Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λουσικά: Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το περιβάλλον

Λουσικά: Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το περιβάλλον

Με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα «Οικοσύστημα Διεθνούς Σημασίας Υγρότοποι-ΔάSOS Στροφυλιάς»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιβαλλοντική εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Λουσικών τη Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012. Η περιβαλλοντική αγωγή και εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων όπως έχει καθιερωθεί από τη Σύμβαση Ραμσάρ.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν Οικοσύστημα Διεθνούς Σημασίας «Υγρότοποι-ΔάSOS Στροφυλίας»  με προσκεκλημένο ομιλητή το περιβαλλοντολόγο μελετητή κ. Μαμάση Διονύση ειδικό σε θέματα αειφορικής διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

Ο κ. Μαμάσης ενημέρωσε τους μαθητές για τα πιο ευάλωτα οικοσυστήματα που είναι οι υγρότοποι, τη διεθνή σύμβαση Ραμσάρ δίνοντας έμφαση στα υγροτοπικά συστήματα, τις αμμοθίνες και το εκτεταμένο παραθαλάσσιο δάσος κουκουναριάς της Στροφυλιάς.

Παρουσιάστηκαν οι αξίες, οι λειτουργίες του εθνικού πάρκου, η πλούσια βιοποικιλότητα που διαθέτει το οικοσύστημα με τη μοναδική φυσική ομορφιά κάνοντας αναφορά παράλληλα και στις ανθρωπογενείς παρεμβάσεις (λαθροϋλοτομία κτλ) που επιβαρύνουν το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου κ. Τόκας Δημήτριος ευχαρίστησε θερμά τον ομιλητή και τους μαθητές για την αφοσίωση και την ενεργό συμμετοχή τους στη δράση που υλοποιήθηκε αποσκοπώντας στην περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους δίνοντας ραντεβού στις 5 Ιουνίου για μια παρόμοια εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές παρέλαβαν ενημερωτικά φυλλάδια του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς, Cds για τη βιβλιοθήκη του σχολείου και για κάθε τάξη από έναν εκπαιδευτικό θεματικό χάρτη των Ελληνικών υγροτόπων του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις