Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εμπορικός Σύλλογος Πατρών: Παραμένουν τα κυκλοφοριακά προβλήματα, παρά την ελεγχόμενη στάθμευση

Εμπορικός Σύλλογος Πατρών: Παραμένουν τα...

Ζητά προγραμματισμό συζήτησης εφ’ όλης της ύλης

Τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της πόλης επισημαίνει με μια επιστολή στον Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού Σχεδιασμού Περιβάλλοντος & Έργων Υποδομής κ. Στάμο Παύλο, ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στη Δημοτική αρχή σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί στους εμπόρους η κατάσταση και ζητά προγραμματισμό συζήτησης εφ’ όλης της ύλης με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Όπως αναφέρει:

Το μείζον θέμα του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της πόλης εξακολουθεί να δυσκολεύει την καθημερινότητα των πολιτών και επισκεπτών της Πάτρας κι ας έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την εφαρμογή του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης. Τα προβλήματα και οι ελλείψεις που παρουσιάζονται αυτή τη στιγμή είναι πολλά και ειδικά όσοι δραστηριοποιούνται στο ιστορικό κέντρο, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με αυτή την πραγματικότητα που δεν λέει να βελτιωθεί.

Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών επανειλημμένως έχει καταθέσει προς τη Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Παύλο Στάμο, όχι μόνο τα προβλήματα που έχει εντοπίσει αλλά και τις στοχευμένες λύσεις ώστε να ξεπεραστούν και να αποκτήσουμε μία πόλη λειτουργική και φιλόξενη. Στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής κατατέθηκαν προ ημερών κάποιες σημειακές αλλαγές π.χ. κατάργηση θέσεων στάθμευσης δημοσίων υπηρεσιών που δεν υφίστανται.

Θεωρούμε, ότι έχει φθάσει η ώρα για τον προγραμματισμό συζήτησης εφ’ όλης της ύλης με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Το ζητούμενο είναι να  τεθούν  τα προβλήματα και να αντιμετωπιστεί το θέμα σφαιρικά λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους. Επίσης, πρέπει άμεσα να επωφεληθούμε το δεδομένο ότι η συνδρομή της Τροχαίας είναι εξασφαλισμένη.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στη Δημοτική Αρχή, καθώς είναι ήδη καλοκαίρι, η αγορά αναμένεται να έχει αυξημένη κίνηση και θέλουμε το κάτι παραπάνω που θα κάνει την Πάτρα  επισκέψιμη και φιλική, καθιστώντας την πρώτη επιλογή τόσο για  τις αγορές των καταναλωτών όσο και για τη μετακίνησή τους λόγω διακοπών".

Προς

Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού Σχεδιασμού

Περιβάλλοντος & Έργων Υποδομής

κ. Στάμο Παύλο

Ενταύθα

Θέμα: "Επικαιροποιημένες θέσεις του ΕΕΣΠ για τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος"

 

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Μετά από πέντε μήνες εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης πιστεύουμε ότι θα πρέπει να επανεξετάσουμε το σύστημα σε κοινή σύσκεψη των ενδιαφερόμενων φορέων, έτσι ώστε να διορθώσουμε τυχόν παραλείψεις. Πέραν των θέσεων που σας έχουμε ήδη καταθέσει, σας επισυνάπτουμε τις νέες θέσεις και προτάσεις μας,  που προέκυψαν μετά  την εφαρμογή του συστήματος.

 

  1. Οι θέσεις στάθμευσης των μονίμων κατοίκων να καταλαμβάνουν τις κάθετες οδούς και όχι τις οριζόντιες. Αυτό θα διευκολύνει ώστε οι κεντρικοί  άξονες να παραμένουν ελεύθεροι για στάθμευση από τους επισκέπτες.
  2. Να οριστούν προκαθορισμένα επιπλέον σημεία για στάθμευση αποκλειστικά και μόνο των δικύκλων και να απαγορευθεί να σταθμεύουν οπουδήποτε.
  3. Αυστηρή τήρηση του ωραρίου από τους δημοτικούς υπαλλήλους και έλεγχοι για την έκδοση εισιτηρίων ώστε να εναλλάσσονται οι θέσεις στάθμευσης και να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι οδηγοί γιατί αλλιώς ακυρώνεται το έργο της τροχαίας.
  4. Η διάρκεια της στάθμευσης να καθοριστεί στις δύο (2) ώρες αντί για μία (1) ώρα, ούτως ώστε να καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες των πολιτών και των καταναλωτών.
  5. Άμεση μεταφορά της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου στο χώρο του μώλου ώστε να αποφεύγεται το κυκλοφοριακό κομφούζιο που δημιουργείται στο κέντρο κατά το Σάββατο, όπου η αγορά βρίσκεται σε ώρα αιχμής.
  6. Να εξακολουθήσει η καλή συνεργασία με την τροχαία.
  7. Επανεξέταση του συστήματος των φωτεινών σηματοδοτών και κατάργηση ορισμένων εξ’ αυτών (Ερμού & Όθ. Αμαλίας, Πατρέως & Ρήγα Φερραίου, Γούναρη & Ρήγα Φερραίου) και επανεξέταση  της φοράς οδών (Ερμού)
  8. Βελτιώσεις στα πάρκινγκ (ασφαλτόστρωση κλπ)
  9. Η κίτρινη διαγράμμιση της φορτοεκφόρτωσης να συνεχίζεται έως την αρχή της γωνίας (βλέπε Σχ. 1) με τοποθέτηση κώνων ειδικά όταν πρόκειται για διασταύρωση για να διευκολύνονται στο παρκάρισμα τα φορτηγά και για να μην καταλαμβάνονται οι θέσεις ελεύθερης ζώνης από ΙΧ. Η εκχώρηση θέσεων φορτοεκφόρτωσης να παραχωρείται σε συγκεκριμένες οδούς με ειδική σήμανση για να διευκολύνονται τα καταστήματα που πωλούν βαρέα αντικείμενα.

10. Να ενταθεί η τηλεοπτική και ραδιοφωνική καμπάνια που προτρέπει τους πολίτες να χρησιμοποιούν τα ελεύθερα πάρκινγκ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τα οποία παρέχονται δωρεάν, αποφεύγοντας έτσι την χρήση των ΙΧ οχημάτων.

11. Τέλος, οι στάσεις των μέσων συγκοινωνίας να είναι κλειστού τύπου ώστε να προφυλάσσουν τους πολίτες από τις καιρικές συνθήκες.

 

 

Ευελπιστούμε σε μία εποικοδομητική συνεργασία και αναμένουμε τις ενέργειές σας.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις