Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκινούν οι δωρεάν θερινές κινηματογραφικές προβολές στις γειτονιές της Πάτρας

Ξεκινούν οι δωρεάν θερινές κινηματογραφι...

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ

Η παρουσίαση του προγράμματος της ενότητας «Κινητός Κινηματογράφος» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Ιουλίου στο Δημαρχείο από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλη θωμόπουλο και τον πατρινό κινηματογραφιστή , υπεύθυνο για το πρόγραμμα και την υλοποίηση της ενότητας , γνωστό και ως "γυμνός οφθαλμός", Νίκο Καββαδία.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού αναφερόμενος στην έναρξη της λειτουργίας του Δημοτικού Θερινού Κινητού Κινηματογράφου επεσήμανε πως πρόκειται για μια δωρεάν δράση που εκτυλίσσεται σε δυο άξονες, την Πλαζ και τις γειτονιές.

Δράση – όπως είπε χαρακτηριστικά – η οποία δίνει τη δυνατότητα πλατιά στο λαό να συνδυάσει την καλοκαιρινή του αναψυχή με υψηλού επιπέδου κινηματογραφικές προβολές. Μια φορά την εβδομάδα, μετά το μπάνιο του στην Πλαζ, μπορεί το κοινό να παρακολουθεί ευρωπαϊκό και λατινοαμερικάνικο κινηματογράφο. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Θωμόπουλος, « απλώνουμε τη δραστηριότητα και σε πολλές γειτονιές μέσα στην πόλη» (Προσφυγικά, Νότιο Πάρκο, Ρίο, Βραχνέικα, Κρήνηκ.α.).

Αναφερόμενος στο σκεπτικό πάνω στο οποίο βασίστηκε η δημιουργία της ενότητας σημείωσε πως «η  Πάτρα είναι από τις λίγες μεγάλες πόλεις που δεν είχαν δημοτικό κινηματογράφο, ενώ παρά τις κατά καιρούς ανακοινώσεις, οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν είχαν υλοποιήσει αντίστοιχη δράση.

Πιστεύουμε ότι είναι μια δράση που έλειπε και θα δώσει αισθητική απόλαυση αλλά και τροφή για σκέψη στο λαό της Πάτρας. Το περιεχόμενο των ταινιών αποπνέει την πρόοδο, τον κοινωνικό προβληματισμό, τις ανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης και της φιλίας, την αγάπη για τη φύση. Βρίσκεται στους αντίποδες του εμπορικού υπερθεάματος, της μιζέριας και της ανακύκλωσης των νευρώσεων, στις σάπιες αξίες του συστήματος. Υπεύθυνος είναι ο γνωστός πατρινός κινηματογραφιστής Νίκος Καββαδίας, γνωστός και ως "γυμνός οφθαλμός"».

Ο  κ. Θωμόπουλος έκανε ειδική αναφορά στα μορφωτικά ιδρύματα (Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας) με τα οποία ο πολιτιστικός οργανισμός  συνεργάστηκε  και χάρη στη δική τους βοήθεια προβάλλουμε ταινίες από τις χώρες τους.

Από την πλευρά του ο Ν. Καββαδίας αναφέρθηκε στο σκεπτικό μέσα από το οποίο έγινε διαμόρφωση του προγράμματος και η επιλογή των ταινιών που θα προβληθούν ανά περιοχή, ενώ παρουσίασε τι ακριβώς πραγματεύεται κάθε μια από τις ταινίες.

Παράλληλα ευχαρίστησε τόσο τον πολιτιστικό οργανισμό όσο και τη Δημοτική αρχή γενικότερα για την απόφασή της να υλοποιηθεί ο κινητός κινηματογράφος, δηλώνοντας πως δεν θα μπορούσε να πει όχι στην πρόταση που του έγινε για την υλοποίηση της ενότητας

Η υλοποίηση της ενότητας γίνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε, Το Γαλλικό Ινστιτούτο ,  το Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας  και τις πρεσβείες Ισπανίας και Αργεντινής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Με απευθείας ανάθεση ο κινητός κινηματογράφος του Δήμου - Έντονες διαμαρτυρίες από τη ΡΑΠ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις