Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ξεκίνησε το 6ο Athens Open Air Film Festival με μία εντυπωσιακή βραδιά αφιερωμένη στη μουσική

Ξεκίνησε το 6ο Athens Open Air Film Fest...

Στην πλατεία Αυδή, που «βάφτηκε» στα χρώματα της ταινίας

Το 6ο Athens Open Air Film Festival ξεκίνησε τις προβολές του την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, από την πλατεία Αυδή, στην Αθήνα, έναν από τους πιο αγαπημένους χώρους του κοινού του Φεστιβάλ. Αυτή, όπως όλες οι προβολές φέτος, πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ για 4η συνεχόμενη χρονιά ενώ συνδιοργανωτής της μεγαλύτερης υπαίθριας κινηματογραφικής γιορτής στην πόλη είναι και φέτος ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Η 1η εκδήλωση για το φετινό, 6ο Athens Open Air Film Festival είχε χαρακτήρα μουσικό και κάλυπτε ένα μεγάλο φάσμα μουσικών επιλογών, πάντα συνυφασμένων με τον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου.

Την βραδιά όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, άνοιξε η 70μελής Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, που υπό τη μουσική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη, εισήγαγε τους πρώτους επισκέπτες της πλατείας Αυδή στο φαντασμαγορικό σύμπαν του παγκόσμιου σινεμά, με μεγάλα κινηματογραφικά θέματα κλασικών ταινιών και μιούζικαλ.

Την σκυτάλη πήρε η Big Band – μεγάλη μπάντα του Δήμου Αθηναίων με 17 μουσικούς και τον Μάνο Θεοδοσάκη στη διεύθυνση, που ειδικά γι' αυτήν την βραδιά “went to the Movies” με δημοφιλή μουσικά θέματα από αγαπημένες ταινίες, από το χαρακτηριστικό θέμα του Ροζ Πάνθηρα, μέχρι τη μουσική του James Bond.

Στην όμορφη καλοκαιρινή βραδιά, που συνέπιπτε με το θερινό ηλιοστάσιο και την οποία στόλισε ιδανικά η πανσέληνος του Ιουνίου, παρευρέθηκε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών. Ανάμεσά τους αρκετοί επισκέπτες της πόλης - τουρίστες που εντυπωσιάστηκαν από το εύρος της εκδήλωσης, που είχε φόντο ...μωβ, καθώς ο «μάγος των χρωμάτων και του ήχου» Θοδωρής Βασιλόπουλος, της Art of Sound, φρόντισε να ντύσει την πλατεία με το χρώμα της ταινίας και η προβολή του Purple Rain να γίνει μία πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία.

Την προβολή της ταινίας προλόγισαν ο Χρήστος Τεντόμας, πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, ο οποίος τόνισε την σημασία και τον στόχο που επιτυγχάνει εδώ και έξι χρόνια το Athens Open Air Film Festival, να αναδεικνύει ξεχασμένα ή άγνωστα σημεία της Αθήνας, δίνοντάς τους νέα λάμψη και χρώμα, και ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Λουκάς Κατσίκας.

Ο Λουκάς Κατσίκας, καταρχήν ευχαρίστησε τον ΕΟΤ που στηρίζει το 6ο Athens Open Air Film Festival καθώς και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, που παραμένει αρωγός στο έργο του Φεστιβάλ, και συνέχισε λέγοντας ότι η συγκυρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Μουσικής καθώς και του καύσωνα, που δε λέει να φύγει από την πόλη της τελευταίες ημέρες, φάνηκε ιδανική επιλογή για να βρέξει λίγη Πορφυρή Βροχή (Purple Rain), μία ταινία που όπως τόνισε σύστησε αποφασιστικά έναν χαρισματικό καλλιτέχνη στο ευρύ κοινό και πρόσφερε ένα από τα πιο συγκλονιστικά soundtrack στην ιστορία της μουσικής και του σινεμά. Ο κόσμος υποδέχθηκε θερμά τον Λουκά Κατσίκα στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ και καταχειροκρότησε μετά το τέλος της ταινίας.

Η ποπ διάνοια του Prince, που έφυγε από τη ζωή ακριβώς δύο μήνες πριν την προβολή, ξαναζωντάνεψε στην οθόνη του 6ου Athens Open Air Film Festival και συγκίνησε πολλούς από τους θεατές του.

Μετά το τέλος της ταινίας το κοινό διασκέδασε λίγα μέτρα πιο πέρα, στον «Μπλε Παπαγάλο», με ένα απενοχοποιημένα ποπ dj set από τον Ανδρέα Κύρκο του avopolis.gr και δωρεάν μπύρες Fischer!

*Οι προβολές του 6ου Athens Open Air Film Festival πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

*Για κάθε πληροφορία και για το αναλυτικό πρόγραμμα του 6th Athens Open Air Film Festival, συντονιστείτε στο www.cinemag.gr και στις σελίδες του Φεστιβάλ σε facebook / twitter / instagram.

Διαβάστε επίσης:

Από αυτή την Πέμπτη στις ελληνικές αίθουσες το αποκαλυπτικό δημοσιογραφικό φιλμ "Truth - Η Αλήθεια" - ΔΕΙΤΕ το ΤΡΕΙΛΕΡ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture