΠΥ αναμένεται να προκύψουν και άλλα προβλήματα καθώς - μέχρι την Παρασκευή - οι ασφαλισμένοι έπαιρναν ένα χαρτί με το ραντεβού και οι γιατροί έπαιρναν απο την γραμματεία μια λίστα με τα κλεισμένα ραντεβού της ημέρας η οποία αναρτάτο στην πόρτα του κάθε ιατρείου. 

Απο σήμερα τα "ραντεβού" θα είναι στα "τυφλά".

Επιπλέον, σε περίπτωση απουσίας γιατρού λόγω ασθενείας ή μη προγραμματισμένης άδειας, οι γραμματείες ειδοποιούσαν τους ασφαλισμένους για την ακύρωση του ραντεβού και έκλειναν νέο. 

Απο σήμερα, οι ασφαλισμένοι θα πηγαίνουν στο ιατρείο του πρώην ΙΚΑ και εαν δεν βρίσκουν τον γιατρό θα πρέπει να κλείνουν νέο τηλεφωνικό ραντεβού (φυσικά επι πληρωμή).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες (καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση απο τον ΕΟΠΥΥ) ανοιχτές θα μείνουν ελάχιστες γραμματείες κλεισίματος ραντεβού, μόνο σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις