Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αθωώθηκε το "Focus" για το... δάχτυλο της Αφροδίτης!

Αθωώθηκε το "Focus" για το... ...

"Τα επίμαχα δημοσιεύματα δεν αφορούσαν το σύνολο των Ελλήνων αλλά πράξεις πολιτικών"

Αθώο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο τον εκδότη του γερμανικού περιοδικού «Focus», που κατηγορήθηκε για προσβολή συμβόλου του ελληνικού κράτους όταν σε εξώφυλλο του περιοδικού το Φεβρουάριο του 2011 εμφανιζόταν η Αφροδίτη της Μύλου σε… άσεμνη χειρονομία τυλιγμένη με τη γαλανόλευκη σημαία. Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν και πέντε ακόμη δημοσιογράφοι του περιοδικού (για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση).

Το δικαστήριο έπαψε την ποινική δίωξη σε βάρος τους, θεωρώντας ότι τα επίμαχα δημοσιεύματα δεν αφορούσαν το σύνολο των Ελλήνων αλλά πράξεις πολιτικών. Το δικαστήριο επίσης απέβαλε από πολιτική αγωγή έξι δικηγόρους που είχαν καταθέσει μήνυση σε βάρος του περιοδικού κρίνοντας ότι δεν είχαν έννομο συμφέρον.

Εκ των μηνυτών ο δικηγόρος Θεόδωρος Φραγκάκης δήλωσε: «Μετά από δύο χρόνια διαδικασίας, ενώ το δικαστήριο είχε δεχτεί όλους τους ισχυρισμούς της πολιτικής αγωγής, σήμερα, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι, δέχτηκε τις ενστάσεις των Γερμανών ότι δεν υπάρχει συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση και προσβολή του εθνικού συμβόλου και τους αθώωσε.

Δεν ξέρουμε τι άλλαξε και παραδέχτηκε η ελληνική δικαιοσύνη με αυτή την απόφαση, ότι οι Έλληνες είναι απατεώνες, διεφθαρμένοι και δεν πληρώνουν φόρους. Η απόφαση αυτή είναι κατακριτέα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις