Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μια ιστορία από όταν ο Πεπόνης ζούσε στο Αγρίνιο…

Μια ιστορία από όταν ο Πεπόνης ζούσε στο Αγρίνιο…

Ο οικονομικός εισαγγελέας κατάγεται από τη Πρέβεζα και παντρεμένος με καθηγήτρια με καταγωγή από την Κέρκυρα

Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, που ζήτησε από τη Βουλή να διερευνήσει αν ο πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και νυν ΥΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, φέρουν τυχόν ευθύνες για «φούσκωμα» των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, αναφορικά στο ελληνικό χρέος, που με τη διπλή αναθεώρησή του οδήγησε την Ελλάδα στο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, υπήρξε αντεισαγγελέας στο Αγρίνιο για περισσότερο από ένα χρόνο στο πρώτο μισό της δεκαετίας του ’90.

Καταγόμενος από τη Πρέβεζα και παντρεμένος με καθηγήτρια με καταγωγή από την Κέρκυρα, χαρακτηριζόταν από τρομερή τυπικότητα στα θέματα του νόμου και η κοινωνική του ζωή χαρακτηριζόταν από το λειτούργημά του.

Στην γειτονιά που διέμεινε όσο ήταν αντεισαγγελέας στο Αγρίνιο όλοι θυμούνται έναν αυστηρό δικαστικό, άτεγκτο στα νομικά, που όμως δεν ήταν βλοσυρός ή απόμακρος.

Απλά ολόκληρη η ζωή του διαπνεόταν από τα χαρακτηριστικά κάποιου που είναι δικαστικός.

Αυτό συνέβαινε ακόμα και στις ξέγνοιαστες οικογενειακές στιγμές και είναι χαρακτηριστική μια ιστορία που πληροφορήθηκε το agrinionews.gr

Στη γειτονιά όπου έμενε ο κ. Γ. Πεπόνης είχε φτάσει παραμονή Πάσχα και φίλοι του-εκ των οποίων ένας από τον ίδιο επαγγελματικό χώρο-είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες για να γίνει το ψήσιμο της επόμενης μέρας.

Αυτό θα γινόταν στην πυλωτή και τον κήπο ενός φιλικού σπιτιού με συνοδεία λίγου κρασιού. Όταν συγκεντρώθηκε η παρέα ο κ. Πεπόνης διαπίστωσε ότι στο «τελετουργικό» περιλάμβανε και το γδάρσιμο ενός νεαρού αρνιού που είχε σφαγεί πριν από λίγο, αλλά και τα περαιτέρω που προβλέπονται με τα εντόσθια για τα εδέσματα που επιβάλλουν τα ελληνικά έθιμα…

Τότε διακριτικά και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία γδαρσίματος και όχι μόνο, ο τότε αντεισαγγελέας αποχώρησε από το μέρος και επέστρεψε μόνο όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Γιατί; Όπως είπε στην ομήγυρη από το νόμο απαγορευόταν το γδάρσιμο και η επεξεργασία σφαχτού σε ιδιωτικό χώρο, παρά μόνο σε ειδικό χώρο εγκεκριμένο από το κράτος! Ευτυχώς δηλαδή που δεν κάλεσε και τις αρχές!

Πάντως, αυτή η παλιά ιστορία δείχνει τη συγκρότηση του συγκεκριμένου ανθρώπου και το πώς βλέπει τα νομικά ζητήματα, ειδικά τώρα που πρόκειται να βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις