Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη Νέα Υόρκη προϊόντα της Αχαΐας- "Έσπασαν" τα σύνορα μέσω του Επιμελητηρίου

Στη Νέα Υόρκη προϊόντα της Αχαΐας- "...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Συμμετοχή του γραφείου Εξαγωγών του Επιμελητηρίου, στην έκθεση Summer Fancy Food

Πέρασαν κατά πολύ τα τοπικά σύνορα και "ανοίχτηκαν" στην άλλη πλευρά του κόσμου, με στόχο να προωθηθούν σε αγορές του εξωτερικού. Το γραφείο Εξαγωγών του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Αchaiavalues, συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Summer Fancy Food, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου.

Το περίπτερο του  Αchaiavalues ήταν πλούσιο καθώς περιελάμβανε τα προϊόντα των 12 από τις 27 επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο "χαρτοφυλάκιο" του Γραφείου Εξαγωγών του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Ελαιόλαδο, κρασί, αλάτι, μέλι, γλυκά κουταλιού, ξηρά φρούτα, γαλακτοκομικά προϊόντα κλπ, γέμισαν το περίπτερο γευσιγνωσίας του  Αchaiavalues, το οποίο μάλιστα επισκέφθηκε μεταξύ άλλων η Πρέσβειρα της Ελληνικής Γαστρονομίας στη Νέα Υόρκη και ιδιοκτήτρια του επιτυχημένου Εστιατορίου “Loi”  Μαρία Λόη , μέσω της οποίας προβλήθηκε το Achaiavalues στην Αμερικανική εκπομπή γαστρονομίας : the connected table.

Παράλληλα, εκτενείς λήψεις του Achaiavalues πραγματοποίησε ο Ant1 Αμερικής στα πλαίσια σχετικής αναφοράς του , ενώ Ο Διευθυντής του γραφείο  Δημήτρης Παπαδημητρίου έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή “taking care of business”  του δημοσιογράφου Richard A. Solomon. “

Όπως αναφέρει στο thebest.gr o κ. Παπαδημητρίου, από τη συμμετοχή του γραφείου εξαγωγών του Επιμελητηρίου, στη συγκεκριμένη έκθεση προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις για επικείμενες συνεργασίες και προώθηση τοπικών προϊόντων σε αγορές  του εξωτερικού.

Το Achaiavaluesείναι το γραφείο εξαγωγών της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ο φορέας που συνδέει τα καλύτερα προϊόντα της Αχαϊκής γης και τις επιχειρήσεις που τα παράγουν, με εισαγωγείς Ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό. Ως γραφείο, έχοντας πάντα το Επιμελητήριο ως θεματοφύλακα, προσφέρει εξαγωγικές υπηρεσίες σε τοπικές επιχειρήσεις, με προϊόντα που πληρούν τις απαιτήσεις των διεθνών αγορών.

Σκοπός μας είναι, εξηγεί ο Διευθυντής του Δημήτρης Παπαδημητρίου, "να αποτελούμε τον αποτελεσματικό συνδετικό κρίκο των τοπικών επιχειρήσεων και εισαγωγέων, με στόχο, να έχουν τα προϊόντα της Αχαϊκής γης δυνατή και επιτυχημένη παρουσία στις διεθνείς αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργούμε ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων , με κύριο χαρακτηριστικό : “ κάθε προϊόν, μια μοναδική αξία ”. αυτό δε το χαρτοφυλάκιο, απευθύνεται τόσο στην αγορά της λιανικής πώλησης, όσο και σε αυτήν της HORECA.

κριτήρια επιλογής των εταιριών που εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιο του Achaiavalues, είναι ιδιαιτέρως αυστηρά και αφορούν αυτές τις επιχειρήσεις, που μπορούν να ανταποκριθούν στην -κατά την άποψή μας-  πιο σημαντική παράμετρο των εξαγωγών, που είναι βεβαίως , η συνέπεια , σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας της εξαγωγής δεδομένου ότι δεν ξεκινούν όλες οι συμμετέχουσες εταιρίες ,από την ίδια αφετηρία ετοιμότητας.

Οι ώριμες εξαγωγικά εταιρίες βεβαίως βρίσκονται ένα βήμα μπροστά ,από τις νεοεισερχόμενες στον χώρο των εξαγωγών εταιρίες και για αυτόν τον λόγο, το γραφείο έχει εκπονήσει σχετικό Διαγνωστικό Εργαλείο Εξαγωγικής Ετοιμότητας , καθώς επίσης προετοιμάζει τις νεοεισερχόμενες εταιρίες σε πολλαπλό συμβουλευτικό επίπεδο.

Αυτό το προιοντικό χαρτοφυλάκιο λοιπόν , λειτουργεί σαν άξονας των δράσεών μας , προωθώντας το μέσα από επιχειρηματικές αποστολές, συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις , B2B meetings , προσκλήσεις αγοραστών κλπ.   Πλεονέκτημά μας αποτελεί το γεγονός , πως λειτουργούμε σαν one stop shop, όπου κάποιος εισαγωγέας μπορεί να βρει προϊόντα ,από πολλές και διαφορετικές προιοντικές ομάδες.

Έχουμε δημιουργήσει τα απαραίτητα επικοινωνιακά εργαλεία προβολής και προώθησης των τοπικών επιχειρήσεων, μέσα από σχετικά leaflets & folders και φυσικά website .

Από τις συνεργαζόμενες τοπικές επιχειρήσεις, το γραφείο ζητά συγκεκριμένα στοιχεία που τις αφορούν π.χ : εταιρική ταυτότητα – ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα – περιγραφή των εξαγώγιμων προϊόντων – στοιχεία παλετοποίησης και διαθέσιμα πιστοποιητικά ποιότητας.

Όλα αυτά , συγκεντρώνονται και δημιουργείται έτσι «το εταιρικό μονόφυλλο» για κάθε μία εταιρία ξεχωριστά, το οποίο βεβαίως με κοινή αισθητική σε ό,τι αφορά το δημιουργικό του, εντάσσεται στο συνολικό χαρτοφυλάκιο του Achaiavalues , με σκοπό να διατίθεται στα πλαίσια κυρίως διεθνών εκθέσεων και επιχειρηματικών αποστολών, σε εισαγωγείς Ελληνικών προϊόντων. Να σημειώσω δε, πως πρόκειται για δωρεάν υπηρεσία του Επιμελητηρίου Αχαΐας στις τοπικές επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό.

Σε ό,τι αφορά αυτό το χαρτοφυλάκιο, πρέπει να αναφέρω πως διαρκώς ενισχύεται με νέες εταιρίες, διευρύνοντας έτσι και τον αριθμό των εταιριών, αλλά και των προιοντικών ομάδων , δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον υποψήφιο εισαγωγέα – συνεργάτη μας , πολλαπλές επιλογές. Αυτήν την στιγμή το χαρτοφυλάκιο του Achaiavalues αριθμεί 26 συνεργαζόμενες τοπικές επιχειρήσεις από περισσότερες από 20 διαφορετικές προιοντικές ομάδες.

Το Achaiavalues , είναι το μοναδικό εξαγωγικό γραφείο Επιμελητηρίου της χώρας και στοχεύει στο να παρέχει δωρεάν υψηλής αξίας εξαγωγικές υπηρεσίες στις τοπικές επιχειρήσεις, αλλά παράλληλα,  υψηλής ποιότητας τοπικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές.

Η ομολογουμένως πολύ καλή φήμη του Achaiavalues αποτυπώνεται από τις καθημερινές επισκέψεις τοπικών επιχειρήσεων, την άρτια παρουσία του σε διεθνείς εκθέσεις , την ζήτηση από τοπικά ΜΜΕ για προβολή του γραφείου, πρόσκληση από ΤΕΙ & ΑΕΙ για παρουσίαση θεμάτων εξωστρέφειας και βεβαίως από την πρόσφατη βράβευσή του στα Greek Export Awards στην κατηγορία Top Export Assistance Company.

Αποτελεί δε την ξεκάθαρη προστιθέμενης αξίας παροχής υπηρεσίας του Επιμελητηρίου, προς τις τοπικές επιχειρήσεις που διαθέτουν εξωστρεφή χαρακτήρα".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις