Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Αχαΐα:"Κόβουν" τ' αυγά oι νονοί- Με φειδώ οι αγορές για το Πασχαλινό τραπέζι - Οι τιμές στο αρνί, τα κουλούρια και τα τσουρέκια

Αχαΐα:"Κόβουν" τ' αυγά oι νονο...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ανεβαίνει σταδιακά η αγοραστική κίνηση

Δειλά δειλά γίνονται από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας και στην Πάτρα οι πρώτες αγορές για το πασχαλινό τραπέζι, συνοδεία των παραδοσιακών γλυκισμάτων, που είναι τα κουλούρια, τα τσουρέκια και τα σοκολατένια αυγά, για να περάσουμε στο τέλος της εβδομάδας στα διαφόρων ειδών γλυκά.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr o Αντώνης Δημακόπουλος, ιδιοκτήτης του Ζαχαροπλαστείου "Γλυκοτεχνίες", (Μουρούζη και Νόρμαν 50) από την Μεγάλη Τρίτη η αγοραστική κίνηση ξεκίνησε και διαρκώς ανεβαίνει και αναμένεται να κορυφωθεί το Μεγάλο Σάββατο, οπότε και θα γίνουν οι αγορές των διαφόρων γλυκών.

Μέχρι στιγμής η κίνηση αφορά στα παραδοσιακά πασχαλινά κουλούρια, τα οποία διαθέτει το κατάστημα προς 9 ευρώ το κιλό και έχουν παρασκευαστεί με αγνά ποιοτικά υλικά, τοπικής προέλευσης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει και για τα σοκολατένια αυγά τα οποία ξεκινούν από 3 ευρώ και φτάνουν έως 10, ανάλογα το μέγεθός τους. Στα τσουρέκια οι τιμές ξεκινούν από 3,5 ευρώ το τεμάχιο. Ήδη γίνονται αρκετές παραγγελίες για γλυκά, κυρίως οικογενειακά (προφιτερόλ, μπανόφι κλπ).

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Αχαΐας και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιλτιάδης Παπαδόπουλος περιγράφει στο thebest.gr ότι η κίνηση έχει ξεκινήσει δειλά και σε πιο χαμηλά επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, αν και σταδιακά αναμένεται αύξηση, "αλλά δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες", επισημαίνει. Προσθέτει δε, πως τα τελευταία χρόνια οι καταναλωτές περιορίζουν πολύ τις ποσότητες των προϊόντων που αγοράζουν. "Έχω παρατητήσει ότι πια, την τελευταία εξαετία και κάθε χρόνο όλο και πιο πολλοί, δεν αγοράζουν καν σοκολατένιο αυγό στα βαφτιστήρια τους, ενώ περιορίζουν και τα γλυκά που παίρνουν για το Πάσχα. Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος αλλά γνωρίζουμε πια ότι πολλοί καταναλωτές μειώνουν ακόμα και βασικά αγαθά, όπως είναι το γάλα και το ψωμί".

Κατά μέσο όρο, σύμφωνα με την εικόνα που έχει ο Πρόεδρος των Ζαχαροπλαστών Αχαΐας, τα κουλούρια πωλούνται το κιλό από 9 έως 12 ευρώ, τα σοκολατένια αυγά από 4 έως 30 ευρώ, ανάλογα το μέγεθος και τη σύνθεση, καιτα τσουρέκια γύρω στα 4 με 5 ευρώ το τεμάχιο.

"Θα πρέπει να τονίσουμε ότι αυτό που μας κρατά είναι η ποιότητα των προϊόντων που διαθέτουν τα ζαχαροπλαστεία, που παρασκευάζουν τα κουλούρια και τα γλυκά τις τελευταίες ώρες".

Την ίδια ώρα τον παραδοσιακό οβελία και άλλα είδη κρέατος αγοράζουν σιγά σιγά οι καταναλωτές για τις ανάγκες του πασχαλινού τραπεζιού.

Η κίνηση έχει ξεκινήσει και ολοένα αυξάνεται, όπως διαπιστώνει και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Πατρών και Περιχώρων Διονύσης Ανδρεόπουλος. Παρόλα αυτά η οικονομική στενότητα επηρεάζει, όπως αναφέρει στο thebest.gr τις επιλογές των καταναλωτών.

Αρκετοί πια δεν αγοράζουν ολόκληρο αρνί και όσοι το κάνουν στην πλειοψηφία τους προτιμούν να είναι μικρό.Η τιμή του, σύμφωνα με τον κ. Ανδρεόπουλο, κατά μέσο όρο διαμορφώνεται από 7 έως 9 ευρώ το κιλό, "ένα ευρώ το κιλό φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι". Επίσης την "τιμητική" τους έχουν τα κοκορέτσια (7 με 8 ευρώ το κιλό) και το χοιρινό.

Πάτρα: Ξεκίνησαν οι προμήθειες για το Πασχαλινό τραπέζι - Τι γίνεται στην αγορά κρέατος

 




Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά