Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Και το Reuters στο λιμάνι της Πάτρας για το μεταναστευτικό – Σε ποια φάση βρίσκεται η κατασκευή νέας περίφραξης

Και το Reuters  στο λιμάνι της Πάτρας γι...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Σε εξέλιξη και η διαδικασία μεταφοράς πλαστιγγών στον isps

H σειρά του Reuters να έρθει στο λιμάνι της Πάτρας για το μεταναστευτικό φαίνεται πως έφτασε και συνεργείο αναμένεται  να βρεθεί στη λιμενική ζώνη την εβδομάδα που έρχεται. Το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί στην παραλιακή, με εκατοντάδες μετανάστες να έχουν βρει κατάλυμα σε παλιά εργοστάσια και κάθε απόγευμα και βράδυ κυρίως. να εφορμούν στο λιμάνι. ώστε να μπουν στα φορτηγά που θα ταξιδέψουν για Ιταλία, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών  ξένων ΜΜΕ, όπως του BBC, του CNN, των γερμανικών εφημερίδων Bild και Ηandelsblatt, του Al Jazeera και άλλων.

Την ίδια ώρα οι πιέσεις μεταναστών και προσφύγων εντείνονται σχεδόν καθημερινά, με τους λιμενικούς και τους αλλοδαπούς να παίζουν καθημερινά κυνηγητό και κρυφτό και με την ένταση πολλές φορές να ανεβαίνει . Όπως και να οξύνονται τα πνεύματα μεταξύ μεταναστών και οδηγών φορτηγών.

ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΓΓΕΣ ΣΤΟΝ ISPS

 

Και τα δύο έργα βρίσκονται στη φάση των προκαταρκτικών εργασιών, όπως μας ενημερώνει ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές. Ως προς το έργο της περίφραξης το χρονοδιάγραμμα είναι 16 μήνες από την έναρξη, ωστόσο «εκτιμούμε στο τέλος του 2018, αρχές του 2019 αν δεν προκύψουν προβλήματα, θα είναι έτοιμο».

Αντίθετα, έργο με πολύ μικρότερο χρονοδιάγραμμα είναι αυτό της μεταφοράς των πλαστιγγών στον ISPS προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος παραμονής των φορτηγών στη λιμενική ζώνη, τον οποίο εκμεταλλεύονται οι αλλοδαποί για να τρυπώσουν στο φορτίο.

Ο Νίκος Κοντοές έχει επαναλάβει πολλές φορές την αναγκαιότητα απομάκρυνσης μεταναστών και προσφύγων από τα παλιά εργοστάσια της παραλιακής, απέναντι από το λιμάνι, για μια ακόμα φορά όμως επισημαίνει μιλώντας στο thebest.gr πως παρά τις αυξανόμενες πιέσεις ελάχιστοι περνούν τελικά στην Ιταλία. «Εμείς παρά το γεγονός ότι δοκιμάζονται τα όρια αντοχής των συστημάτων ασφαλείας του λιμανιού, θα προσπαθούμε πάντα να βελτιώνουμε τις υποδομές μας ώστε να ανταποκρινόμαστε στις συνθήκες και να περιορίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την παράνομη διέλευση προσφύγων και μεταναστών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H ένταση του μεταναστευτικού στην Πάτρα σε αριθμούς – Τι δείχνουν οι συλλήψεις στο λιμάνι τα τελευταία δύο χρόνια

 

Δείτε καρέ - καρέ την έφοδο των μεταναστών στο λιμάνι της Πάτρας, για ...

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για την νέα περίφραξη στο λιμάνι της ...

Μετανάστες: Ανοίγουν τρύπες στην περίφραξη του ... - The Best News

Πάτρα: Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής της νέας περίφραξης στο νέο ...

Νέα μέτρα στο λιμάνι της Πάτρας για το ... - The Best News

Σε εξέλιξη οι εργασίες ενίσχυσης του ISPS στο νέο λιμάνι, με δεύτερο ...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις