Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το καφέ του μάστορα ανοίγει τις πύλες του επισήμως και επισκευάζει...δωρεάν ηλεκτρικές συσκευές

Πάτρα: Το καφέ του μάστορα ανοίγει τις π...

Το ερχόμενο Σάββατο στο Ακταίο

Το καφέ του μάστορα είναι εδώ και καιρό γεγονός στην Πάτρα αλλά λειτουργούσε... πιλοτικά. Οι πόρτες στο πρώτο repair cafe της πόλης ανοίγουν επισήμως το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο χώρο όπου θα στεγάζεται στο Ακταίο Ρίου.

Η σχετική πρόσκληση μάλιστα αναφέρει: «Πάρτε οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή ή άλλο χαλασμένο αντικείμενό σας και ελάτε να προσπαθήσουμε να το επισκευάσουμε μαζί - κερνάμε και καφέ ή φέρτε τον δικό σας.

Αν πάλι ξέρετε να επισκευάζετε οτιδήποτε και "πιάνουν τα χέρια σας" περάστε να γνωριστούμε και να μπείτε στην παρέα μας.

Μην διστάσετε να φέρετε τα παιδιά ή το κατοικίδιό σας, ο χώρος μας είναι ασφαλής και φιλικός.

Πληροφορίες στο 2615009910, 9.00-16.00 καθημερινά.»



 

Η πρωτοποριακή ιδέα από την Ολλανδία έρχεται στην Ελλάδα με πρωτοπόρο πόλη την Πάτρα. Πρόκειται για τον πρώτο στην Ελλάδα χώρο, όπου όσοι έχουν κάτι για... φτιάξιμο μπορούν να συναντούν όσους θέλουν και ξέρουν να φτιάχνουν κάτι δωρεάν και να μοιράζονται την γνώση "πίνοντας καφέ"!

«Αν πιάνουν τα χέρια σας σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, από επισκευή μιας καφετέριας ή ενός υπολογιστή, μέχρι ραπτική, επιδιορθώσεις μηχανών ή ποδηλάτων, απλά δηλώστε τη διαθεσιμότητά σας».Με αυτη την πρωτότυπη ιδέα τα μέλη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝΣΕΠ) «Ανακυκλώνω στην Πηγή» ξεκίνησαν ήδη να λειτουργούν και ανοίγουν ...επισήμως σε ενα μήνα στο Ακταίο, το πρώτο «repair cafe» ή αλλιώς το πρώτο καφέ του... μάστορα,στο οποίο θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντές.

Το... κόνσεπτ απλό. Εθελοντές από διαφορετικές ειδικότητες θα συγκεντρώνονται στον χώρο ύστερα από προκαθορισμένα ραντεβού, θα επιδιορθώνουν διάφορες συσκευές και ταυτόχρονα θα επιχειρούν να μυήσουν στα μυστικά της ειδικότητάς τους, τους ανθρώπους που θα φέρνουν κάποιες χαλασμένες συσκευές.

Ενας από τους βασικούς στόχους του «repair cafe» είναι να συμβάλει στην επαναχρησιμοποίηση χαλασμένων συσκευών πριν παραδοθούν για ανακύκλωση .

Το πρώτο «repair cafe» λειτούργησε πριν από εννέα χρόνια στην Ολλανδία, ενώ μέχρι σήμερα έχουν ανοίξει σε όλο τον κόσμο καφετέριες επιδιόρθωσης αντικειμένων σε 1.045 σημεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις