Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Ραβασάκια" με απειλή διακοπής στέλνει σε οφειλέτες η ΔΕΗ-Ποιους αφορά σε πρώτη φάση-Στους πρωταθλητές οφειλών η Αχαΐα

"Ραβασάκια" με απειλή διακοπής...

Παράταση για διακανονισμό σε 36 δόσεις έως τον Σεπτέμβτιο

Ραβασάκια με απειλή να πέσει μαύρο, να διακοπεί δηλαδή η ηλεκτροδότηση στέλνει σε οφειλές  ΔΕΗ. Σύμφωνα με Τα Νέα τα  ειδοποιητήρια στέλνονται από τα τέλη Ιουλίου, οπότε και έληξε το ευνοϊκό πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών σε 36 δόσεις και χωρίς προκαταβολή στο οποίο και ανταποκρίθηκαν περίπου 290.000 πελάτες.


Δεν συνέβη όμως το ίδιο για 1,5 εκατ. οφειλέτες, από επαγγελματίες και επιχειρήσεις έως νοικοκυριά, με λογαριασμούς στο κόκκινο. 

Σε όλους αυτούς η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι τους δίνει την ευκαιρία να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, για αυτό και παρατείνει το παραπάνω πρόγραμμα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. 

Ταυτόχρονα όμως άρχισε μέσα στον Αύγουστο να αποστέλει μαζικά ραβασάκια για εντολές αποκοπής, με προτεραιότητα όπως λένε οι πληροφορίες όσους της χρωστούν από 3.000 ευρώ και πάνω οι οποίοι διακατέχονται από τη νοοτροπία του συστηματικού κακοπληρωτή. 

Ο ακριβής αριθμός των πελατών αυτών δεν είναι γνωστός, πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι τουλάχιστον 80.000 πελάτες κάθε κατηγορίας χρωστούν 3.000, 4.000 ή και 8.000 ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα η Αχαΐα συγκαταλέγεται στους νομούς με τις υψηλότερες οφειλές στη ΔΕΗ.

Ενδεικτικά, στο Νομό Αχαΐας, η συνολική εικόνα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, στις 30 Απριλίου έχει ως εξής:

•Οι συνολικές οφειλές ανέρχονται στα €98 εκατ., ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 35,5% του συνόλου των πελατών του Νομού Αχαΐας, ποσοστό πολύ υψηλό συγκριτικά με τους υπόλοιπους Νομούς.

•Οι οφειλές των οικιακών πελατών αγγίζουν το 53,5 %, εκ των οποίωντο 36,3 %αφορά οφειλές λογαριασμών άνω των €1.000, οι οποίες αντιστοιχούν στο 19,5% των οικιακών οφειλετών.

•Το ποσοστό των επαγγελματικών πελατών που οφείλουν ανέρχεται στο 42,1 %, εκ των οποίων το 30,3%αφορά οφειλές λογαριασμών άνω των € 3.000, οι οποίες αντιστοιχούν στο 13,6% των επαγγελματικών οφειλετών. Ενδεικτικά, 46 επαγγελματικοί πελάτες συγκεντρώνουν το 21,2 % των αντίστοιχων οφειλών.

•Οι οφειλές των αγροτικών πελατών ανέρχονται στο 4,4 %.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ έως την 30η Απριλίου, παρά το ιδιαίτερα ευνοϊκό μέτρο της ρύθμισης των οφειλών, με 36 δόσεις από 01.04.2016, μόνο το 14,3 % από αυτές έχουν ρυθμιστεί.

Προειδοποίηση ΔΕΗ:Ρυθμίστε τις οφειλές σας αλλιώς ... - Thebest.gr

ΔΕΗ:Παρατείνεται μέχρι τον Σεπτέμβριο η ρύθμιση των 36 ... - Thebest.gr

Αχαΐα: 98 εκατομμύρια ευρώ οι οφειλές στη ΔΕΗ - Τα ... - Thebest.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις