Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνεχίζονται οι καταγραφές ζημιών από το σεισμό στη Μυτιλήνη- Τσελέντης: "Δεν έχω πειστεί ότι ήταν ο κύριος σεισμός" - ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζονται οι καταγραφές ζημιών από το...

Στο νησί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Συνεχίζονται  οι έλεγχοι  και οι καταγραφές ζημιών από τον μεγάλο σεισμό στη Λέσβο. Σημειώνεται πως η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε τον δήμο Λέσβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Χθες ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι 150 σπίτια από τα 254 που ελέχθησαν από τα συνεργεία έχουν κριθεί ακατοίκητα η Βρισά και στις άλλες περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό.

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοσθεί και στην Λέσβο το σύστημα της επιδότησης ενοικίου όπως έγινε και στο σεισμό της Κεφαλλονιάς, δεν θα στηθούν δηλαδή καταυλισμοί.

Στους σεισμόπληκτους της Λέσβου όπως σημειώνει το ΑΠΕ θα εφαρμοσθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αρωγής από το νόμο όπως επίσης θα υπάρξουν διευκολύνσεις στην πληρωμή του ΕΦΚΑ και του ΦΠΑ . Ήδη έχουν γίνει σχετικές εισηγήσεις στο υπουργείο Οικονομικών, που αντιμετωπίζονται θετικά, υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης.

Με εντολή του Προέδρου Γιούνκερ εξετάζονται όλες οι δυνατότητες στήριξης της Μυτιλήνης, δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος, ενώ τη Χίο επισκέπτεται σήμερα η Κ. Κρέτσου για συνάντηση με δημάρχους και δήμαρχο Λέσβου και Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου.

"Δεν έχω πειστεί ότι ήταν ο κύριος σεισμός" σημείωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκης Τσελέντης σχετικά με τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη Δευτέρα, τη Λέσβο.

"Μπορεί να πάρει κάποιες μέρες και μετά ξαφνικά να δούμε πάλι ένα 5,8 ή ένα 6" πρόσθεσε ο κ. Τσελέντης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

"Το ρήγμα περνάει νότια της Λέσβου, ξεκινάει βορειοδυτικά και έχει κατεύθυνση νοτιοανατολική, έχει 45 χλμ μήκος. Το νοτιοανατολικό κομμάτι, το μπροστινό, έχει διεγερθεί. Υπάρχει μια πιθανότητα να έχουμε ενεργοποίηση στο πίσω κομμάτι. Υπάρχει ένα χειρότερο σενάριο, να έχουμε μετατόπιση της δράσης μέσα στη Λέσβο" συνέχισε ο κ. Τσελέντης.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

Την ανάγκη διαρκούς στήριξης του κράτους, στο τραυματισμένο από τον εγκέλαδο χωριό Βρίσα, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λέσβου.

Η υποστήριξη της Πολιτείας πρέπει να είναι διαχρονική, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ζήτησε να υπάρξει απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, τουλάχιστον για δύο χρόνια, για όσους έχασαν τα σπίτια τους και συνεχάρη όλες τις δυνάμεις που συμβάλλουν στην ανακούφιση των σεισμοπλήκτων.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις