Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κέρκυρα: Διοργανώνονται σκακιστικές εκδηλώσεις

Κέρκυρα: Διοργανώνονται σκακιστικές εκδηλώσεις
Χριστακόπουλος Θάνος

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας

«Το 2012 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών. Είναι μια ευκαιρία για όλους εμάς να συνειδητοποιήσουμε ότι οι Ευρωπαίοι ζουν περισσότερο και παραμένουν πιο υγιείς από ποτέ - και να αξιοποιήσουμε τα οφέλη που μας προσφέρει».

Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Σκούρτης, Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, σε Συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και πρόσθεσε:

«Η ενεργός γήρανση μπορεί να δώσει στη μεταπολεμική γενιά της δημογραφικής έκρηξης και στα αυριανά άτομα μεγαλύτερης ηλικίας τις εξής ευκαιρίες:

•    να εξακολουθούν να εργάζονται και να μοιράζονται την πείρα τους

•    να εξακολουθούν να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία

•    να ζουν όσο το δυνατόν πιο υγιείς και να ικανοποιούν τις επιθυμίες τους.

Σε κοινωνίες όπου ο αριθμός των ηλικιωμένων αυξάνεται συνεχώς, η ενεργός γήρανση αποτελεί επίσης βασικό παράγοντα για τη διατήρηση της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών.

Η βελτίωση των ευκαιριών για ενεργό γήρανση γενικότερα και για ανεξάρτητη διαβίωση αποτελούν πρόκληση για τους πολιτικούς και τα ενδιαφερόμενα μέρη, καθώς καλούνται να δράσουν σε τομείς τελείως διαφορετικούς όπως η απασχόληση, η υγειονομική περίθαλψη, οι κοινωνικές υπηρεσίες, η επιμόρφωση των ενηλίκων, ο εθελοντισμός, η στέγαση, οι υπηρεσίες ΤΠ και οι μεταφορές».

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Εurope Direct της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων συνδιοργανώνει το Σαββατοκύριακο 17-18 Μαρτίου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας σκακιστικές εκδηλώσεις με την Επωνυμία «Σκάκι 5-105»

«Το Ευρωπαϊκό Έτος επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στα ζητήματα αυτά και στους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισής τους», τόνισε ο κ. Σκούρτης, σημειώνοντας:

«Πάνω απ’ όλα όμως επιδιώκει να ενθαρρύνει όλους τους φορείς χάραξης πολιτικής και τα ενδιαφερόμενα μέρη να θέσουν στόχους και να αναλάβουν δράση για την επίτευξή τους. Το 2012 θα πρέπει να περάσει από τα λόγια στην πράξη και να αρχίσει να αποφέρει απτά αποτελέσματα.
Για τους λόγους αυτούς το Κέντρο Ευρωπαϊκής

Πληροφόρησης Εurope Direct της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων συνδιοργανώνει το Σαββατοκύριακο 17-18 Μαρτίου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας σκακιστικές εκδηλώσεις με την Επωνυμία «Σκάκι 5-105» με κεντρικό θέμα την συμμετοχή όλων των ηλικιακών κατηγοριών σε κοινούς σκακιστικούς αγώνες. Οι αγώνες θα γίνουν στην αίθουσα Αγώνων του ΣΠΖΚ στο Νέο Λιμάνι και θα περιλαμβάνουν:

1. Το Σάββατο 17 Μαρτίου 18:00-21:00 σιμουλτανέ (ταυτόχρονο παίξιμο) όπου ο Προπονητής της ομάδας του Συλλόγου Μάνος Ναθαναήλ θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα 50 αντιπάλους όλων των ηλικιών.

2. Την Κυριακή 18 Μαρτίου 10:00 - 15:00 συνάντηση μικτών ομάδων 6 παικτών (Σύνθεση κάθε ομάδας: 3 παίκτες άνω των 30 ετών, 3 παίκτες κάτω των 15 ετών). Η συνάντηση θα γίνει με ελβετικό ομαδικό σύστημα κλήρωσης σε 4 γύρους με χρήση ηλεκτρονικών σκακιστικών χρονομέτρων και χρόνο σκέψης 25’ για κάθε παίκτη.

Όλοι οι σκακιστές και σκακίστριες ανεξαρτήτως ηλικίας, που θα δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στο σιμουλτανέ (Σάββατο 17 Μαρτίου 17:30) και όλες οι ομάδες που θα συγκροτηθούν κα θα δηλώσουν συμμετοχή έγκαιρα (Κυριακή 18 Μάρτη 09:30).

Σε όλους τους αγωνιζόμενους θα απονεμηθούν αναμνηστικά έπαθλα (διπλώματα, κονκάρδες, αφίσες) ενώ στις 3 πρώτες ομάδες κύπελλα, μετάλλια, σκακιστικά σετ και σκακιστικά βιβλία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις