Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

10% κάτω ο τζίρος πανελλαδικά - Στα ίδια με πέρυσι η Πάτρα - Οι καταναλωτές δεν έχουν ούτε για τις εκπτώσεις

10% κάτω ο τζίρος πανελλαδικά - Στα ίδια...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Οι απανωτοί φόροι και οι λογαριασμοί δεν τους αφήνουν

Πάνω κάτω στα ίδια με την αντίστοιχη περυσινή εκπτωτική περίοδο κινήθηκε η αγορά της Πάτρας, σύμφωνα με τον εκπρόσωποΤύπου του εμπορικού συλλόγου Μάκη Μακρή, που έχει επιφορτιστεί και με τα θέμα των εκπτώσεων. Ο κ. Μακρής εξήγησε στο thebest.gr ως κινήθηκε φέτος η αγορά, όπως επίσης ανέφερε και τους λόγους που δεν είδαμε κάτι γενναίο δεδομένου πως πέρυσι υπήρχαν και τα capital controls.

Η Πάτρα σε σχέση με όλη την Δυτική Ελλάδα είχε τις χαμηλότερες τιμές και τα μεγαλύτερα ποσοστά έκπτωσης. Το πρώτο 10 ήμερο ήταν καλό και υπήρξε μια σχετική ένταση την περίοδο του δεκαπενταύγουστου. Σε γενικές γραμμές ήταν περίπου ιδία με πέρυσι αλλά το 2015 ήταν μια δύσκολη χρονιά λογώ των capital control και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κόσμος "έριξε" τα λεφτά του και τις αποταμιεύσεις του σε ηλεκτρικά ειδή, αυτοκίνητα και γενικότερα έκανε αγορές μεγάλης αξίας, είπε στο thebest.gr ο κ. Μακρής.

"O κόσμος έχει απομυθοποιήσει το θεσμό των εκπτώσεων", μας λέει ο κ. Μακρής και συνεχίζει, "ο κόσμος βρίσκεται σε μια σύγχυση με τα απανωτά 10ημερα προσφορών και δεν αντιδρά με τον ίδιο ευχάριστο τρόπο των παλαιότερων ετών. Αυτά σαν πρώτος άτυπος απολογισμός". Τώρα ακολουθεί μήνας ενφια και ευελπιστούμε ο κόσμος να μην τρομοκρατηθεί από τον άδικο φόρο, να ακολουθήσει την ρύθμιση των 5 δόσεων που δίνει η εφορία. Γιατι, τα προηγούμενα χρόνια είχε παρατηρηθεί οτι οι πολίτες έτρεχαν να καταβάλουν άμεσα το σύνολο του πόσου και με τον τρόπο αυτό να στεγνώνει η αγορά τον πρώτο και δεύτερο μηνά" της καταβολής του φόρου".

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Τελικά δεν επαληθεύτηκαν οι προσδοκίες του εμπορικού κόσμου για ρελάνς με τις θερινές εκπτώσεις. Οι φόροι έπνιξαν την κατανάλωση και η εκπτωτική περίοδος πέρασε με πτώση του τζίρου κατά 9,7%.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ, πάνω από μία στις δύο επιχειρήσεις εμφάνισε υποχώρηση στις πωλήσεις (53%) ενώ στασιμότητα δήλωσε μία στις τρεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων (60%) το ποσοστό της έκπτωσης κυμάνθηκε μεταξύ 21% και 40%, όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο το αντίστοιχο ποσοστό ήταν κατά πολύ χαμηλότερο (39%).

Όσον αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακής, το 80% των επιχειρηματιών τόνισε ότι το άνοιγμα την Κυριακή 17 Ιουλίου δεν επηρέασε τον συνολικό τζίρο της εκπτωτικής περιόδου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις