Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Επί ποδός" οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου "Ο Άγιος Ανδρέας" - Πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας και κατάληψη

"Επί ποδός" οι εργαζόμενοι του...

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με νέα 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη

Την πρώτη 4ωρη στάση εργασίας, από τις 10.30 το πρωί έως τις 14.30 το μεσημέρι, πραγματοποίησαν σήμερα 28/6/2016, όπως είχαν προαναγγείλει, οι εργαζόμενοι του Γενικού περιφερειακού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας». Η στάση εργασίας που είχε καθολική και δυναμική συμμετοχή, έγινε όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ο Ιπποκράτης», ενάντια:

•Στη ΔΙΑΛΥΣΗ του ΕΣΥ, της ΠΡΟΝΟΙΑΣ και του ΕΚΑΒ

•Στην απαράδεκτη επικρατούσα κατάσταση του Νοσοκομείου.

• Στις απαράδεκτες συνθήκες που βιώνουν οι Συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων από την υπερ-εντατικοποίηση της δουλειάς, την εξουθένωσή τους από τις μεγάλες ελλείψεις, ένεκα των οποίων δεν μπορούν να πάρουν ούτε τα Ρεπό τους-ούτε την Άδειά τους.

• Στα παράλληλα Καθήκοντα που μονομερώς επιβάλλει η ΔΙΟΙΚΗΣΗ στους Συναδέλφους μας και μάλιστα απειλώντας τους και τρομοκρατώντας τους.

Στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των εργαζομένων στην πύλη του νοσηλευτικού ιδρύματος και κατόπιν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δ.Σ του Νοσοκομείου, που είχε προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση, όπου το Σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου ζήτησε:

• Να βρεθεί λύση στην χορήγηση των οφειλόμενων ρεπό και αδειών του Προσωπικού.

• Να παρθούν πίσω οι αποφάσεις της Διοικητεύουσας, τόσο για την ανάθεση των  καθηκόντων των Οδηγών στην Ασφάλεια του Νοσοκομείου, όσο και των θυρωρών, αποφάσεις που διαλύουν ότι έχει απομείνει από την ασφάλεια και μάλιστα σε μια περίοδο πολλών επιθέσεων στα ΤΕΠ, ενάντια σε Ιατρούς και Εργαζόμενους.

• και βεβαίως την καταβολή των οφειλόμενων στις Αργίες και τα Νυκτερινά, που υποχρεωτικά μας επιβάλλουν να εργαζόμαστε.

Αφού δεν υπήρξε λύση στα προαναφερόμενα, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη, με αποτέλεσμα την αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας».

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας και στο Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» προχωρούν και αύριο σε νέα κινητοποίηση με νέα 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,  τις ώρες 11:00-15:00 και με παράλληλη συγκέντρωση, στις 11 το πρωί στην Πύλη του Νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται όπως αναφέρουν:

Πρώτα και πάνω απ' όλα για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, ελλείψεις που υπερεντατικοποιούν την δουλειά μας, μας εξαντλούν ως Εργαζόμενους, δεδομένου ότι δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε τις Άδειες μας – ούτε  τα Ρεπό μας και βεβαίως τα προκλητικά παράλληλα καθήκοντα και όχι μόνον

Διεκδικούν:

•Επαρκή ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ και ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του Νοσοκομείου μας.

• Προσλήψεις Προσωπικού-Καλύτερες και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, καλύτερους μισθούς, Ανθυγιεινό, κλπ.

• ΣΩΣΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των τμημάτων και των Υπηρεσιών μας. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ στην ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΗ κ΄ ΥΠΕΡΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, τα ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ χωρίς Ρεπό και Άδειες. ΑΜΕΣΑ η ΧΟΡΗΓΗΣΗ τους σε ΟΛΟΥΣ.

• Εξόφληση των Δεδουλευμένων Νυκτερινών-Αργιών. Αύξηση της Αμοιβής τους.

• ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΩΛΕΙΩΝ.

• Απόσυρση του ΑΝΤΙ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Νόμου.

• Δημόσια ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ με καθολική πρόσβαση.

 

Διαβάστε επίσης:

Τρέχουν και δεν φτάνουν στον Άγιο Ανδρέα και την πληρώνουν και ασθενείς-Στάσεις εργασίας σήμερα και αύριο από τους εργαζόμενους

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις