Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διακρίσεις για το Πανεπιστήμιο Πατρών-Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου η φοιτητική μας ομάδα UoP Racing για τη φόρμουλα

Διακρίσεις για το Πανεπιστήμιο Πατρών-Στ...

Πρόεδρος της EATCS αναδείχθηκε ο Παύλος Σπυράκης

Ο καθηγητής Παύλος Σπυράκης ανακηρύχθηκε πρόεδρος της EATCS ενώ η φοιτιτική ομάδα UoP Racing κατέλαβε την πρώτη θέση στο Cost & Manufacturing Event.

Αναλυτικά:

Ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Παύλος Σπυράκης ανακηρύχθηκε Πρόεδρος της European Association of Theoretical Computer Science (EATCS).

Η EATCS αποτελεί τον σημαντικότερο διεθνή οργανισμό για τη Θεωρητική Πληροφορική και για πρώτη φορά αναλαμβάνει την προεδρία της ένας Έλληνας ακαδημαϊκός.

Πρόκειται για μια σημαντικότατη διάκριση, που αναδεικνύει τη διεθνή αναγνώριση την οποία χαίρει ο κ. Σπυράκης, ενώ επιβεβαιώνει και προωθεί περαιτέρω την ισχυρή θέση του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής στο επιστημονικό γίγνεσθαι της επιστήμης και τεχνολογίας των υπολογιστών.

«Ευχόμαστε στον συνάδελφο κ. Σπυράκη κάθε επιτυχία στο έργο του!»

Για ακόμα μία φορά το Πανεπιστήμιο Πατρών και η φοιτητική μας ομάδα UoP Racing σήκωσαν ψηλά την Ελληνική σημαία. Η ομάδα ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο Cost & Manufacturing Event του Formula Student Czech Republic 2016, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα είχε αποσπάσει το ίδιο βραβείο και στο Formula SAE Italy 2016.

To Cost & Manufacturing Event αφορά την κοστολόγηση του μονοθεσίου καθώς και την σωστή χρήση καινοτόμων διεργασιών παραγωγής προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός λόγος απόδοσης/κόστους.

Θυμίζουμε ότι η UoP (University of Patras) Racing είναι η ομάδα Formula Student του Πανεπιστημίου Πατρών, και αποτελείται από φοιτητές που συνεργάζονται για να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν πλήρως λειτουργικά μονοθέσια αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Με έτος ίδρυσης το 2002, και με την συνεχή υποστήριξη του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών μέχρι και σήμερα, η ομάδα έχει συμμετάσχει σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς Formula Student, ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες ομάδες από όλο τον κόσμο και μετρά διάφορες σημαντικές επιτυχίες απέναντι σε ομάδες μεγάλων Πανεπιστημίων του εξωτερικού.

«Τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια!»

http://www.lms.mech.upatras.gr/Formula/

Πάτρα:Φοιτητικά ξενύχτια πάνω από σχέδια και καλώδια ... - Thebest.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγχαρητήρια του Πανεπιστημίου Πατρών στον Κυριάκο Μπίρμπα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις