Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

O Αντιδήμαρχος Δ. Πλέσσας εκπροσώπησε την Πάτρα στο μνημόσυνο για τους 358 Έλληνες πεσόντες στο Πίροτ της Σερβίας

O Αντιδήμαρχος Δ. Πλέσσας εκπροσώπησε τη...

Συμμετείχε στην αποστολή του Συλλόγου Ελληνοσερβικής Φιλίας Πατρών

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας συμμετείχε, ως εκπρόσωπος του  Δήμου Πατρέων, στην αποστολή του Συλλόγου Ελληνοσερβικής Φιλίας Πατρών, στην πόλη Πίροτ της Σερβίας, όπου τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τους 358 πεσόντες στρατιώτες και αξιωματικούς της 3ης Μεραρχίας Πατρών.

Απέτισαν φόρο τιμής στους Έλληνες πεσόντες που, μαζί με τους Σέρβους στρατιώτες, σκοτώθηκαν τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη του 1918, πολεμώντας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το κοιμητήριο στο οποίο έχουν ενταφιαστεί οι 358 Έλληνες στρατιώτες, έχει ανακηρυχθεί «Ελληνικό έδαφος», με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Πίροτ, το 1924 και το 2004.

Στη συνάντηση που είχε ο Αντιδήμαρχος κ. Πλέσσας με τον Δήμαρχο της πόλης αναφέρθηκε στους πολύχρονους δεσμούς φιλίας του Ελληνικού και Σερβικού λαού και στην ανάγκη ενίσχυσης της φιλίας και της συνεργασίας των λαών, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του Δήμου Πατρέων.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι τιμούμε τους Έλληνες και Σέρβους νεκρούς του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου καθώς και τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και βομβαρδισμών από τους Αμερικανούς, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. το 1999 κατά του Σέρβικου λαού. Τιμούμε το Σερβικό λαό για την ηρωική αντίστασή του και τον αγώνα του ενάντια στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας.

Ο Δήμος Πατρέων αγωνίζεται μαζί με το φιλειρηνικό αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα, για την ειρήνη και τη φιλία των λαών, προκειμένου να μπουν εμπόδια στους πολέμους και τις επεμβάσεις που γίνονται για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και αγορών, για τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις