Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πρεμιέρα για το "Pete’s Dragon" της Ντίσνει στις ΗΠΑ αυτή την Παρασκευή - Τον Οκτώβριο στις ελληνικές αίθουσες -ΔΕΙΤΕ το ΤΡΕΙΛΕΡ

Πρεμιέρα για το "Pete’s Dragon"...

Στην ταινία που θα βγει και σε 3d, παίζουν ο μικρός Oakes Fegley και οι Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ

Από αυτή την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 ξεκινά να προβάλλεται στις ΗΠΑ καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο (και στην γειτονική Ιταλία) η νέα ταινία της Ντίσνει, το «Pete’s Dragon – O Πιτ και ο Δράκος του» σε σκηνοθεσία του David Lowery, δημιουργού της Ανεξάρτητης επιτυχίας «Ain't Them Bodies Saints». Πρόκειται για ριμέικ ενός παιδικού φιλμ της Ντίσνει που είχε παιχθεί το 1977 και συνδύαζε τη live action δράση με τα κινούμενα σχέδια (εκείνη η χαριτωμένη ταινία είχε μάλιστα κερδίσει και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού για το "Candle on the water").

Στη νέα ταινία που είναι αρκετά διαφορετική από την πρωτότυπη, πρωτοστατεί ένας φτερωτός δράκος, ο Έλιοτ, ένα μυθικό πλάσμα. Ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Λόουερι ήθελε ο δράκος του φιλμ να ξεφεύγει από τα στερεότυπα και γνώριμα μοτίβα που έχει δει το κοινό σε ταινίες όπως ο «Χάρι Πότερ» και να είναι χνουδωτός. Υπεύθυνη για τα ειδικά εφέ και το ψηφιακό ζωντάνεμα και πέταγμα του δράκου που είναι σχεδόν αόρατος στο πρώτο μισό της ταινίας, είναι η διάσημη εταιρεία WETA Digital που ίδρυσε ο Νεοζηλανδός βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», Peter Jackson.

Σύμφωνα με το στόρι της ταινίας που έχει κοστίσει γύρω στα 65 εκατομμύρια δολάρια, ένας ξυλοκόπος, ο κύριος Meacham (στο ρόλο δίνει τη δική του υπόσταση, μαγεία και σοφία ο 80χρονος Robert Redford) αφηγούνταν στα παιδιά της περιοχής, ιστορίες με τρομερούς δράκους που κατοικούσαν στο γειτονικό δάσος. Για την κόρη του, Grace (η Bryce Dallas Howard του «Jurassic World»), που εργάζεται ως δασοφύλακας, όλες αυτές οι ιστορίες μοιάζουν υπερβολικές, μέχρι τη στιγμή που θα συναντήσει τον μικρό Pete (στο ρόλο ο Oakes Fegley), ένα μυστηριώδες 10χρονο αγόρι χωρίς οικογένεια και σπίτι, που υποστηρίζει ότι ζει στο δάσος εδώ και 6 χρόνια μαζί με έναν τεράστιο, πράσινο δράκο, ονόματι Elliott.

Σύμφωνα με τις περιγραφές του Pete, o Elliott μοιάζει τρομακτικά με τον δράκο των ιστοριών του κυρίου Meacham. Με την βοήθεια της Natalie (Oona Laurence), ένα 11χρονο κορίτσι, ο πατέρας του οποίου (Wes Bentley) είναι ιδιοκτήτης του τοπικού εργοστασίου ξυλείας, η Grace βάζει σκοπό της να ανακαλύψει από πού έρχεται ο Pete.

Το «Pete’s Dragon» αναμένεται να τραβήξει το οικογενειακό κοινό που πηγαίνει στα φιλμ της Ντίσνει με μόνο εμπόδιο την εμπορική φόρα της κόμικ περιπέτειας «Suicide Squad» που αναμένεται να κρατήσει την 1η θέση του Αμερικάνικου box office για δεύτερο συνεχόμενο σαββατοκύριακο αλλά με σημαντική πτώση στις εισπράξεις.

Ήδη οι πρώτες κριτικές για το φιλμ είναι θετικές και μιλούν για ένα τρυφερό και σε σημεία λίγο μελαγχολικό φιλμ, με πολλά μηνύματα, με στοιχεία και επιρροές από Στίβεν Σπίλμπεργκ και καλές ερμηνείες.

Στις Ελληνικές αίθουσες το κοινό θα χρειαστεί να περιμένει για να δει την ταινία «Ο Πιτ και ο Δράκος του» όπου παίζει και ο Νεοζηλανδός Καρλ Ούρμπαν, έως τις 20 Οκτωβρίου 2016 οπότε και θα κάνει πρεμιέρα σε διανομή της εταιρείας Feelgood.

*Το διαφημιστικό πόστερ της ταινίας φιγουράρει ήδη στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Πάτρα.

*Η βασική φωτ. είναι από το σάιτ vanityfair.com.

Επιμέλεια κειμένου: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture