Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο μαρτυρικό Oradour-sur-Glane, της Γαλλίας αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαβρύτων – Παρών και ο Μακρόν – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στο μαρτυρικό Oradour-sur-Glane, της Γαλ...

Η αντιπροσωπεία περιηγήθηκε στο ζωντανό μνημείο της κατεστραμμένης και πυρπολημένης πόλης

Στις εκδηλώσεις στο μαρτυρικό Oradour-sur-Glane, της Γαλλίας, για την 73η επέτειο του Ολοκαυτώματος του Oradour, βρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαβρύτων, με επικεφαλής τον δήμαρχο της πόλης Γιώργο Λαζουρά. Στις εκδηλώσεις παρέστη και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαβρύτων, το ολοκαύτωμα στο γαλλικό χωριό έγινε στις 10ης Ιουνίου 1944, με 642 εκτελεσμένους, ανάμεσά τους 207 παιδιά και 242 γυναίκες.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαβρύτων περιηγήθηκε στο ζωντανό μνημείο της κατεστραμμένης και πυρπολημένης, από τους ναζί (όπως τα Καλάβρυτα), πόλης του Οradour, που τη διατήρησαν, όπως, ακριβώς, ήταν - έγινε, μετά την καταστροφή, για να θυμίζει το αποτρόπαιο έγκλημα και συνάντηση και συναντήθηκε με το Δήμαρχο του Oradour, Philippe Lacroix, στο Δημαρχείο.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Καλαβρύτων Δημήτρης Κατσικόπουλος για την επίσκεψή του στο μαρτυρικό Oradour-sur-Glane, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«Συγκλονιστική και αξέχαστη εμπειρία, ιδίως για εμάς τους Καλαβρυτινούς που μεγαλώσαμε στα αποκαΐδια και τα χαλάσματα του δικού μας ολοκαυτώματος. Παρών και ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Μακρόν, σεμνός, προσηνής, βαθιά ανθρώπινος. Μπράβο του, παρακολούθησε όλες τις εκδηλώσεις, επτά ωρες περιπου, αν και αύριο στη Γαλλία διεξάγονται βουλευτικές εκλογές!!»

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις