Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι πιέσεις φέρνουν άμεσα μέτρα στην Πάτρα- Στόχος η απομάκρυνση μεγάλου αριθμού μεταναστών

Οι πιέσεις φέρνουν άμεσα μέτρα στην Πάτρ...

Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

Άμεσες πρωτοβουλίες για την βελτίωση της επιβαρυμένης κατάστασης που επικρατεί στην Πάτρα λόγω της αυξημένης παρουσίας μεταναστών στις γειτονιές κοντά στο νέο λιμάνι της Πάτρας, προτίθεται να λάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση. Η όξυνσης της τελευταίας περιόδου και τα παράπονα των κατοίκων της περιοχής τα οποία εκφράστηκαν και το απόγευμα της Δευτέρας στους φορείς που συμμετείχαν στην σχετική σύσκεψη στα Κρύα Ιτεών, επισπεύδουν τις αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο.

Παράλληλα, όπως επισημαίνουν στο thebest.gr κύκλοι που είναι σε θέση να γνωρίζουν, η επίσκεψη της Γενικής Επιθεωρήτριας Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της ΕΛ.ΑΣ Ζαχαρούλας Τσιριγώτη στην αχαϊκή πρωτεύουσα τη δεδομένη χρονική στιγμή μόνο τυχαία δεν είναι. Ήδη η κυρία Τσιριγώτη έδωσε εντολές για ακόμα πιο έντονη και αποφασιστική παρουσία της Αστυνομίας στα σημεία όπου συγκεντρώνονται οι μετανάστες προκειμένου να αποπειραθούν την είσοδό του στο λιμάνι.

Όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέτρα της πολιτείας δεν θα εξαντληθούν εκεί. Εκτιμάται ότι εντός της εβδομάδας θα υπάρξει ραντεβού των εκπροσώπων της πόλης και το νομού με τον νέο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα ο οποίος είναι ενήμερος των εξελίξεων. Σε αυτή την συνάντηση θα τεθούν επί τάπητος όλα τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στην Πάτρα και θα καταστρωθεί ένας στρατηγικός σχεδιασμός για την «ελάφρυνση» της πόλης.

Μια από τις βασικές κατευθύνσεις προς την οποία προσανατολίζεται η κυβέρνηση είναι να γίνει προσπάθεια να πεισθούν οι μετανάστες ότι θα πρέπει να φύγουν από την Πάτρα. Στόχος θα είναι να τους εξηγηθεί ότι το καλύτερο για τους ίδιους θα είναι να τους μεταφέρουν στα ανοικτά κέντρα φιλοξενίας όπου ανήκουν καθώς οι περισσότεροι εξ’ αυτών εκτιμάται ότι έχουν έγγραφα προσωρινής παραμονής.

Έτσι λοιπόν το αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνει αυτή η παρέμβαση η οποία όμως από την κυβέρνηση δεν θέλει να πάρει τον χαρακτήρα και την έκταση παλαιότερων αστυνομικών κινητοποιήσεων-επιχειρήσεων απομάκρυνσης των μεταναστών.

Παράλληλα με αυτό το σκέλος το δεύτερο κομμάτι των πρωτοβουλιών συνίσταται στο να καταστεί το λιμάνι της Πάτρας, όσο το δυνατόν πιο αδιαπέραστο για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν παράνομα στην Ιταλία.

Ταυτόχρονα να περάσει αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα προς τους ίδιους τους μετανάστες αλλά και τα κυκλώματα που τους διακινούν ώστε να μην υπάρξει μαζική επιστροφή των ατόμων στην πόλης μετά από λίγο καιρό.

 

«Ούτε τα σκυλιά των Ευρωπαίων δεν θα ζούσαν εδώ» - Ξανά τα "φώτα" στο μεταναστευτικό της Πάτρας - ΦΩΤΟ

 

Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν και οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ριζούλη «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7». Ο βουλευτής ο οποίος συμμετείχε και στην σύσκεψη των κατοίκων σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η Πάτρα δεν έχει επιλεγεί για ένα ανοικτό κέντρο προσφύγω λόγω της ύπαρξης του λιμανιού για να μην ξαναζήσουμε καταστάσεις που είχαμε ζήσει παλιότερα… Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να θωρακιστεί με κάποιον τρόπο το λιμάνι, ώστε να περάσει το μήνυμα ότι δεν είναι εύκολος τρόπος να περάσουν στην Ευρώπη...  Υπάρχει επίσης και το ανθρωπιστικό ζήτημα. Είναι κεντρική μας θέση ότι δεν θέλουμε ανθρώπους να ζουν υπό αυτές τις άθλιες συνθήκες που υπάρχουν στην περιοχή του Λαδόπουλου, πρώτα από όλα για τους ίδιους».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις