Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πέντε Πατρινοί που ζουν στην Βρετανία μεταφέρουν στο thebest.gr το κλίμα του BREXIT - Σάρλης, Μπρούζος, Κοτοπούλης, Μεσαλά, Παναγοπούλου

Πέντε Πατρινοί που ζουν στην Βρετανία με...

Πώς βιώνουν τις πρώτες ώρες μετά την απόφαση για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Γιώργος Σάρλης-Founder & Head Projects Consultant στην εταιρεία Synergy European

Οι Άγγλοι ξύπνησαν μουδιασμένοι...Νομίζω ότι και αυτοί του Brexit ανησυχούν το ίδιο. Δεν ξέρει κανείς την επόμενη μέρα. Επίπτωση θα έχει για όλη την Ευρωπη το Brexit, όχι μόνο για εμάς που ζούμε εδώ.

Οι γιατροί (όπως η σύζυγός μου) και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν σχέσεις και συνεργασίες με την υπόλοιπη Ευρώπη όπως εγώ θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε το νέο πλαίσιο. Πάντως τίποτα δεν θα είναι όπως πρώτα.

Είναι σαν να πατάς σε κινούμενη άμμο τώρα. Δεν ξέρεις που θα σε οδηγήσουν οι εξελίξεις και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Ο περιγυρός μου (που ειχε δικαίωμα ψήφου) ήταν υπέρ του remain. Κυρίως κάνουμε παρεα με ξένους που δουλεύουν εδώ οπότε είναι λογικό. H περιοχή που μένω ήταν υπέρ του Leave όπως ολη σχεδόν η περιοχή της κεντρικής Αγγλίας...

Επίσης, οι μεγάλες ηλικιες (over 55) ήταν αυτες που διαμορφωσαν το αποτελεσμα υπερ του "εξω". Οι νεότεροι (που δεν πήγαν να ψηφίσουν) ηταν υπερ το remain.

Πάνος Μπρούζος - Διακοσμητής

Κανείς δεν ξέρει ακόμα πώς ακριβώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Υπάρχουν καθυσηχαστικά σχόλια ως προς τα επόμενα δύο χρόνια. Όμως δεν μπορείς να υπολογίσεις μακροπρόθεσμα και αυτό δημιουργεί ανησυχία.

Δεν θα χάσει κανείς τη δουλειά του άμεσα, σαφώς τα πράγματα θα είναι ομαλά για αρκετό καιρό. Θα δούμε. Είναι νωρίς ακόμα και τα σενάρια είναι πολλά. Το περιμέναμε το Brexit. Δεν θέλουν οι Βρετανοί με τίποτα να έχουν πολλά "πάρε δώσε" με τη Γερμανία. Επισης ανησυχούν ότι η πιθανή πτώση της Deutsch Bank θα τους παρασύρει. Η κατάσταση με τους αλλοδαπούς είναι τρομερή. Μόνο στο Λονδίνο ζούμε νομιζω 2.000.000 από τη ευρώπη. Σε δέκα χρόνια θα είναι ο μεγαλύτερος φορολογικός παράδεισος πιαθνόν.

Ζαφείρης Κοτοπούλης-Στέλεχος σε εταιρία Δημοσίων Σχέσεων

Το περιμέναμε απλά έλπιζα οτι θα το γύριζαν τα μήντια που κατα το πλείστον ήταν υπέρ το remain. Υπάρχει αναταραχή και περιμένουν όλοι πολιτικές εξελίξεις, παραίτησεις (ήδη παραιτήθηκε ο Κάμερον) και με τους νέους αλλαγή στο εθνικό σύστημα υγείας, σε ότι αφορά στους ξένους κ.λπ. Και πολλους φόρους (που τους περιμέναμε) ακόμη και αυτοί που το ήθελαν είναι φοβισμένοι για το παρόν. Η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία θέλουν να φύγουν απο U K γιατι ψήφισαν να μείνουν θα σου πω αυτό μόνο. Ότι ξαφνικά για να έλθω Ελλάδα απο χθες σήμερα θέλω 350 ευρώ παραπάνω αν όχι ακόμη περισσότερα για τα εισήτηρια!!!χαχαχα!!

Ελένη Μεσαλά - Event manager

Παγωμένη δήλωσε από το Λονδίνο όπου βρίσκεται και εργάζεται τα τελευταία χρόνια η πατρινή, Ελένη Μεσαλά. Η Ελένη εργάζεται ως event manager σε μεγάλη εταιρεία της πρωτεύουσας της Μ. Βρετανίας και σήμερα το πρωί με μεγάλο άγχος παρακολουθούσε και αυτή τις εξελίξεις μέσω διαδικτύου. Χαρακτηριστικά είπε στο thebest.gr πως σήμερα το πρωί, Άγγλοι συνάδελφοί της, της ζήτησαν.. συγγνώμη. "Αισθανόμαστε ντροπή γι αυτό που συνέβη" είπαν στην γνωστή πατρινή οι άγγλοι συνεργάτες της, μην μπορώντας να πιστέψουν τις τελευταίες εξελίξεις και το οριστικό Brexit βάσει του δημοψηφίσματος.

Χριστίνα Παναγοπούλου - Νηπιαγωγός

Εδώ και 7 χρόνια η  Πατρινή Χριστίνα Παναγοπούλου εργάζεται στο Λονδίνο ως νηπιαγωγός και η σημερινή μέρα που "έβγαλε" μέσω δημοψηφίσματος τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, βρίσκει Έλληνες και όχι μόνο, που επέλεξαν να εργαστούν εκεί, μέσα σε κλίμα ρευστότητας και σχετικής σύγχυσης, όπως περιγράφει μιλώντας στο thebest.gr.

Η Χριστίνα Παναγοπούλου από τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχει αναφέρει ότι «ενδέχεται η έξοδος να μην επηρεάσει εμάς που εργαζόμαστε εδώ και να συνεχίσουμε με μακροπρόθεσμη άδεια παραμονής, αν έχουμε μόνιμη εργασία. Ωστόσο ίσως δυσκολέψει και επηρεάσει περισσότερο τους νέους που θέλουν να εγκατασταθούν και να εργαστούν εδώ.

Επίσης τα δικαιώματα που είχαμε ως Ευρωπαίοι πολίτες σε θέματα πχ δανείων για σπουδές, δεν θα τα έχουμε πια. Βεβαίως αυτό θα πάρει κάποιο διάστημα για να γίνει. Γενικά όμως σήμερα επικρατεί μεγάλη σύγχυση σε όλους τους μετανάστες εδώ, υπάρχει σοκ. Είμαστε στον αέρα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις