Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Παρούσα" - Στους ρυθμούς του gay pride η Αθήνα - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

"Παρούσα" - Στους ρυθμούς του ...

Στην πλατεία Συντάγματος για δεύτερη συνεχή χρόνια σήμερα το φεστιβάλ υπερηφάνειας της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε υπό τους ήχους τυμπάνων και συνθημάτων η μαζική πορεία του 14ου Athens Pride, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και κατέληξε στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Με κεντρικό σύνθημα "παρούσα", χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες κρατώντας σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου και πολύχρωμα μπαλόνια συμμετείχαν στο φετινό Athens Pride.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Σε εξέλιξη βρίσκεται η μαζική πορεία του 14ου Athens Pride. Αυτή την στιγμή χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες υπό τους ήχους τυμπάνων, κρατώντας μια μεγάλη σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου, και κάποιοι ανεβασμένοι σε άρματα κατευθύνονται προς την πλατεία Κλαυθμώνος στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ενάντια στις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ.

«Είναι μεγάλη χαρά, μεγάλη τιμή, μεγάλη η συγκίνηση που για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει "παρούσα" στο Athens Pride. Σε αυτή την γιορτή που καταφάσκει την ισότητα την ελευθερία, την αγάπη, τον έρωτα. Σε αυτή την γιορτή που ταυτόχρονα είναι και κραυγή αγωνίας και διεκδίκησης, όλων εκείνων, οι οποίοι κι οι οποίες έχουν βιώσει τις διακρίσεις στο σχολείο , στη γειτονιά, στο στρατό , στην καθημερινή τους επαφή με το κράτος για όλους εκείνους κι εκείνες, που καθημερινά αγωνίζονται για έναν κόσμο ελευθερίας κι ισότητας» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την διάρκεια ομιλιών πριν την πορεία. Στη συνέχεια ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε: «Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει κάνει πάρα πολύ σημαντικά βήματα σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια για να δικαιωθούν οι αγώνες οι δικοί σας αλλά κι οι δικοί μας, να δικαιωθεί αυτό το πανανθρώπινο αίτημα για ελευθερία κι ισότητα. Το σύμφωνο συμβίωσης, το δικαίωμα αναδοχής από LGBTQI ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, η κατάργηση παλαιολιθωμένων νόμων που υπήρχαν στον κώδικα και πάνω απ όλα το νομοσχέδιο που είναι πλέον νόμος του κράτους που επιτρέπει στον καθένα και στην καθεμιά να αυτοπροσδιορίζεται όπως νιώθει, ο νόμος του κράτους για την ταυτότητα φύλου. Νομίζω έχουμε κάνει αρκετά βήματα αλλά μένουν κι άλλα που πρέπει να γίνει. Έχει έρθει η ώρα κι οφείλουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για την κατοχύρωση του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο των LGBTQI ζευγαριών».

 

Όλο και περισσότερος κόσμος συγκεντρώνεται αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος για να συμμετάσχει στο  14ο Athens Pride. Με κεντρικό σύνθημα «ΠΑΡΟΥΣΑ»  το φετινό Athens Pride εστιάζει στη θηλυκότητα, όπως βιώνεται κάθε μέρα σε κάθε έκφανσή της.  Κρατώντας μπαλόνια και πλακάτ οι συγκεντρωμένοι λένε «ναι» στο Athens Pride- Φεστιβάλ υπερηφάνειας κι «όχι» σε διακρίσεις και προκαταλήψεις. Περίπτερα  μη κυβερνητικών οργανώσεων καθώς και πολιτικών νεολαιών όπως η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, οι οικολόγοι πράσινοι, το PES (σοσιαλιστές και δημοκράτες) έχουν στηθεί Κατά μήκος της πλατείας Συντάγματος.

«Στο φετινό Athens Pride γιορτάζουμε όλες τις θηλυκότητες, αυτές που επιλέξαμε και αυτές που αρνηθήκαμε», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του.

Οι δραστηριότητες κορυφώνονται με τη μεγάλη πορεία που θα ξεκινήσει από την πλατεία Συντάγματος στέλνοντας ηχηρό μήνυμα υπέρ της εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ. Μετά την πορεία θα ακολουθήσει πάρτι με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, της Μαρίνας Σάττι, της Ευρυδίκης και της Ελεονώρας Ζουγανέλη.

Αποδεχόμενη το αίτημα του “ Athens Pride-Φεστιβάλ Υπερηφάνειας”, η Βουλή των Ελλήνων θα προβάλλει απόψε, για πρώτη φορά, το λογότυπο του φορέα σε μέρος της πρόσοψης του κτιρίου της, στη διάρκεια της εκδήλωσης-παρέλασης του Athens Pride στην πλατεία Συντάγματος.Με τη συμβολική αυτή κίνηση η Βουλή θέλει να περάσει στους πολίτες το μήνυμα του σεβασμού στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υπουργοί, η Περιφέρεια Αττικής καθώς και πολιτικά κόμματα στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τη σημερινή ημέρα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στα social media που συνοδεύεται από video, αναφέρεται στην καταπολέμηση κάθε διάκρισης, αναφέροντας ότι η η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει #παρούσα (σ.σ. το κεντρικό σύνθημα του φετινού Athens Pride). Παρούσα στον αγώνα για ίσα δικαιώματα, για τη δημιουργία μια κοινωνίας προόδου, μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, μιας κοινωνίας αξιοπρέπειας.

"Η καταπολέμηση κάθε διάκρισης είναι προϋπόθεση ισονομίας και βάση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας προόδου και ευημερίας. #athenspride2018 "

Η ανακοίνωση του Athens Pride

 

Στο φετινό Athens Pride επανερχόμαστε στα βασικά: στη θηλυκότητα. Όχι ως (αυθαίρετη) συνέπεια της βιολογίας, αλλά όπως βιώνεται, μαθαίνεται, ορίζεται, προβάλλεται, γιορτάζεται, αγαπιέται, λατρεύεται, εξιδανικεύεται, βιάζεται, καταδικάζεται και δολοφονείται κάθε μέρα σε μια βαθιά μισογύνικη κοινωνία.

Η ταύτιση με τη θηλυκότητα είναι απειλητική και επικίνδυνη ταυτόχρονα, επανάσταση και συμβιβασμός. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την ελέγξουμε, γιατί φοβόμαστε ότι μπορεί να στραφεί και εναντίον μας.

Η θηλυκότητα μας ορίζει άσχετα με το φύλο. Είναι παρούσα σε κάθε έκφραση φύλου, σε κάθε σκέψη, κίνηση, ματιά, που έχουμε καταπιέσει, και που έχουμε σκεφτεί ότι θα έπρεπε να καταπιέσουμε.

Στο φετινό Athens Pride γιορτάζουμε όλες τις θηλυκότητες, αυτές που επιλέξαμε και αυτές που αρνηθήκαμε.

Κάθε θηλυκότητα που αγκαλιάσαμε και κάθε θηλυκότητα που προσπαθήσαμε να ξεφορτωθούμε: Παρούσα.

Κάθε θηλυκότητα που πρώτα μας φορτώθηκε ως κοινωνική σύμβαση πριν τη φέρουμε στα μέτρα μας με τους όρους μας: Παρούσα.

Κάθε θηλυκότητα που καταπιέστηκε και κάθε θηλυκότητα που καταπιέσαμε: Παρούσα.

Κάθε θηλυκότητα που κρύβουμε και κάθε θηλυκότητα που εκφράζουμε: Παρούσα.

Πολυπληθή αντιπροσωπεία στέλνει η ΝΔ


Παρούσα στο Athens Pride θα είναι και η ΝΔ, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ενώνει τη φωνή της με όσους αγωνίζονται για την εξάλειψη των διακρίσεων που υφίστανται τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσδιορισμού ή του φύλου τους. 

Τη ΝΔ θα εκπροσωπήσουν μεταξύ άλλων ο γραμματέας του κόμματος και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, η πρώην βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου, Κωνσταντίνος Ζούλας, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Σοφία Ζαχαράκη, ο γραμματέας κοινωνικών δικτύων και ειδικών πληθυσμιακών ομάδων Γιώργος Σταμάτης, η αναπληρώτρια διευθύντρια του γραφείου Τύπου Κύρα Κάπη και ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Ευτύχης Βαρδουλάκης.

φωτο eurokinissi

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις