Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ουρές ανέργων για μια θέση εργασίας στον Κοινωνικό Οργανισμό της Πάτρας – 460 αιτήσεις για τις εννέα προσλήψεις

Ουρές ανέργων για μια θέση εργασίας στον...
Βγενόπουλος Φάνης

Θα απασχοληθούν στο «Κέντρο Κοινότητας»

Τετρακόσιοι εξήντα Πατρινοί διεκδικούν μια από τις εννέα θέσεις απασχόλησης, που προκήρυξε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων για το νεοσύστατο Κέντρο Νεότητας, που θα λειτουργήσει στο κτίριο της πρώην ΑΔΕΠ, στην Ελευθερίου Βενιζέλου. Πρόκειται για θέσεις με σύμβαση ενός χρόνου, που θα ανανεωθεί. Συνολικά προκηρύχθηκαν εννέα θέσεις εργασίας για τις εξής ειδικότητες:

Μία θέση στην κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) Παιδαγωγού.

Τρεις θέσεις ΠΕ ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης κοινωνικών λειτουργών.

Μία θέση ΠΕ ψυχολόγου.

Μία θέση ΤΕ διοικητικού.

Μία θέση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οδηγού με άδεια οδήγησης Δ' κατηγορίας και κάρτα ψηφιακού ταχογράφου.

Δύο θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης γενικών καθηκόντων, με απολυτήριο τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Οι αιτήσεις προσλήψεων ολοκληρώθηκαν Τετάρτη του Πάσχα, 19 Απριλίου και πλέον, όπως λέει στο thebest.gr, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θεόδωρος Τουλγαρίδης, βρίσκεται σε εξέλιξη η αξιολόγηση των αιτήσεων, από την Επιτροπή του Οργανισμού.

Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα σταλούν εντός του 20ημέρου που προβλέπεται από την προκήρυξη , προς έγκριση στον ΑΣΕΠ, μέσω του οποίου γίνεται η διαδικασία των προσλήψεων.

Σε δεύτερο χρόνο θα βγουν και οι προκηρύξεις για τις άλλες δομές κατά της φτώχειας, που θα λειτουργήσουν στην Πάτρα, δηλαδή Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων και Υπνωτήριο, όπου προβλέπεται να απασχοληθούν 40 συνολικά άτομα.

Τι είναι τα Κέντρα Κοινότητας

Όπως έχει ανακοινωθεί τα Κέντρα Κοινότητας είναι νέα δράση, με καινοτόμα χαρακτηριστικά και με τη λειτουργία τους επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης. Ενσωματώνουν τα Γραφεία Διαμεσολάβησης του Δικτύου Δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας, καθώς και τις λειτουργίες εξειδικευμένων κέντρων για ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού (π.χ. Κέντρα Ρομά, Κέντρα Μεταναστών κ.α.).

Περιλαμβάνουν:

α) Πύλη Εισόδου για την πληροφόρηση των πολιτών σχετικά με τα προγράμματα πρόνοιας, κοινωνικής ένταξης και απασχόλησης,

β) Διασύνδεση με τους φορείς που παρέχουν υπηρεσίες απασχόλησης, καθώς και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες,

γ) Παροχή Ποιοτικών Υπηρεσιών (συμβουλευτική υποστήριξη, συμβουλευτική αγωγή σε θέματα νομικού χαρακτήρα, ανάπτυξη Δικτύου Εθελοντισμού, ανάπτυξη δράσεων δημιουργικής απασχόλησης και μαθησιακής στήριξης, διοργάνωση εκδηλώσεων κ.α.) Δικαιούχοι είναι Δήμοι, ΟΤΑ α΄ βαθμού και λοιποί φορείς καθ' αρμοδιότητα, φορείς που συστήνονται και εποπτεύονται από ΟΤΑ α' βαθμού (Δημοτικά ΝΠΔΔ, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις