Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Τι θα δουν τα παιδιά στις κινηματογραφικές οθόνες - Όλες οι παιδικές ταινίες του φθινοπώρου

Πάτρα: Τι θα δουν τα παιδιά στις κινηματ...

Μετά το "Ψάχνοντας την Ντόρι" που έχει ξετρελάνει τα παιδιά, έπονται πολλά αξιόλογα φιλμ

Δελεαστικό και πλούσιο είναι το πρόγραμμα των παιδικών/οικογενειακών ταινιών που έχουν προγραμματιστεί να βγουν στις αίθουσες έως τα Χριστούγεννα. Η φετινή χρονιά έχει να επιδείξει ως τώρα πολλές μεγάλες επιτυχίες όπως την «Ζωούπολη» και το «Βιβλίο της Ζούγκλας» της Ντίσνει αλλά και το «Μπάτε σκύλοι αλέστε» που έκανε πρεμιέρα στις 18 Αυγούστου ενώ το «Ψάχνοντας την Ντόρι» της Ντίσνει/Pixar που ήδη παίζεται στην Ελλάδα (και στην Πάτρα) από την 1η Σεπτεμβρίου 2016, τράβηξε σαν μαγνήτης το οικογενειακό και όχι μόνο κοινό, με τις διεθνείς εισπράξεις μάλιστα να πλησιάζουν πλέον να ξεπεράσουν το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε εισπράξεις, νούμερο πραγματικά απίστευτο. Στην Πάτρα υπολογίζεται πως στα Ster Cinemas, έχουν ήδη απολαύσει την «Ντόρι» (διανομή από την εταιρεία Feelgood) πάνω από 9.000 θεατές.

Επίσης ήδη από τις 22 Σεπτεμβρίου 2016 προβάλλεται στη χώρα μας (και στην Πάτρα, στα Στερ σίνεμας), η ταινία animation “Kubo and the two strings”, σε σκηνοθεσία του πρωτοεμφανιζόμενου Travis Knight. Πρόκειται για τη νέα δημιουργία της εταιρςία Laika των υποψηφίων για Όσκαρ Coraline, Paranorman και The Boxtrolls. Το φιλμ «Ο Κούμπο και οι δύο χορδές» (μεταγλωττισμένο στα ελληνικά και σε 3d) άρεσε στις ΗΠΑ και έχει φτάσει τα 47 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις. Για κεντρικό ήρωα έχει τον Κούμπο που θα ενώσει τις δυνάμεις του με μια μαϊμού κι ένα σκαθάρι (στο οποίο δανείζει τη φωνή του ο Μάθιου Μακόναχι), ξεκινώντας ένα συναρπαστικό ταξίδι με σκοπό να λύσει το μυστήριο του πατέρα του, του καλύτερου πολεμιστή σαμουράι που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Στην ταινία (διανομή από την UIP) ακούγονται και οι φωνές της Σαρλίζ Θερόν και της Ρούνι Μάρα.

Από την ερχόμενη 6 Οκτωβρίου 2016 μας έρχονται σε διανομή της Tanweer, οι «Πελαργοί – Storks» (θα παιχθεί και στην δεύτερη αίθουσα του Πάνθεον που επαναλειτουργεί ως κινηματογραφική) σε σκηνοθεσία των Νίκολας Στόλερ και Νταγκ Σουίτλαντ όπου ακούγονται οι φωνές των Άντι Σάμπεργκ, Κέιτι Κράουν, Τζόρνταν Πιλ, Τζένιφερ Άνιστον, Τάι Μπαρέλ, Κίγκαν-Μάικλ Λι, κ.α. Κεντρικός ήρωας είναι ο Τζούνιορ, ένας χαριτωμένος πελαργός, ο οποίος θα θέσει κατά λάθος σε λειτουργία τη Μηχανή Παραγωγής Μωρών. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα αξιολάτρευτο, αλλά μη εγκεκριμένο, μωρό (ένα χαριτωμένο κοριτσάκι) και πλέον αποστολή του Τζούνιορ θα είναι να παραδώσει το «δέμα» πριν τον πάρει είδηση το σκληρό αφεντικό του (δανείζει τη φωνή του ο Κέλσι Γκράμερ). Επίσης η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη και μάλιστα δανείζουν τις φωνές τους γνωστοί ηθοποιοί όπως ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Πατρινή ηθοποιός Λίλα Μπακλέση (η Έλλη του σήριαλ «Ταμάμ»).

Στις 20 Οκτωβρίου 2016 αναμένεται, σχεδόν 2 μήνες μετά την πρεμιέρα του στις Αμερικάνικες αίθουσες όπου έλαβε καλές κριτικές και οι έως τώρα εισπράξεις άγγιξαν τα 75 εκατομμύρια δολάρια, το φιλμ «Pete’s Dragon – Ο Πιτ και ο δράκος του» της Ντίσνει που έχει σκηνοθετήσει ο Ντέιβιντ Λόουερι και συνδυάζει την live action και ηθοποιούς όπως την Μπράις Ντάλας Χάουαρντ του «Jurassic World», τον αγαπητό ηθοποιό Ρόμπερτ Ρέντφορντ, τον μικρό Oakes Fegley, τον Wes Bentley και την μικρή Oona Laurence, μ’ έναν πελώριο χνουδωτό «ψηφιακό» δράκο, δημιουργία της εταιρίας WETA που συνεργάστηκε και στο «Hobbit» του βραβευμένου με Όσκαρ Πίτερ Τζάκσον.

Η ταινία «Pete’s Dragon» (το μεταγλωττισμένο στα ελληνικά τρέιλερ της οποίας μπορείτε να δείτε πριν την προβολή του «Ψάχνοντας την Ντόρι») είναι ριμέικ μίας παλιότερης ταινίας της Ντίσνει του 1977 με τον Μίκι Ρούνει και την τραγουδίστρια Helen Reddy. Εκείνη η ταινία ήθελε να επαναλάβει την επιτυχία της «Μαίρη Πόπινς» χωρίς να το κατορθώσει απόλυτα. Σύμφωνα με το στόρι της καινούριας και πολύ καλύτερης όπως λέγεται, ταινίας, ο Πιτ είναι ένα 10χρονο ορφανό αγόρι που ζει στα δάση του Όρεγκον εδώ και σχεδόν 6 χρόνια. Το παιδί που ισχυρίζεται πως δεν ζει μόνο του στο δάσος αλλά πως έχει για φίλο του έναν πράσινο δράκο, θα ανακαλύψει μία δασοφύλακας η Γκρέις, η οποία και θα θελήσει να το βοηθήσει να επανέλθει στον κόσμο των ανθρώπων ψάχνοντας παράλληλα από πού έρχεται.

Το συναρπαστικό στοιχείο είναι πως όσα περιγράφει ο Πιτ για τον πελώριο χνουδωτό, πράσινο δράκο που τον προστατεύει, μοιάζουν με τον δράκο των ιστοριών που αφηγείται για να διασκεδάζει τα μικρά παιδιά, ο ξυλοκόπος κύριος Meacham (στο ρόλο ο 80χρονος Ρόμπερτ Ρέντφορντ που είναι και αφηγητής στο φιλμ, με αυτή την υπέροχη, χαρακτηριστική φωνή του). Η ταινία όπως προείπαμε, έχει λάβει θετικές κριτικές στο εξωτερικό που τονίζουν την αξία του μύθου και του παραμυθιού στη ζωή μας και αναμένεται να κάνει επιτυχία και στη χώρα μας. Διανομή από την εταιρία Feelgood.

Από την Ντίσνει στο μεταξύ περιμένουμε έως το τέλος του χρόνου (στις ΗΠΑ θα βγει στις 23 Νοεμβρίου 2016) και μία ολοκαίνουρια ηρωίδα την «Moana», μία νεαρή ιθαγενή του Ειρηνικού ωκεανού που ξεκινά 2000 χρόνια πριν ένα ταξίδι για να ψάξει τον ημίθεο Maui (με τη φωνή του Ντουέιν Τζόνσον) προκειμένου να καταφέρει να σώσει το λαό της. Η νέα αυτή δημιουργία ψηφιακού animation της Ντίσνεϊ φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή των Ρον Κλέμεντς και Τζον Μάσκερ («Αλαντίν», «Ηρακλής»). Διανομή στην Ελλάδα επίσης από την εταιρεία Feelgood.

Στις 3 Νοεμβρίου 2016 μαζί με τις ΗΠΑ θα δούμε και στην Ελλάδα (και σε 3d) το παιδικό φιλμ «Trolls – Οι Ευχούληδες» της Dreamworks, από τους δημιουργούς του πολυαγαπημένου «Shrek» (ήδη τα σχετικά διαφημιστικά πόστερ φιγουράρουν στα Στερ σίνεμας στη Βέσο Μάρε). Πρωταγωνιστές θα είναι τα περίφημα κουκλάκια Trolls με χαρακτηριστικό στοιχείο τους, τα χρωματιστά, «φριζαρισμένα» μαλλιά τους. Τα trolls λοιπόν φοβούνται ότι γιγαντιαία τέρατα, τα Bergens θα τους επιτεθούν. Στο φιλμ ακούγονται οι φωνές της Άννα Κέντρικ, του Τζέιμς Τιμπερλέικ και του James Corden.

Κοντά στα Χριστούγεννα (από 16/12 στην Ελλάδα και 21/12/2016 στις ΗΠΑ) θα δούμε το νέο φιλμ animation “Sing – Τραγούδα” σε σκηνοθεσία Garth Jennings. Η ταινία εκτυλίσσεται στο θέατρο ενός χνουδωτού κοάλα που σπονσονάρει ένα διαγωνισμό τραγουδιού τύπου American Idol. Ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους είναι μία γουρουνίτσα (με τη φωνή της Ριζ Γουίδερσπουν), μία τινέιτζερ ελεφαντίνα (Tori Kelly) ενώ στον Μάικ, έναν εγωιστή και ατάλαντο ποντικό δανείζει τη φωνή του ο Σεθ Μακφάρλαν. Ακούγονται ακόμα η Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Taron Egerton, ο Τζον Σι Ράιλι, κ.α. Στην χαριτωμένη όπως προμηνύεται ταινία, ακούγεται ο Μάθιου Μακόναχι (κοάλα Μπάστερ) να τραγουδά το κομμάτι της ποπ σταρ Κάρλι Ρέι Τζέσπεν «Call me maybe». Διανομή από την εταιρία UIP.

Πέρα πάντως από τις παραπάνω ταινίες που απευθύνονται κατεξοχήν στο παιδικό/οικογενειακό κοινό (να μην παραλείψουμε και τη νέα ταινία της Μπάρμπι – «Barbie στην περιπέτεια του Διαστήματος», που ήδη βγήκε από τις 29/9 στις ελληνικές αίθουσες αλλά στην Πάτρα ακόμη δεν έχει ακόμα) έχουν προγραμματιστεί κι άλλα φιλμ που αναμένεται να προσελκύσουν και τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά και εφήβους. Ανάμεσα τους είναι το ήδη πολυαναμενόμενο «Φανταστικά Ζώα και πού βρίσκονται» σε σενάριο της Τζόαν Ρόουλινγκ του «Χάρι Πότερ», με κεντρικό ήρωα, έναν νεαρό μάγο και ειδικό επιστήμονα στα ζώα, τον Newt Scamander (στο ρόλο ο βραβευμένος με Όσκαρ Έντι Ρεντμέιν), ο οποίος προέρχεται από τη σχολή των μάγων του Χόγκουαρντς. Στην ταινία, το τρέιλερ της οποίας ήδη παίζεται στην Πάτρα και δείχνει εντυπωσιακό, που υπογράφει σκηνοθετικά ο Ντέιβιντ Γέιτς (17/11 στην Ελλάδα από την Tanweer) παίζουν ακόμα ο Κόλιν Φάρελ, η Κάθριν Γουότερστον αλλά και οι Σαμάνθα Μόρτον, Γιον Βόιτ, Ρον Πέρλμαν, Έζρα Μίλερ και Dan Fogler.

Επίσης ήδη από την περασμένη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 προβάλλεται και στην Πάτρα η νέα ταινία του 58χρονου Τιμ Μπάρτον  «Miss Peregrine – Στέγη για ασυνήθιστα παιδιά» με τους Εύα Γκριν, Σάμιουελ Τζάκσον, Άσα Μπάτερφιλντ, Ella Purnell, κ.α., με το σενάριο να έχει βασιστεί στο μπεστ σέλερ βιβλίο του 36χρονου Αμερικανού συγγραφέα Ransom Riggs. Η ταινία ξεκίνησε ικανοποιητικά καλά στις ΗΠΑ όπου έκανε πρεμιέρα στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 καταλαμβάνοντας την 1η θέση στο box office, με 28,5 εκατομμύρια δολάρια. Διανομή από την Odeon.

Τέλος από την Seven Films και την Σπέντζος, αναμένεται να δούμε στις 3 Νοεμβρίου 2016 την ταινία «A Monster Calls» σε σκηνοθεσία J.A. Bayona του «The Impossible» όπου ένα πελώριο, γιγαντιαίο δέντρο (με τα μάτια και την έκφραση του ηθοποιού Λίαμ Νίσον) θα βοηθήσει ένα 12χρονο αγόρι (Lewis Macdougall) ν’ αντιμετωπίσει το γεγονός ότι η μητέρα του (Φελίσιτι Τζόουνς) δίνει μάχη με μία σοβαρή ασθένεια.

*Όσο για μετά τα Χριστούγεννα (αρχές Φεβρουαρίου του 2017 από την εταιρεία Tanweer) αναμείνατε και την ταινία “The Lego Batman Movie” με τις φωνές των Γουίλ Αρνέτ, Μάικλ Σέρα, του Ελληνοκαναδού Ζακ Γαλιφιανάκις, κ.α.

Επιμέλεια κειμένου: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

(Το άρθρο δημοσιεύτηκε σε μία πρώτη μορφή στην ειδική έκδοση του The Best, The Best Kid's Diary).

Διαβάστε επίσης:

Πρεμιέρα για το "Pete’s Dragon" της Ντίσνει στις ΗΠΑ αυτή την Παρασκευή - Τον Οκτώβριο στις ελληνικές αίθουσες -ΔΕΙΤΕ το ΤΡΕΙΛΕΡ

 

Οι Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Oona Laurence σε σκηνή του "Ο Πιτ και ο δράκος του".

Οι Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Ρόμπερτ Ρέντφ...

Οι Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Oona Laurence σε σκηνή του "Ο Πιτ και ο δράκος του".

Σκηνή από το "Sing - Τραγούδα".

Σκηνή από το "Sing - Τραγούδα".

Σκηνή από το "Sing - Τραγούδα".

Οι πρωταγωνιστές του φιλμ "Φανταστικά Ζώα και που Βρίσκονται".

Οι πρωταγωνιστές του φιλμ "Φανταστι...

Οι πρωταγωνιστές του φιλμ "Φανταστικά Ζώα και που Βρίσκονται".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture