Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαϊα: Η "Μέδουσα" έπληξε τις καλλιέργειες - Μεγάλες καταστροφές σε αμπέλια και ελιές - ΒΙΝΤΕΟ

Αχαϊα: Η "Μέδουσα" έπληξε τις ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Η καταγραφή συνεχίζεται

Τελειωτικό ήταν το χτύπημα στις καλλιέργειες σταφίδας, αμπελιών και ελαιόδεντρων, τόσο στη Δυτική Αχαΐα όσο και στην Αιγιαλεια. Οι αγρότες κοιτούν την κατεστραμμένη σοδειά τους από το χαλάζι και την ασταμάτητη βροχή που έπληξε τις περιοχές και δεν μπορούν να πιστέψουν τη ζημιά που προκλήθηκε.

Η Μέδουσα, χτύπησε καίρια τις καλλιέργιες, μετατρέποντας τα χωράφια σε λίμνες, ενώ το χαλάζι, διέλυσε τους καρπούς.

Ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος μίλησε στο thebest.gr για τις καταστροφές έτσι όπως ξεκίνησαν από χθες οι καταγραφές.

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Στην Αιγιάλεια, οι αγρότες από το Αίγιο μέχρι τις Καμάρες και στα ορεινά των περιοχών αυτών, έχουν ζημιές που ξεκινούν από το 70% της παραγωγής και φτάνουν μέχρι και την ολοκληρωτική καταστροφή! Στις περιοχές, Τούμπα, Γρηγόρι, Μυρόβρυση, Μάγειρα, Αρραβωνίτσα, Μερτίδι, Βερίνο, Αλσος,  κ.ά., το χαλάζι είχε μέγεθος καρυδιού και χτύπησε βίαια τις καλλιέργειες!

Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αιγίου Γιάννης Μποδιώτης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες.

ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ

Η καταιγίδα δεν άφησε τίποτα στο πέρασμά της και στη δυτική Αχαΐα, όπου προκλήθηκαν σοβαρές καταστροφές στις καλλιέργειες αλλά ακόμη και τις υποδομές. Μεγάλη καταστροφή έχει υποστεί η καλλιέργεια του καρπουζιού, ολοκληρωτική η απελοκαλλιέργεια. Οι αγροτικές οικογένειες περίμεναν έξι μήνες για να μαζέψουν τη σοδειά τους και τώρα μένουν κυριολεκτικά με άδεια χέρια.

Μποστάνια με καρπούζια έχουν πλημμυρίσει, ενώ και τα αμπέλια έχουν χτυπηθεί βίαια, σύμφωνα και με τον γραμματέα του αγροτικού συλλόγου Δυτ. Αχαΐας, Δημήτρη Φλίγκο.

Το ζητούμενο πλέον είναι οι άμεσες καταγραφές από το ΕΛΓΑ, προκειμένου να κινηθούν γρήγορα και οι διαδικασίες της αποζημίωσης.

Ήδη κλιμάκια του οργανισμού βρίσκονται στην Αιγιάλεια, όμως και οι αγρότες στα δυτικά του νομού, ζητούν από τους ελεγκτες να τους επισκεφτούν για να καταγράψουν τις τεράστιες ζημιές που έχουν υποστεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις