Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αντιδρά η αντιπολίτευση στις συγχωνεύσεις των φορέων του Δημοσίου

Αντιδρά η αντιπολίτευση στις συγχωνεύσει...

Τα κόμματα ασκούν κριτική στην κυβέρνηση

Κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή το σχέδιο κατάργησης και συγχώνευσης φορέων του Δημοσίου ασκούν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Για «ακρωτηριασμό» του κράτους και της παροχή των δημοσίων υπηρεσιών προς τους πολίτες κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. «Λίγες μόνο εβδομάδες μετά τις εκλογές, οι μάσκες της κυβέρνησης έπεσαν, δίνοντας τη θέση τους στην πιστή εφαρμογή του μνημονίου. Τα μνημονιακά σχέδια για το δημόσιο τομέα δεν είναι αποκομμένα από τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις, αλλά αποτελούν αναγκαίο συμπλήρωμά τους, στη λογική του ξεπουλήματος στους ιδιώτες όλων των δημόσιων αγαθών», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ανάπτυξη χωρίς τον επανασχεδιασμό και την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, στη βάση της εξυπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών.

Την ανάγκη ν' αποσαφηνισθεί εάν οι μετατάξεις των εργαζομένων στους υπό κατάργηση και συγχώνευση φορείς θα θεωρηθούν νέοι διορισμοί, όπως υποστηρίζει η τρόικα, τόνισε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης. Προειδοποίησε παράλληλα ότι «κάτι τέτοιο, θα ανατρέψει τον προγραμματισμό των προσλήψεων τα επόμενα έτη και θα δημιουργήσει κενά εξειδικευμένου προσωπικού στους ευαίσθητους και κρίσιμους τομείς, της υγείας και της εκπαίδευσης, της άμυνας και της ασφάλειας».

«Μετά την αναγγελία των σχεδίων της κυβέρνησης για συγχωνεύσεις των Oργανισμών που θεωρεί ότι “περισσεύουν”, γίνεται προφανές ότι ο προσανατολισμός αφορά μόνο στη γρήγορη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, χωρίς καν να τηρούνται τα προσχήματα ενός κοινωνικού προσώπου», παρατηρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι. «Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς το γεγονός ότι όλοι οι υπό συγχώνευση φορείς εμπλέκονται με την προστασία και διαχείριση των μοναδικών πλουτοπαραγωγικών πηγών που έχουν απομείνει στη χώρα μας, δηλαδή του πολιτισμού και του περιβάλλοντος», προσθέτουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις