Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Χαμός και στην Πάτρα για την «Black Friday» - Γέμισαν τα πολυκαταστήματα κυρίως από νέους

Χαμός και στην Πάτρα για την «Black Frid...

Ξενόφερτη συνήθεια

21:07 Έκλεισαν πριν λίγο τα καταστήματα στην Πάτρα, με την πρώτη «Black Friday» να αποτελεί πλέον παρελθόν. Σε κάποια πολυκαταστήματα και πολυεθνικές του κέντρου η κίνηση ήταν εξαιρετικά αυξημένοι όμως αρκετοί συμπολίτες που έσπευσαν να ψωνίσουν δήλωνα απογοητευμένοι καθώς περίμεναν μεγαλύτερες προσφορές.

Το... ταμείο αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες, με τους μικρομεσαίους να υποστηρίζουν ότι μόνο οι "μεγάλοι" βγαίνουν κερδισμένοι από τέτοιου τύπου επικοινωνιακές δράσεις.

 

18:00Συνεχίζεται από το πρωί η φρενίτιδα στα μαγαζιά της Πάτρας που συμμετέχουν στην  «Black Friday». Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του thebest.gr από το πρωί επικρατεί το αδιαχώρητο στα καταστήματα που κάνουν εκπτώσεις και ο κόσμος συνεχίζει να συρρέει μέχρι και αυτή την ώρα.

Μάλιστα, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να πηγαίνει στα καταστήματα μέχρι και το κλείσιμό τους στις 9 το βράδυ.

Πρόκειται κυρίως για νεαρό κόσμο που αγοράζει έξυπνα κινητά, gadgets και ηλεκτρονικά παιχνίδια, σε χαμηλότερες τιμές.

Για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών οι εργαζόμενοι στα καταστήματα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ενώ πελάτες που βρέθηκαν στα μαγαζιά είπαν ότι εντυπωσιάστηκαν από τη γρήγορη εξυπηρέτηση στα ταμεία, παρά τον κόσμο που περίμενε.

Νωρίτερα

Η Μαύρη Παρασκευή ήρθε σήμερα στην ελληνική αγορά και στην αγορά της Πάτρας. Μια πρώτη εκτίμηση δείχνει ότι καταστήματα με ηλεκτρονικές συσκευές και στην Πάτρα, η κίνηση ήταν καλή.Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εμπόρων Ιστορικού Κέντρου Πάτρας Δημήτρη Παλούμπη σήμερα και στην Πάτρα τα ηλεκτρονικά είδη έχουν την τιμητική τους, ενώ μια πρώτη εικόνα είναι, όπως λέει, ότι τονώθηκε η αγορά σε επίπεδο κίνησης και αγορών και σε είδη πέραν των ηλεκτρονικών, όπως ειναι τα καταστήματα με ρούχα και παπούτσια. Η έκπτωση σε αυτά κυμαίνεται από 15 έως 40%.

Πάτρα: "Black friday" σήμερα και στην τοπική αγορά - ΔΕΙΤΕ ποια καταστήματα συμμετέχουν στο θεσμό της εκπτωτικής ημέρας - ΛΙΣΤΑ

 

"Φρενίτιδα" Black Friday και στην Πάτρα - "Κοπάνα" από το σχολείο και αναμονή από τα ξημερώματα έξω από τα καταστήματα για ένα... tablet - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Ασφαλή συμπεράσματα, δεν μπορούν να βγουν ακόμα, διευκρινίζει, ωστόσολαμβάνει μια πρώτη θετική εικόνα.\

Στην Πάτρα από το πρωί υπήρξε ενδιαφέρον για αγορές σε ηλεκτρονικά περισσότερο είδη ενώ μέχρι τώρα (15.30) υπάρχει κίνηση στην αγορά και γίνονται αγορές.

Από την πλευρά της Η ΕΣΣΕ ζητά να εφαρμοστεί "Black Friday" και στις εφορίες και στις τράπεζες.

 

Θα ήταν ευχής έργο, να είχαμε «Black Friday» στα ταμεία των τραπεζών και της εφορίας εκτός από τα εμπορικά καταστήματα, επισημαίνει σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης με αφορμή τη σημερινή ημέρα προσφορών που εφαρμόζουν πολλά καταστήματα, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι "δυστυχώς εκεί έχουμε «Blood Friday», αφού δάνεια και φόροι μας έχουν πιει το αίμα, χωρίς μάλιστα ιδιαίτερη προτίμηση στην ημέρα. "

Ο κ. Κορκίδης εκτιμά ότι τέτοιου είδους πρακτικές "δεν θα δώσουν λύση στο γενικό πρόβλημα της μειωμένης κατανάλωσης στην ελληνική αγορά, δεν παύει, όμως, να είναι μια προσπάθεια προσέλκυσης των καταναλωτών, πριν τις γιορτές είτε για να δουν, είτε να αγοράσουν. "

Σημειώνει ακόμη ότι οι καταναλωτές μπορεί να κατακλύζονται με διαφημίσεις υψηλών εκπτώσεων από επώνυμες αλυσίδες, εμπορικά και εκπτωτικά κέντρα, αλλά δεν αποκλείεται κανένας μικρομεσαίο έμπορο να συμμετέχει, εάν το επιθυμεί, είτε ως επιχείρηση, είτε σε τοπικό επίπεδο ως εμπορικός σύλλογος.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ σημειώνει ακόμη ότι για κάποιους κλάδους, όπως τα ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά και τα είδη τεχνολογίας, από όπου άλλωστε ξεκίνησε η ιδέα, η «Black Friday» ίσως βοηθήσει να αναπληρώσουν κάτι από το κακό δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, καθώς σε πολλά είδη δεν υπάρχει φθινοπωρινή ή χειμερινή σεζόν, όπως συμβαίνει με την μόδα και την εποχικότητα στην ένδυση και υπόδηση.

Υπενθυμίζει ότι σε κάθε περίπτωση εφαρμόζεται ο νόμος περί προσφορών, οι οποίες μπορούν να διαρκούν έως 10 ημέρες για το 50% των ειδών/κωδικών που διαθέτει το κατάστημα που τις διενεργεί.

«Black Friday» σε... Τράπεζες και εφορία ζητά η ΕΣΕΕ

 

Από την πλευρά του το "σωματείο εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας καταγγέλλει την μεγαλοεργοδοσία και τις πολυεθνικές του κλάδου που έχοντας στόχο την αύξηση των κερδών τους, εντατικοποιούν καθημερινά την εργασία χιλιάδων συναδέλφων μέχρι εξαντλήσεως. Αξιοποιούν και εισάγουν διάφορες μορφές όπως τις ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ, την BLACK FRIDAY, δουλειά τις Κυριακές, δουλειά πέραν του ωραρίου εργασίας για ανακαινίσεις καταστημάτων, κατάργηση καθιερωμένων αργιών για το εμπόριο (2/1, ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ), ατέλειωτες ώρες απλήρωτων υπερωριών" και καλεί "στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη,10:30 πμ στην πλ. Γεωργίου".

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


φωτο eurokinissi

φωτο eurokinissi

φωτο eurokinissi

φωτο Eurokinissi

φωτο Eurokinissi

φωτο Eurokinissi

Δείτε φωτό και από την Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά