Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Πάτρα τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Ανδρέα – Πλήθος πιστών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Πάτρα τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Ανδ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ο Βασίλης Λέβεντης ήταν ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που παρέστη στις εκδηλώσεις

Με τη λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της ιερής εικόνας του Αγίου Ανδρέα στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, κορυφώθηκαν σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις, για την εορτή του πολιούχου. Από νωρίς σήμερα το πρωί πλήθος πιστών κατέκλυσαν το ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα, για να προσκυνήσουν την Τίμια Κάρα και τον σταυρού του μαρτυρίου.

Στην συνέχεια τελέστηκε δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από εννέα αρχιερείς, ενώ παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι βουλευτές Αχαΐας, Κώστας Σπαρτινός, Ανδρέας Ριζούλης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Ιάσων Φωτήλας και Νίκος Νικολόπουλος, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, εκπρόσωποι αρχών και φορέων κ.α.

Μετά την δοξολογία ακολούθησε η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αγίου Ανδρέα. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, πολλοί πιστοί περίμεναν στα πεζοδρόμια, μέχρι να περάσει η ιερή πομπή.

Νωρίτερα

Πιστοί συνέρεαν στον ιερό ναό του πολιούχου της Πάτρας από νωρίς και σήμερα το πρωί. Δεύτερη ημέρα των θρησκευτικών εκδηλώσεων και πλήθος κόσμου ανέμενε έξω από τον Αγ. Ανδρέα για την ιδιαίτερη στιγμή της περιφοράς της Τιμίας Κάρας.

11.20 - Κορυφώνονται αυτή την ώρα οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Απόστολο Ανδρέα, με τη Δοξολογία -νωρίτερα- στις 10.45 και τη λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνας του Αποστόλου Ανδρέου στις 11.00 το πρωί.

 

Αναμένεται πλήθος προσκυνητών ενώ η οργάνωση ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά, είναι μεγάλη, όπως τόνισε στο thebest.gr, ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης προϊστάμενος του ναού του Αγίου Ανδρέου, ο οποίος θα είναι και φέτος τελετάρχης.

Από πλευράς αρχιερέων όπως γνωστοποιήθηκε, θα έρθουν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος, ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος, ο Μητροπολίτης Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστος και ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος.

Επίσης θα παραστούν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος και ο Μητροπολίτης Ατλάντα κ.κ. Αλέξιος που έλκει την καταγωγή του ως γνωστό από την Αχαία. Ο κ.κ. Αλέξιος θα προεξάρχει στη διάρκεια της ιεράς αγρυπνίας όπου και θα κηρύξει το Θείο λόγο.

Τον Πολιούχο της Άγιο Απόστολο Ανδρέα τιμά σήμερα 30 Νοεμβρίου 2016, η Πάτρα. Ήδη πιστοί από διάφορα μέρη της Ελλάδας συνέρευσαν από χθες Τρίτη στον ναό για να προσκυνήσουν την τίμια κάρα που βρίσκεται στο κέντρο της εκκλησίας, όπως επίσης και τον σταυρό του μαρτυρίου του.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και αναμένεται να παραστεί και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Στον Εσπερινό προεξάρχει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο λόγο.

Η Τιμία Κάρα του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέου ανθοστολισμένη με λευκά και κόκκινα γαρύφαλλα έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του ιερού ναού ενώ ο κόσμος εκτός από την Αγία Κάρα προσκυνά και τον Σταυρό του Μαρτυρίου του Αγίου Ανδρέου που φυλάσσεται σε ωραία χιαστή ξύλινη θήκη.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν από τις 07.00 σήμερα το πρωί με τον Όρθρο και θα συνεχιστούν με τη πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία θα συμμετέχουν προσκεκλημένοι Αρχιερείς και τη Δοξολογία που ξεκίνησε στις 10.45 το πρωί.

Ακολουθεί λιτάνευση της Αγίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης (οδός Αγίου Ανδρέου, Δημ. Γούναρη, Μαιζώνος, Τριών Ναυάρχων, Αγ. Ανδρέου και επιστροφή στο ναό).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Μεγάλη η προετοιμασία για τον εορτασμό του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις