Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημαράς προς Βούρτση για τους απλήρωτους συμβασιούχους μέσω ΜΚΟ: Σας δίνουν λεφτά και τους αφήνετε απλήρωτους

Δημαράς προς Βούρτση για τους απλήρωτους...

Επιστολή στον Υπουργό με έντονο ύφος

Να ενεργήσει άμεσα ώστε να πληρωθούν οι 462 συμβασιούχοι οι οποίοι προσελήφθησαν μέσω ΜΚΟ στον Δήμο Πατρέων και οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες, ζητά από τον

Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δημάρχου προς τον Υπουργό, έχει ως εξής:

«Kύριε Υπουργέ,

Σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης και κατακόρυφης αύξησης της ανεργίας και του αριθμού των πολιτών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, δυστυχώς εξακολουθούμε να γινόμαστε μάρτυρες των δεινών συνεπειών της ολιγωρίας, της γραφειοκρατίας και της απίστευτης δυσκινησίας  της κρατικής μηχανής που αποβαίνει εις βάρος των εργαζομένων και προκαλεί σωρεία προβλημάτων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι 462 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου  οι οποίοι απασχολούνται  στον Δήμο Πατρέων  από τις 23/6/2012 μέσω του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα που υλοποιείται με τις ΜΚΟ και συγκεκριμένα μέσω του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού.

Για  να  ξεκινήσουν  οι προσλήψεις μέσω των ΜΚΟ χρειάστηκε να παρέλθουν πολλοί μήνες διαξιφισμών ως προς τον τρόπο που θα πρέπει να ακολουθηθεί για την αξιολόγηση των αιτήσεων, παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για ευρωπαϊκά κονδύλια που μας δίνονταν σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την –μικρή έστω- ανακούφιση των ανέργων.

Όμως φαίνεται ότι η ταλαιπωρία για τους ανέργους δεν σταματάει εκεί.

Διότι ενώ έχουν παρέλθει  δύο μήνες από την πρόσληψή τους, δεν έχουν πάρει ακόμη ούτε ένα ευρώ, επειδή το Υπουργείο καθυστέρησε τον έλεγχο και  την αξιολόγηση των φακέλων, διαδικασία που προβλέπεται για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ  οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι για να μετάσχουν στο πρόγραμμα προσλήψεων μέσω των ΜΚΟ έφυγαν από το ταμείο ανεργίας, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Επειδή το θέμα είναι κρίσιμο, σας παρακαλώ να δείξετε ευαισθησία και να ζητήσετε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου να ενεργήσουν άμεσα ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να μην υπάρξει παρόμοιο πρόβλημα στο μέλλον.»

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις