Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Αλέκα Βακάλογλου στο thebest.gr για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: "Ήταν ένας άνθρωπος που ενέπνεε αξίες και αγώνες"

Η Αλέκα Βακάλογλου στο thebest.gr για το...

Η κ. Βακάλογλου ήταν Νομάρχις Αργολίδας και υποψήφια βουλευτής Αχαΐας το 1993

«Ο θάνατος του τέως Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είναι μία μεγάλη απώλεια και θα τον θυμούνται όλες οι γενεές». Αυτό ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr, η κυρία Αλέκα Βακάλογλου, τέως Νομάρχις Αργολίδας την περίοδο 1990-1993 και υποψήφια βουλευτής Αχαΐας με τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές του 1993.

Ιδιαίτερα φορτισμένη λόγω του δυσάρεστου νέου της απώλειας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον οποίο τη συνέδεε σχέση φιλίας και εκτίμησης από τη δεκαετία του ’80, η Αλέκα Βακάλογλου ανέφερε στο thebest.gr ότι «θυμάμαι τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως αρχηγό, σαν έναν άνθρωπο που ενέπνεε, δίδασκε ιδανικά, αξίες και αγώνες. Κάναμε αγώνα για μία καλύτερη Ελλάδα αλλά και για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Τον αγαπούσα, τον σεβόμουν και τον εκτιμούσα βαθύτατα», ανέφερε η Αλέκα Βακάλογλου, η οποία θυμάται έντονα τον αγώνα που είχαν δώσει και ως τοπικό παράρτημα γυναικών Αχαΐας στην Πάτρα από το 1985 και μετά.

Μάλιστα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε τιμήσει με την παρουσία του τα γραφεία του τότε τοπικού παραρτήματος κέντρου πόλεως στην οδό Αθανασίου Διάκου, στα Ψηλαλώνια της Πάτρας με τις γυναίκες μέλη της οργάνωσης, με επικεφαλής την κυρία Βακάλογλου να τον πλαισιώνουν με ενθουσιασμό. «Με πρωτεργάτη τότε τον αείμνηστο Γιάννη Βασιλειάδη, ναύαρχο και στέλεχος του κόμματος, μας ένωσε. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αγωνίστηκε κοντά μας και ενέπνεε όλες τις γυναίκες και όλο το λαό. Ήταν μία περίοδος που είχαμε αγάπη, ενότητα. Ο Μητσοτάκης έδωσε σάρκα και οστά στην έννοια Ηγέτης. Έμαθε στις νεότερες γενιές τι σημαίνει να είσαι αγωνιστής, μαχητής και θεωρώ ότι κέρδισε με τον πολιτικό του βίο και αγώνες και παρότι τα Μέσα ενημέρωσης σε κάποιες περιπτώσεις τον κόντραραν απίστευτα, παλικαρίσια την υστεροφημία του, να μιλά όλη η Ελλάδα για αυτόν ακόμη και εκείνοι που δεν τον αγάπησαν.

Αυτό που μου έχει μείνει χαραγμένο στην καρδιά και στη μνήμη μου, είναι ότι είχε όραμα, ήταν αρχηγός και πιστεύω πως μετά από αυτόν δεν υπάρχει άλλος. Μάλιστα η δικαίωση γι’ αυτόν είναι πως αν ακούγαμε τότε τα όσα έλεγε και για την κατάσταση και πορεία της οικονομίας, δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο αλλά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη τον πολεμούσαν μέσα και έξω από τη ΝΔ», ανέφερε η Αλέκα Βακάλογλου, η οποία ως υποψήφια βουλευτής Αχαΐας στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου του ’93, με τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είχε δώσει μεγάλο αγώνα, «οργώνοντας» όλο το νομό απ’ άκρη σε άκρη.

«Την περίοδο που ήμουν Νομάρχις, είχε έρθει στην Αργολίδα, είχε πάντα μία καλή παρουσία που μας γέμιζε όλους, μας ενέπνεε», ανέφερε η κυρία Βακάλογλου προσθέτοντας ότι και η σύζυγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Μαρίκα Μητσοτάκη είχε πολλές φορές αποδεχτεί την πρόσκληση των γυναικών της Πάτρας όπως σε εκδηλώσεις κοπής Πρωτοχρονιάτικης πίτας και είχε έρθει στην Αχαΐα. «Μιλάγαμε, είχαμε μία καλή σχέση, ανθρώπινη», τόνισε συγκινημένη η κυρία Βακάλογλου, η οποία μετέπειτα διετέλεσε και νομαρχιακή σύμβουλος Αχαΐας.

«Ήταν μία περίοδος αγώνων, οράματος, με διάθεση θυσίας και προσφοράς χωρίς να λογαριάζουμε χρόνο, τόπο, οικογένεια. Βοηθούσαμε όλοι στον αγώνα χωρίς καμία υστεροβουλία», ανέφερε τέλος η Αλέκα Βακάλογλου προσθέτοντας και μία ρήση που ταιριάζει στην περίσταση και στην συγκεκριμένη απώλεια. «Ευχαριστώ το Θεό γιατί η δική του ζωή στήριξε και τις δικές μας ζωές».

Να προσθέσουμε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε παραστεί στο γάμο του Μιχάλη Μπεκίρη με την Ιωάννα Θανασούλια, στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών, όπου κουμπάρος ήταν ο γιος του Κυριάκος Μητσοτάκης νυν Πρόεδρος της ΝΔ.

Επιμέλεια - ρεπορτάζ: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

*Η 2η φωτ. από την Αργολίδα είναι από την ανάρτηση του anagnostis.org.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πλαισιωμένος από τις γυναίκες του τοπικού παραρτήματος κέντρου πόλεως στην Αθ. Διάκου, στην Πάτρα το 1986.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πλαισιωμένος α...

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πλαισιωμένος από τις γυναίκες του τοπικού παραρτήματος κέντρου πόλεως στην Αθ. Διάκου, στην Πάτρα το 1986.

Η φωτ. είναι από το anagnostis.org, από επίσκεψη του τότε Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Αργολίδα, παρουσία και της Νομάρχη Αλέκας Βακάλογλου.

Η φωτ. είναι από το anagnostis.org, από ...

Η φωτ. είναι από το anagnostis.org, από επίσκεψη του τότε Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Αργολίδα, παρουσία και της Νομάρχη Αλέκας Βακάλογλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις