Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρίνιο: Μας «έφαγαν» τα χόρτα... θα μας φάνε και τα φίδια!

Αγρίνιο: Μας «έφαγαν» τα χόρτα... θα μας...

Ένας σημαντικός αριθμός ιδιοκτητών οικοπέδων εντός της πόλης από αμέλεια ή αδιαφορία δεν προχωρά στον καθαρισμό τους

Χιλιάδες χορταριασμένα οικόπεδα που αποτελούν εστίες ακαθαρσίας αλλά και φωλιές ποντικιών και φιδιών (!) σε διάφορα σημεία της πόλης διαπιστώνει το τελευταίο διάστημα η Διεύθυνση Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αγρινίου. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται υπάρχει πλέον αντικειμενική δυσκολία της Υπηρεσίας να απομακρύνει άμεσα όλους αυτούς τους όγκους των χόρτων...

«Χρειαζόμαστε όλο τον προυπολογισμό του δήμου για να τα καθαρίσουμε... θα πρέπει ο κάθε ιδιοκτήτης να καθαρίσει το οικόπεδο του» αναφέρει στον aerafm o Aντιδήμαρχος Β. Σφυρής. Ένας σημαντικός αριθμός ιδιοκτητών οικοπέδων εντός της πόλης από αμέλεια ή αδιαφορία δεν προχωρά στον καθαρισμό τους με αποτέλεσμα να έχει αναπτυχθεί πυκνή βλάστηση και να εγκυμονούνται κίνδυνοι λόγω ύπαρξης τρωκτικών, φιδιών κ.λ.π. ή ακόμα και για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Ήδη από την Υπηρεσία Καθαριότητας διενεργούνται αυτοψίες και ετοιμάζονται τα πρώτα ειδοποιητήρια προς τους ιδιοκτήτες, καλώντας τους να προβούν σε κοπή των χόρτων και καθαρισμό του χώρου. «Εμείς κάνουμε το καθήκον μας λέμε να τα καθαρίσουν... δεν μπορούμε όμως να μπούμε σε ιδιωτικές περιουσίες» αναφέρει o Aντιδήμαρχος Β. Σφυρής. Πάντως σε επείγουσες περιπτώσεις, που ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας από την έλλειψη καθαριότητας σε κάποιον ιδιωτικό χώρο είναι άμεσος και επικείμενος, ο Δήμος με μόνη την αυτοψία της αρμόδιας Υγειονομικής Υπηρεσίας και την άδεια του αρμόδιου Εισαγγελέα, μπορεί να προχωρήσει στον καθαρισμό του συγκεκριμένου χώρου ύστερα από μια και μόνη ειδοποίηση των υπευθύνων με θυροκόλληση και άπρακτη πάροδο 24/ωρης προθεσμίας συμμόρφωσης.

Στον aerafm έχουν γίνει καταγγελίες από αναγνώστες για χορταριασμένα ακίνητα, που μάλιστα βρίσκονται σε ιδιαίτερα κεντρικά σημεία και οι ιδιοκτήτες τους αδιαφορούν να τα καθαρίσουν. Από το ένα εξ αυτών, μάλιστα, βγήκε φίδι σε αυλή γειτονικού σπιτιού, προκαλώντας πανικό! Εν τω μεταξύ και ο διοικητής της Π.Υ Αγρινίου Π. Γιαννακόπουλος απευθύνει εδώ και καιρό έκκληση στους ιδιοκτήτες οικοπέδων να τα καθαρίσουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις