Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το thebest.gr κάνει τον απολογισμό του Πατρινού Καρναβαλιού 2017

Το thebest.gr κάνει τον απολογισμό του Π...

Έντεκα points για την διοργάνωση που έριξε την αυλαία της

Το όγδοο κατά σειρά Πατρινό Καρναβάλι εν καιρώ κρίσης έριξε την αυλαία του έχοντας αναδείξει ένα γκρουπ – σταρ το «Zodiac», έχοντας δείξει αντοχή στον βροχερό καιρό, που λες και το κάνει επίτηδες επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια να …μουσκεύει τις παρελάσεις, αλλά και επιδεικνύοντας εξίσου αξιοσημείωτη αντοχή στην οικονομική κρίση που δεν φαίνεται να το πτοεί ιδιαίτερα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΣΕ 400 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - Η μεγάλη παρέλαση του 2017 - ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΠΡΩΤΟ ΣΕ «ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ» ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ «ZODIAC» ΚΙ ΑΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ…

Ας δούμε όμως τα θετικά και τα αρνητικά της φετινής διοργάνωσης που έριξε αυλαία με ..γκρίνια στην απονομή των βραβείων για τον αποκλεισμό του γκρουπ 86, που παρότι από τα αρτιότερα αισθητικά παρήλασε τελευταίο.

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ

● Η αισθητική των πρώτων πληρωμάτων κρατήθηκε σε υψηλό επίπεδο, παρά την οικονομική κρίση, αν και χωρίς ιδιαίτερη πρωτοτυπία, πλην εξαιρέσεων. Ομολογουμένως πάντως τα πρώτα 30-40 γκρουπ ήταν πολύ προσεγμένα μέχρι τις τελευταίες λεπτομέρειες των στολών τους.

● Τα πυροτεχνήματα της Τελετής Λήξης ήταν και πολλά και εντυπωσιακά. Από τα καλύτερα των τελευταίων ετών.

● Τo συνεργείo καθαριότητας έλαβε τα εύσημα καθώς άστραψε την Πάτρα αμέσως μετά τις δύο παρελάσεις. (Ώρα 6:40 τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου της Πάτρας ακολουθούν την παρέλαση και αστράφτουν την Πάτρα-ΦΩΤΟ)

● Η ασφάλεια ήταν και διακριτική και αποτελεσματική, παρά τις επί μέρους ...καρναβαλικές παρασπονδίες.

● Αυξημένη η επισκεψιμότητα στην Πάτρα σε σχέση με άλλες χρονιές, ωστόσο φαίνεται ότι το Πατρινό Καρναβάλι έχει απωλέσει τον οικογενειακό τουρισμό. Η πλειοψηφία των επισκεπτών ήταν νεαρής ηλικίας και χαμηλού οικονομικού ενδιαφέροντος, περιφερόμενοι στο κέντρο με ένα σουβλάκι και μία μπύρα ανά χείρας.

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ

● Το σήμα κατατεθέν του Πατρινού Καρναβαλιού, τα άρματα του Καρναβαλικού Συνεργείου δηλαδή, ήταν φέτος και λίγα αριθμητικά, μόλις τρία,  και μέτριας δημιουργικότητας.

● Η συνεχόμενη επί 8 χρόνια βροχή μπορεί να μην κούρασε τους συμμετέχοντες, φαίνεται όμως ότι κούρασε το κοινό. Περιορισμένοι στην πλατεία Γεωργίου και στην Κορίνθου ήταν όσοι επέλεξαν να παρακολουθήσουν τις παρελάσεις, με τους γύρω δρόμους – πλην της Ρήγα Φεραίου όπου συνέβαινε το αδιαχώρητο – ήταν σχεδόν άδειοι.

● Τα ηχεία σε πολλά σημεία δεν λειτουργούσαν με αποτέλεσμα τα πληρώματα να αυτοσχεδιάζουν χορεύοντας χωρίς μουσική, ενώ η ροή της παρέλασης ήταν προβληματική με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά κενά. Το χειρότερο δε ήταν ότι την Κυριακή δεν υπήρχε ο φωτισμός του Σαββάτου, οπότε τα τελευταία γκρουπ, ανάμεσά τους και το Zodiac, παρήλασαν στο σκοτάδι.

● Περισσότερα από κάθε χρονιά τα καπνογόνα και το αλκοόλ στις παρελάσεις.

● Κούρασε η εμμονή του Δήμου να συνδέει το Καρναβάλι με την κομμουνιστική ιδεολογία και φρασεολογία της. Μετά τον περυσινό καρνάβαλο που παρέπεμπε στην …πλουτοκρατία, φέτος ήρθε το «Καράβι της ανισότητας». Ακόμα και στην τελετή λήξης ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι πρέπει να φύγουν τα αφεντικά από τη ζωή μας.

● Η προβολή του Καρναβαλιού εκτός των τειχών ήταν μηδαμινή. Ούτε καν οι σοκολατορίχτες δεν επισκέφθηκαν τα αθηναϊκά τηλεοπτικά κανάλια, ενώ πλην της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ούτε πολιτικοί, αλλά ούτε και «επίσημοι» προσκεκλημένοι των παλιότερων εποχών έδωσαν το «παρών». Και να ερχόταν βέβαια κάποιος δεν υπάρχει πλέον πρόβλεψη επίσημης φιλοξενίας, ούτε καν στις κερκίδες της πλατείας Γεωργίου.

(Πατρινό Καρναβάλι 2017-Οργίασε το παρεμπόριο-Κατασχέθηκαν 29.652 προϊόντα και 1.547 φιάλες ποτών)

(Ερυθρός Σταυρός:119 περιστατικά μέθης - Αρκετά και τα ορθοπεδικά ατυχήματα στο τριήμερο του Καρναβαλιού)

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις