Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Και μετά τα 38αρια... καταιγίδες! Ο καιρός της "ψυχρής λίμνης" έρχεται το Σαββατοκύριακο και φέρνει βροχές και καταιγίδες!ΔΕΙΤΕ Πίνακες

Πάτρα: Και μετά τα 38αρια... καταιγίδες!...

Οι προγνώσεις του Σάκη Αρναούτογλου

Και μετά τον καύσωνα... καταιγίδες! Τοπικά έντονα καιρικά φαινόμενα οδεύουν προς τα δυτικά κυρίως της Ελλάδας το Σαββατοκύριακο σε τοπικό όμως επίπεδο.Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία μεγαλύτερη υποψηφιότητα το Σάββατο για ισχυρές βροχές ή καταιγίδες δίνουν οι τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της Πελοποννήσου, η δυτική Στερεά, τα κεντρικά και τα νότια Επτάνησα, και τα νοτιότερα τμήματα της Ηπείρου.

Οπως έγραψε μάλιστα ο Σάκης Αρναούτογλου στο προφίλ του στο facebook:

"Χωρίς την ύπαρξη κάποιας ιδιαίτερα οργανωμένης μετωπικής δραστηριότητας στην ανώτερη ατμόσφαιρα τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν το ερχόμενο Σαβ/κύριακο να μεταφέρονται στις μέσες στάθμες της ψυχρές αέριες μάζες προς την χώρα μας οι οποίες θα έλθουν σε «αντίθεση» με τις πιο θερμές και υγρές υπάρχουσες αέριες μάζες στην επιφάνεια. .

Αυτός ο τύπος καιρού είναι γνωστός στη μετεωρολογία ως «καιρός ψυχρής λίμνης» η οποία και δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες κατά τόπους έντονης αστάθειας.

Σε μια τέτοια περίπτωση οι άνεμοι στην ανώτερη ατμόσφαιρα είναι εξασθενημένοι υποβοηθώντας τον μηχανισμό ανάδευσης των αερίων μαζών καθ' ύψος οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν τα καταιγιδοφόρα σύννεφα (Cumulonibus) τα οποία και προκαλούν έντονες βροχές ή καταιγίδες!

Προς το παρόν σας παραθέτω δύο σενάρια εξέλιξης του καιρού, σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αρχικά για το Σάββατο, όπου στο πρώτο σενάριο φαίνεται η δυτική κυρίως Ελλάδα να επηρεάζεται από έντονα καιρικά φαινόμενα ενώ στο δεύτερο σενάριο δείχνει να επηρεάζονται κατά τη διάρκεια του ίδιου 24ωρου από αυτά και αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας"!

 

 

Σε ο,τι αφορά την Πάτρα ο γνωστός μετεωρολόγος τονίζει οτι ο υδράργυρος θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο σήμερα Τετάρτη με σχετικά δυνατό όμως καταβάτη Βορειοανατολικό άνεμο που θα πρέπει να διατηρήσει την υγρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα! Κι εδώ υπάρχει πιθανότητα για μπόρες προς την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο με πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας!

Υψηλά επίπεδα άγγιξε η δυσφορία τα τελευταία 24ωρα και όχι μόνο καθώς αυτή δεν είναι μόνο συνάρτηση της θερμοκρασίας αλλά και της υγρασίας.
Φυσικά και μεγαλύτερη δυσφορία προκαλείται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου και η θερμοκρασία είναι υψηλότερη.Η Πάτρα φαίνεται να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από πλευράς δυσφορίας την Τετάρτη και την Πέμπτη αλλά την Παρασκευή (όπου το γράφημα περνά πάνω απο΄την πορτοκαλί γραμμή) η δυσφορία οριακά θα πρέπει να αυξηθεί..

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις