Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αποκαταστάθηκε η ηρεμία στο κέντρο της Πάτρας μετά από ένα δίωρο έντασης σε διαφορετικά σημεία

Αποκαταστάθηκε η ηρεμία στο κέντρο της Π...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Αντεξουσιαστές πραγματοποίησαν μια ακόμη πορεία συμπαράστασης στους έξι συλληφθέντες των επεισοδίων της Πέμπτης

21.52μμ Ηρεμούν σιγα σιγά τα πνεύματα στο κέντρο της Πάτρας. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αποχωρούν από το κλαμπ της Σαχτούρη.

21.39μμ Αποχώρησαν από την οδό Καραϊσκάκη οι αντεξουσιαστές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αστυνομική διεύθυνση Αχαϊας. Κατευθύνθηκαν προς το παράρτημα της οδού Κορίνθου.

Αυτή την ώρα οπαδοί του Παναθηναϊκού ανεβαίνουν την οδό Γούναρη.

21.34μμ Αναστάτωση αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας. Ομάδα περίπου 30 ατόμων ανεβαίνει αυτή την ώρα την οδό Σαχτούρη. Στην οδό Χαραλάμπη υπάρχει επίσης άλλη ομάδα κουκουλοφόρων ενώ στην οδό Κανακάρη και στην Καραίσκάκη επίσης υπάρχουν συγκεντρωμένοι.

21.12μμ Έκλεισαν την οδό Καραϊσκάκη οι αντεξουσιαστές.

21.01μμ Το γνωστό ..."κρυφτό" και απόψε ανάμεσα στους αστυνομικούς και ομάδα αντεξουσιαστών. Οι αντεξουσιαστές παρατάσσονται στην οδό Καραίσκάκη, αποχωρούν σταδιακά προς την Υψηλάντου και άλλα σημεία και επανέρχονται.

20.49μμ Στην οδό Καραϊσκάκη στο ύψος της Ερμού, έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 60 αντεξουσιαστές.

20.48μμ Προσεγγίζουν στην Αστυνομική Διεύθυνση μέσω της Αγίου Νικολάου οι αντεξουσιαστές.Επί τόπου έχει παραταχθεί δύναμη της αστυνομίας.

20.38μμ Περίπου 50 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω στο παράρτημα της οδού Κορίνθου κι ετοιμάζονται να μεταβούν πεζοι στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαίας όπου κρατούνται μέχρι αύριο που θα οδηγηθούν στα δικαστήρια της Πάτρας οι 6 συλληφθέντες από τα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης.

16.25μμ Νέο ραντεβού συμπαράστασης στους 6 συλληφθέντες για τα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης, δίνουν οι αντιεξουσιαστές της Πάτρας. Το ραντεβού επί της οδού ερμού και πολύ κοντά στο αστυνομικό μέγαρο έχει δοθεί για σήμερα στις 19.00 το βράδυ.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Ο αναρχικός Ντίνος Γιαγτζόγλου βρισκόταν σε απεργία πείνας και δίψας (από 21/2 και 25/2 αντίστοιχα) με αίτημα τη μεταγωγή του από τις φυλακές Λάρισας σε αυτές του Κορυδαλλού, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στο οικογενειακό και συντροφικό του περιβάλλον και να σπάσει την πολιτική του απομόνωση που του επιβάλλεται με αυτήν την κρατική επιλογή.

Στις 24/2 και ενώ βρισκόταν ήδη σε 3 μέρες απεργία πείνας, ΕΚΑΜ τον απήγαγαν από τις φυλακές Κορυδαλλού που βρισκόταν προσωρινά για την εκδίκαση άλλης του υπόθεσης, πίσω στις φυλακές Λάρισας. Στις φυλακές Κορυδαλλού ξέσπασε εξέγερση και τι επόμενες μέρες ένα πλήθος ενεργειών αλληλεγγύης ξεδιπλώθηκαν σε όλο  τον ελλαδικό χώρο. Σε αυτά τα πλαίσια, στην Πάτρα την 1/3 ξέσπασαν συγκρούσεις με την αστυνομία και συνελήφθησαν 6 άτομα τα οποία και αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, συγκεκριμένα 4 πλημελλήματα και 2 κακουργήματα.

Η φύση του κράτους είναι να τρομοκρατεί, να φυλακίζει, να χτυπά τους αγώνες, επιβάλλοντας  την έννομή του βία, κάτι που έχει ως προέκταση τραυματισμούς, συλλήψεις, φυλακίσεις.

Δε θα αφήσουμε καμία και κανέναν μόνη/ο  απέναντι στην κρατική βαρβαρότητα,
απέναντι στην καταστολή.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Αλληλεγγύη στις/στους 6 συλληφθείσες/έντες στην  Πάτρα.

Κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες.

Συντρόφισσες/οι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις