Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Nέα συνάντηση Διαμαντοπούλου- ΠΝΟ σήμερα το απόγευμα στις 5

Nέα συνάντηση Διαμαντοπούλου- ΠΝΟ σήμερα...

Σε μια προσπάθεια να ανασταλεί η προγραμματισμένη 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει οι ναυτεργάτες για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Νέα συνάντηση με την υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου θα έχουν στις 5 το απόγευμα της Κυριακής τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας σε μια προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή και τελικά να ανασταλεί η προγραμματισμένη 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει οι ναυτεργάτες για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπουργός θα προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου χωρίς να προσκομίσει κάτι νεότερο σε σχέση με τις προηγούμενες συναντήσεις που είχε με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ναυτεργατών σε ό, τι αφορά τα βασικά αιτήματα τους και απλά θα κάνει διευκρινίσεις επ΄ αυτών.

Στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης έλεγαν πως η υπουργός είναι ανοικτή σε νέο διάλογο με τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ μέχρι και την Δευτέρα με την ελπίδα να μην προχωρήσουν τελικά στην 48ωρη απεργία αλλά εφόσον επιμείνουν στην κινητοποίηση τότε θα τους θέσει προ των ευθυνών τους και στο υπουργείο θα επανεκτιμήσουν το ζήτημα αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.


Από την άλλη πλευρά οι εκπρόσωποι των ναυτεργατών συμφωνούν πως οι έως τώρα έγγραφες απαντήσεις της Α. Διαμαντοπούλου δεν τους ικανοποιούν και εκφράζουν απαισιοδοξία για το αποτέλεσμα της νέας συνάντησης.
Ωστόσο ανάμεσα στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ υπάρχουν μετριοπαθείς φωνές που προτείνουν μετάθεση της ημερομηνίας της κινητοποίησης και να μην γίνει τελικά τη Μ. Εβδομάδα.

Αλλά και κάποιες που ζητούν η 48ωρη απεργία να γίνει κανονικά και να μην υπάρξει υπαναχώρηση όπως συνέβη στις 20 Μαρτίου.
Το απόγευμα του Σαββάτου η υπουργός Ανάπτυξης απέστειλε επιστολή προς τον γενικό γραμματέα της ΠΝΟ Γ. Χαλά απευθύνοντας πρόσκληση για συνάντηση.

Στην επιστολή σημείωνε, μεταξύ άλλων ότι «το Υπουργείο Υγείας δημοσιοποίησε θέσεις και δεσμεύσεις για όλα τα θέματα που αφορούν σε ένα από τα κύρια θέματα ανησυχίας σας που είναι ο Οίκος του Ναύτου, ενώ εκκρεμεί η συμμετοχή σας σε συνάντηση επί του θέματος στο Υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα. Δεν λάβαμε καμία απάντηση, καμία πρόταση, παρά μόνο την ανακοίνωση για την απεργία στις 10/4 και 11/4».
Στο τέλος της επιστολής η Α.Διαμαντοπούλου ζητούσε νέα συνάντηση με την ΠΝΟ. «Θεωρώντας υποχρέωσή μου τόσο την εξάντληση όλων των περιθωρίων διαλόγου όσο και την υπεράσπιση των συμφερόντων της εθνικής οικονομίας, σας καλώ σε συνάντηση την Κυριακή 08/4 στις 17.00, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας. (Ακτή Βασιλειάδη, Πειραιάς)»

Το πρωί του Σαββάτου η υπουργός Ανάπτυξης είχε απευθύνει πρόσκληση για συνάντηση με τους ναυτεργάτες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή».
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, η υπουργός επανέλαβε ότι στο διάλογο με την Ομοσπονδία, προσήλθαν η ίδια μαζί με τους Ανδρέα Λοβέρδο (Υγείας) και Γιώργο Κουτρουμάνη (Εργασίας) και κατατέθηκαν εκ νέου γραπτώς οι προτάσεις των συναρμόδιων υπουργείων.

Σχετικά με τον Οίκο Ναύτου, είπε ότι ο κ. Λοβέρδος έχει καλέσει από την πλευρά του σε νέα συνάντηση τους ναυτεργάτες, τη Μεγάλη Δευτέρα.
Η υπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι διατεθειμένη να εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου, «μέχρι τελικής πτώσεως» όπως υπογράμμισε, όμως η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να υποστηρίξει με κάθε τρόπο το δημόσιο συμφέρον.

Αναγνώρισε ότι οι ναυτεργάτες έχουν σε πολλά θέματα δίκιο, όπως επίσης και το γεγονός ότι κακώς η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ κατήργησε το υπουργείο Ναυτιλίας.
«Είδα τα θέματα σε βάθος και πιστεύω ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να δημιουργήσει εκ νέου το υπουργείο» τόνισε, εξηγώντας όμως ότι αιχμή του δόρατος πρέπει να είναι η εμπορική ναυτιλία και οι επενδύσεις.

Έκκληση να μην γίνει η απεργία τη Μεγάλη Εβδομάδα έκανε το Σάββατο και η εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ κυρία Φώφη Γεννηματά. «Οι ακτοπλοϊκές γραμμές πρέπει να μείνουν ανοιχτές. Μια απεργία μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τη νησιωτική Ελλάδα και τον τουρισμό» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις