Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αφιέρωμα από το Downtown στον Πατρινό Κυριάκο Μπίρμπα των 19.773 μορίων στις φετινές πανελλήνιες

Αφιέρωμα από το Downtown στον Πατρινό Κυ...

Όπως είπε ο πρώτος των πρώτων, σκοπεύει ν’ ασχοληθεί με τη μελέτη του εγκεφάλου

Στο τρέχον τεύχος του εβδομαδιαίου περιοδικού Downtown, φιλοξενείται ένα ενδιαφέρον 4σέλιδο αφιέρωμα, στον 18χρονο μαθητή του Αρσακείου Λυκείου της Πάτρας Κυριάκο Μπίρμπα με τίτλο «A Beautiful Mind – Ένα υπέροχο μυαλό», ο οποίος ως γνωστό πέρασε πρώτος στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας ενώ συνάμα όπως ήδη είχε γράψει και το thebest.gr, όταν είχαν βγει και οι βάσεις εισαγωγής, ήταν και ο πρώτος των πρώτων των φετινών πανελληνίων εξετάσεων με την υψηλότερη βαθμολογία.

Το άρθρο ξεκινά ως εξής: Θέλει να γνωρίσει τον Μπαμπινιώτη, μιλάει 5 γλώσσες, διαβάζει Κάφκα και σκοπεύει ν’ ασχοληθεί με τη μελέτη του εγκεφάλου. Ο πρώτος των πανελληνίων δεν είναι ένας κλασικός 18χρονος, αλλά εξακολουθεί να γελάει με το «δεν στερήθηκα τίποτα».

Ο Κυριάκος Μπίρμπας να θυμίσουμε πως κατάφερε να συγκεντρώσει στις πανελλήνιες εξετάσεις 19.773 μόρια και ξεχώρισε ανάμεσα σε χιλιάδες μαθητές. Όπως αναφέρει το άρθρο του Downtown που υπογράφει η δημοσιογράφος Νάνσυ Φαφούτη, ο τρόπος της ομιλίας και της σκέψης του Κυριάκου Μπίρμπα σε αφήνει άναυδο, όπως και το γεγονός ότι επιθυμία του δεν είναι να γνωρίσει τον Stan ή να πιάσει ένα σπάνιο Pokemon αλλά να κάνει ερωτήσεις σχετικά με τη γλώσσα μας στον Γιώργο Μπαμπινιώτη.

Ανάμεσα στα όσα είπε στη συνέντευξη του στο περιοδικό, ο Κυριάκος Μπίρμπας αναφέρει: «Πάντα διάβαζα αλλά όχι εξαντλητικά. Το εξαντλητικό διάβασμα προβάλλεται από πολλούς, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητο. Θα έλεγα ότι το διάβασμα μου ήταν ποιοτικό και δεν περιλάμβανε ξενύχτι». Όσο για το πώς ένιωσε όταν έμαθε ότι ήρθε πρώτος στις πανελλήνιες απήντησε: «Ήταν ένα συναίσθημα χαράς και ενθουσιασμού που δεν μπορώ να περιγράψω. Ακόμα δεν το έχω αφομοιώσει πλήρως, αλλά η αλήθεια είναι ότι ενθουσιάστηκα».

Για τα φοιτητικά χρόνια που είναι μπροστά του ο Κυριάκος Μπίρμπας τόνισε πως: «θέλω να απολαύσω την ενήλικη ζωή μου. Σίγουρα θα ήθελα να κάνω κι ένα ταξίδι στην Κίνα. Μου αρέσει πολύ ο κινεζικός πολιτισμός, γι’ αυτό μάθαινα και κινέζικα»!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις