Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Επόμενη στάση: Πάρκο - Τι συμβαίνει στη νότια πλευρά της Πάτρας

Επόμενη στάση: Πάρκο - Τι συμβαίνει στη ...

Σημείο αναφοράς για το νότιο παραλιακό πάρκο της πόλης το "Στάση Πάρκο"

Δημιουργική διέξοδο δίπλα στη θάλασσα βρίσκουν καθημερινά χιλιάδες Πατρινοί, τόσο στη Πλαζ, στη βόρεια πλευρά της πόλης, όσο και στο νεοδημιουργηθέν Νότιο Πάρκο, που αποτελεί συνέχεια του χώρου από το Φάρο και φτάνει μέχρι και το νέο λιμάνι. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, όπου ο καιρός είναι σύμμαχος, οι Πατρινοί, επιλέγουν έναν από τους δυο χώρους για να κάνουν τον περίπατό τους, να αθληθούν ή απλά να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους, δίπλα στο κύμα.

Η εκτεταμμένη δενδροφυτευση και το γκαζόν που έχει τοποθετηθεί σε ένα μεγάλο τμήμα του χώρου, κάτω από τα ψηλά δένδρα και μπροστά στην ανοιχτή θάλασσα δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μια χαλαρωτική βόλτα στην περιοχή.

Εκεί μπορεί να συναντήσει κανείς τους… πάντες! Οικογένειες με τα παιδιά τους που απολαμβάνουν τη βόλτα τους, μεγαλύτερους σε ηλικία που απλά περνούν την ώρα τους, νεαρούς αλλά και μεσήλικες που περπατούν τρέχουν και αθλούνται, αλλά και ψαράδες, φιλόζωους που βγάζουν βόλτα το σκύλο τους, όπως και ποδηλάτες που αξιοποιούν τον ποδηλατόδρομο αλλά και την πίστα για εντυπωσιακά εφέ με τα ποδήλατά τους.

Όλες οι ηλικίες, βρίσκουν κάτι να κάνουν και για το λόγο αυτό, οι επισκέπτες του Νότιου Πάρκου, διαρκώς αυξάνονται.

 

Πλέον ο χώρος εκτός από τα μηχανήματα με τα οποία έχει εξοπλιστεί για να γυμνάζονται δωρεάν οι πολίτες, αποκτά ένα ακόμη σημείο αναφοράς. Χάρη στις άμεσες ενέργειες του Δήμου στο νότιο πάρκο αδειοδοτήθηκε και ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από μερικές ημέρες το "Στάση Πάρκο", ένας χώρος που έλειπε από το σημείο και θα εξυπηρετήσει τους εκατοντάδες πατρινούς που επιλέγουν το συγκεκριμένο χώρο.

Πρόκειται για ένα στέκι για όσους επιλέγουν για τον περίπατό τους το σημείο, το οποίο μόλις ξεκίνησε τη λειτουργία του. Το κατάστημα «Στάση Πάρκο» στεγάζεται σε ένα μοντέρνο κοντέινερ και προσφέρει καφέ, stree food, snacks, σουβλάκια, παγωτό κ.λπ. είτε για να τα πάρει κάποιος μαζί του και να συνεχίσει τη βόλτα του ή για να καθίσει εκεί και να ξεκουραστεί.

 

Σε μια εποχή που η ανάγκη μας για δημιουργική εκτόνωση και για άμεση επαφή με το περιβάλλον είναι μεγαλύτερη από ποτέ, το Πάρκο της Πάτρας ήρθε ως ιδανική επιλογή.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος, όπως έχει γράψει το thebest.grπρογραμματίζει νέες παρεμβάσεις στο χώρο, ώστε να καταστεί χώρος ακόμη πιο δημιουργικής διεξόδου των Πατρινών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight