Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας: Σε θετική κατεύθυνση η πρόταση Δρίτσα για τα θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας

ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας: Σε θετική κατεύθυνσ...

Το Τεχνικό Επιμελητήριο παρακολουθεί στενά το θέμα

Η πρόταση της κυβέρνησης για την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, κινείται θετική κατεύθυνση και πάνω σε αυτή τη βάση οφείλουν όλοι να εργασθούν, ώστε η πόλη των Πατρών να επαναπροσδιορίσει τη διαλεκτική και αναπτυξιακή της σχέση με το Λιμάνι της. Αυτό τονίσει σε ανακοίνωσή του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας για το θέμα.

Η ανακοίνωση του ΤΕΕ έχει ως εξής:

«Το σχέδιο παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας κατά την 18η/30.08.2016 συνεδρίαση της. Η συνεδρίαση έγινε παρόντος του Προέδρου του Δ.Σ και Διευθύνοντα Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, κ. Νίκου Κοντοέ ο οποίος και παρουσίασε αναλυτικά την κατατεθειμένη πρόταση στα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου.

Κατόπιν πολύωρης και διεξοδικής συζήτησης, η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας κατέληξε, ομόφωνα, στο συμπέρασμα ότι το προτεινόμενο σχέδιο του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας από πλευράς Κυβέρνησης και ΟΛ.ΠΑ είναι στη θετική κατεύθυνση και πάνω σε αυτή τη βάση οφείλουν όλοι να εργασθούν, ώστε η πόλη των Πατρών να επαναπροσδιορίσει τη διαλεκτική και αναπτυξιακή της σχέση με το Λιμάνι της.

Επιπλέον, το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας τονίζει ότι:

1. Ο χρόνος ολοκλήρωσης του τελικού σχεδίου αποφάσεων και η υλοποίηση των απαιτούμενων ενεργειών δεν είναι ουδέτερος για την ανάπτυξη των παρεμβάσεων που μπορούν και πρέπει να γίνουν στην, υπό παραχώρηση έκταση, από το Δήμο Πατρέων και κατά συνέπεια απαιτείται τόσο η δημόσια δέσμευση της Κυβέρνησης για την επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών αλλά και η συνεχής και ενεργή παρακολούθηση αυτών από το Δήμο Πατρέων.

2. Η ταχεία και άρτια ολοκλήρωση του σχεδιασμού του Δήμου Πατρέων για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις αστικής ανάπτυξης, αποτελεί ουσιώδη παράμετρο για τη διεκδίκηση πόρων από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Υπό αυτήν την έννοια, απαιτείται η επιτάχυνση της εκπόνησης εξειδικευμένων σχεδίων που θα συνδυάζουν την πολεοδομική και αρχιτεκτονική μελέτη του δημόσιου χώρου, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη τις διαχειριστικές δυνατότητες του Δήμου Πατρέων και την αναπτυξιακή προοπτική που θα μπορέσει να προσδώσει το θαλάσσιο μέτωπο στην πόλη της Πάτρας. Ο σχετικός σχεδιασμός οφείλει να αφορά στο σύνολο του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας. Ο σχεδιασμός διέλευσης της σιδηροδρομικής γραμμής από το συνεκτικό αστικό ιστό της πόλης οφείλει να έρθει σε αρμονία με τον παραπάνω σχεδιασμό.

3. Η πόλη και οι φορείς της οφείλουν να εντείνουν τις προσπάθειες τους για την κατασκευή του Εμπορευματικού Τμήματος στο Νέο Λιμένα Πατρών, ώστε να δοθεί η απαιτούμενη ώθηση στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής αλλά και στη συνολική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας στο Δήμο.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδος έχοντας διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεκδίκηση της παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας, ακόμη και μέσω ισχυρών συγκρούσεων στο πρόσφατο παρελθόν, τονίζει ότι, σήμερα και όχι αύριο, απαιτείται η υλοποίηση ενός, οραματικά, ρεαλιστικού σχεδιασμού ο οποίος θα δικαιώνει το διαχρονικό και παλλαϊκό αίτημα των πολιτών της Πάτρας για τη σύνδεση της πόλης με τη θάλασσα της.

Σε αυτό το δρόμο, το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδος θα εξακολουθήσει να παρεμβαίνει με θετική συνεισφορά στους Φορείς της Πολιτείας αλλά και της Κοινωνίας.»

 

Διαβάστε επίσης:

"Τώρα για την Πάτρα": Θετική εξέλιξη η πρόταση του Υπουργού για το Θαλάσσιο Μέτωπο- Η δική τους πρόταση

Πάτρα: Θετική η δημοτική Αρχή στην πρόταση Δρίτσα για το θαλάσσιο μέτωπο – Τι εισηγείται ο Κώστας Πελετίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι σε εξέλιξη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις